Вашингтон Таймс става национален

.


Сряда, 3 декември

Вашингтон Таймс става национален вестик


Докато много други вестници в САЩ намаляват тиража си столичния вестник Вашингтон Таймс разширява разпространението си на национално ниво. Това е било дискутирано на скорошна среща с топ журналисти в Таймс. Според източници, Тайс ще се появи като добавка от 12 или 16 страници в други вестници.

Вашингтон Таймс бе създаден през 1982 г. от Корейския религиозен лидер, Сан Мьон Мун, и се превърна в задължително четиво за Белия дом. Той е най-цитирания вестник на САЩ и е източник на 95 процента от информацията в Радио Свободна Европа и Гласът на Америка през периода на Студената война с което изиграва важна роля, както за рухването на пропагандната заблуда в комунистическия лагер, така и за стабилизиране на западната политика за блокиране на Комунистическите инвазии.

В поздравление по случай 25 годишнината на вестника Маргарет Тачър заяви:

"Не бе лесно когатао основателя на вестника, Д-р Мун, започна Вашингтон Таймс... Имам в предвид твърдото изправяне на вестника срещу Съветския Комунизъм и подкрепата която той даде на президент Рейгън и мен самата за приключването на Студената война".

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии