Другите за д-р Муун

Муун, Мун, Империята на Мун, Църква на Муун, Муун Сан Мионг, Сектата, Муун, Мун, Империята на Мун, Църква на Муун, Муун Сан Мионг, Сектата
Сан Мьон Мун
Изпълнителния директор, на Института за изучаване на Американските религии, Гордън Мелтън, нарича движението на преп. Муун, „Най-успешната нова религия на миналия век.”

Вестник Ню Йорк Таймс го нарича „Пророк”, „Горящ храст не нуждещ се от плочи” (Август 2006). Тук са представени само няколко от хилядите изказвания на политици, учени и теолози възхищаващи се от постиженията и усилията на д-р Сан Мьон Муун.

Идеала на Международните сватби на д-р Мун

Изказвания на теолози

Йосиф Фишър - Йезуитски свещенник и религиозен социолог, Автор на книгата Святото семейство на Татко Мун (От статията Брака, Семейството, и Сан Мьон Муун) Докато брачните съветници и пасторите трият ръце в недоумение пред разпаднето на семействата, Обединителната църква предлага разрешение. Семействата с център Бог не е просто красив лозунг или духовен идеал предложен от църковните лидери. Това е есенцията и корена на общността на вярващите в църквата. Това е също дълбоко мотивираща система за възстановяване на брачната вярност и семейната стабилност в съвременното общество. Каквото и да казват като критика за Обединителната църква като социално и религиозно движение, трябва да се признае неговата систематична програма за възстановяване на морала, сексуална чистота преди брака, молитвена подготовка за създаването на семейство, готовност да се приеме водене при избора на партньор, брачна любов отразяваща любовта на Бог, и предаване на духовно съвършенство на децата. Обединителната църква подчертава, че религията е моралната свръзка за семейната солидарност, и че семейството е моралната основа на обществото.

Д-р Харви Кокс - Протестантски теолог, Харвърд Дивинити СкулТова е движение което съумява да комбинира религиозна универсалност, Петдесятна активност, любящи и подкрепящи семейства и програма възнамеряваща да изгради царството Божие на земята. Такава потентана комбинация не може да бъде отхвърлена лековерно.

Д-р Ниниян Смарт - Професор по Съвременна религия, Калифорнииски университет в Санта Барбара, USЗабележително е колко отворени и свободни са конференциите които д-р Муун спонсорира. Той напълно оценява, което се вижда от действията му, същноста на науката. Неговото първо и най-голямо постижение е отдадеността му за отворено общество на учени и религиозни лидери. Той винаги се стреми пламенно да приобщи Будисти, Евреи, Хиндуисти, Мюслмани, Християни и много други на своите събирания. Въпреки че той и последователите му утвърждават истинноста на техния светоглед, това по никакъв начин не им пречи да дадът свобода в най-висша степен на тези чиито традиции се различават от неговите идеи.

Прочетете още в Християни за Мун и Обединителното движение

Организациите на Муун
уун, Мун, Империята на Мун, Църква на Муун, Муун Сан Мионг, Сектата, Муун,


Сан Мьон Мун | Дейност | Политици за Мун | Теолози за Муун
Мун, Империята на Мун, Църква на Муун, Муун Сан Мионг, Сектата

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии