Муун и семейството на Буш

.

Връзките между Муун и семейството на Буш


Братът на американския президент подкрепя проекти за мир, но какъв е точно проблема на АТАКА относно това. Наскоро АТАКА публикува негативна статия, в която ясно си проличава както невежеството им относно Американската политика така и тясната връзка на АТАКА с Комунизма.

Президент Рейган заявява, "Ние имахме желанието, но без Преп. Мун никога нямаше да спрем Комунизма." Д-р Мун е известен с ролята си за падането на Комунизма. Чрез Вашингтон Таймс той обърна нещата в тази идеологическа война...

Какво е общото между считания от мнозина за месия Сан Мьон Мун и Нейл Буш, братът на президента на Съединените щати Джордж Буш? Като основател на вестник Вашингтон Таймс, изиграл основна роля в падането на Комунизма, д-р Мун е дълбоко уважаван от почти всички Американски президенти от последните десетилетия.

Нещо повече, проектите и дейностите за Световен мир които д-р Мун е иницирал се ползват с подкрепата не само на десетки бивши и настоящи президенти, но и от много членове на техните семейства. Това ясно показва, че не става въпрос просто за политически коректно добро отношение към д-р Мун и неговите организации, а искрено признание и оценяване на неговите усилия да разреши най-основните и належащи проблеми на човечеството; като гладът, пропастта между богати и бедни, проблема с междурелигиозната, етническа или расова нетърпимост.

Нейл Буш наистина оказва активна подкрепа на д-р Мун в околосветската му обиколка с послания за мир. Но той не е единствен. Дъщерята на Президент Рейган, както и членове от семейсто на бившия президент на САЩ, Джерълд Форд, както и самите им родители не само са изразявали одобрението си, но и активно подкрепят дейности на Организациите за Мир на д-р Мун.

Мечтата на Мартин Лутър Кинг, Махатма Ганди и Сан Мьон Муун за Световен Мир е и мечтата на цялото човечество. Всеки един от тях е преминал и през период на преследване и неразиране но е повлиял курса на историята безвъзвратно.


Сигурно си спомняте, че 88-годишният Мун е започнал от бедност кореец, който с много усилия изгражда световен фундамент в усилията си за мир и премахване на бариерите и предразсъдъците между религии, раси, култури и националности. Той притежава вестник "Вашингтон таймс" и организира международни бракосъчетания с идеята, международните бракове са най-добрия начин да се премахнат веднъж за винаги съществуващите предразсъдъци, омраза и нетърпимост. "Тези бракове допринасят за осъществяването на огромната задача да се преодолеят расовите, културните, националните, етническите и религиозните бариери и така да се създаде единно човешко семейство. В Божиите очи цветът на кожата не е от значение. Бог не признава националните граници. Бог не застава зад бариерите на религията и културата. Това са единствено измами на дявола. Дяволът ги е използвал, за да владее над човечеството като грешен родител в продължение на десетки хиляди години", заявява д-р Сан Мьон Мун.

Само че едва ли помните, че преди две години в сградата на американския Сенат Сан Мьон Мун и съпругата му получиха почетната награда “Корона на мира” за усилията си в полза на световния мир, и то в присъствието на американски сенатори и видни християнски пастори. По време на церемонията Муун обяви също така, че дори хората от Ада като "Хитлер и Сталин" могат да намерят спасение в неговото учение основано на Истинската любов и миротворство. Самия Исус ни учи, „по плодовете му ще го познаете.” Или както Проф. Д-р Мортън Каплан, от Чикагския Университет заявява, „Работата на Преподобния Мун и неговото движение могат да преместят планини и може бе един ден че служат като опората на Архимед за промяната на света.” „Запознайте се с обхвата на дейностите на Д-р Муун. Учете, за да разберете виждането, което той предлага за бъдещето, и тогава решете за себе си дали виждате Божията ръка зад всичко това.”

Революционна едея за мир
РЕВОЛЮЦИЯ НА СЪРЦЕТО И СЪВЕСТТА

Заедно с лидерите на движението за мир, сред които беше и Нейл Буш, по-малкият брат на американския президент Джордж Буш-младши, Муун пристигна във Филипините. Страната е част от 100 дневната обиколка на д-р Мун, която предвижда посещение в сто града от 67 страни и е дълга почти 1000 000 мили". По време на своето турне Муун провъзгласи революционната идея за това как да бъде установен световен мир. Той нарича своето виждане "World Peace King Bridge-Tunnel" (Кралски мост-тунел за обезпечаване на мира по целия свят) и като че ли е по-добре то да бъде обяснено с неговите думи:

"Много хилядолетия Сатаната е използвал Беринговия проток, за да разделя географски Изтока и Запада, Севера и Юга, а така също Северна Америка и Русия. Аз предлагам да се построи мост над Беринговия проток или да се прокопае под него тунел, за да може нашата планета да бъде опасана с една супермагистрала, от нос Добра Надежда в Южна Африка до Сантяго в Чили и от Лондон до Ню Йорк и така целият свят ще стане единна общност."


Проблема на АТАКА е явен
Разбира се на АТАКА такива идеи, като “Светът като едно глобално семейство с център Бог” никак не им харесват. Разбира се, тези идеи и цели не отговарят на техните тесногледи и егоистично национални и етнически интереси. Виж ако Сан Мун бе за религиозна и национална омраза и нетърпимост той автоматически щеше да се превърне в идол за умниците от АТАКА, но за тяхно нещастие той не е. Да не говорим за вярата в Бог, която за АТАКА е разбира се “богът” който мрази всички други освен Православните и Българите. Това сектантско и тесногледо разбиране на АТАКА едва ли би трябвало да се допуска в политическите среди на цивилизована държава през 21 век.

Комунистическите корени на АТАКА
Истинския проблем на АТАКА обаче с личността на преподобния Мун, е неговата роля в падането на Комунизма. АТАКА е създадена по Руски модел на националистическа партия която да зароби родното ни Православие за собствените си анархични интереси. Същинската цел обаче е да върне в някаква ехидна и извратена форма каквото може от Комунизма. Точно във факта, че АТАКА е създадена като комунистическа патерица се крие причината за яростните атаки срещу Сан Мьон Мун и срещу Америка.
Бъдещето е далеч отвъд песимистичните виждания които АТАКА ни желаят
Вместо свят на бедност който АТАКА предвещават в статията си, идеите на д-р Мун за бъдеще на мир и хармония между расите и народите наистина е пред нас. Икономическия прогрес наистина позволява чрез световна магистрала светът да се превърне в едно голямо село.

"Бог ни предупреждава, че повече не ще търпи изолация и разделение. Изпълнението на този проект ще свърже света като едно село. Ще разруши създадените от човека стени между раси, култури, религии и държави, като така ще установи Царството на мирния идеален свят, което е било Божието съкровено желание. Съединените щати и Русия могат да станат едно. Европейският съюз, Китай, Индия, Япония, Бразилия и всички други нации, а също и световните религии могат да обединят усилията си, за да успеем в този проект. Успехът на този проект ще бъде решаващ за установяването на мирния идеален свят, където хората повече няма да воюват помежду си." - Сан Мьон Мун

Колкото и да не им харесва на тези от АТАКА, в идващите години хората все повече ще могат да пътуват, бариерите които сега изглеждат непреодолими естествено ще изчезнат.

Междуетническата и междурелигиозна омраза, които АТАКА само желаят да подклаждат в опита си да ги експлоатират за собствения си прогрес, също ще останат само като болезнен спомен от миналото.

Накратко каузата на АТАКА колкото и успешно да залъгва хората сега е вече обречена на мизерен провал, понеже тези анти-прогресивни идеи, на които АТАКА е носител, просто нямат място в човешкото бъдеще.

Института за изучаване на Американските религии, нарича движението на преп. Муун, „Най-успешната нова религия на миналия век.”

Пастори свидетелстват, Християни за Муун,
Политици за Муун, ООН за Муун,
Теолози за Муун, Империята на Мун,

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии