Красотата на ДЕЛФИНИТЕ

красотата на делфините, общуване с животни, природо-лечение

Красотата на делфините!
31 януари 2009 | Култура | Здраве | Медитация |

Общуването с животни помага за лечението на различни заболявания. Най-поразителните резултати се наблюдават при общуването на човека с делфините. Оказва се, че деца с отклонения в развитието получават подобряване и се научават по-бързо на различни навици, след като са общували с делфините.


Понякога делфинотерапията отключва и творчески способности.
Често животните превръщат агресивните и неконтактни деца в мили и общителни същества. И така тези, от които са вдигнали ръце много доктори, намират утеха при делфините.


Постепенно, след като детето се отпусне, то може да бъде пуснато във водата, да поплува с тях или просто да се носи над водата с помощта на пояс. Важното е да е сред делфините, да ги докосва и да ги усеща до себе си. Докосването до тях прави чудеса.

Делфините усещат състоянието на децата и коригират поведението си според него. Например с деца, които нямат сили, животните не играят буйно, а само нежно го побутват и докосват с муцуната си. Ако пък то е буйно и посяга да ги удря, те не му отвръщат, а просто отплават.

Често присъствието на делфините подобрява взаимоотношенията родители-деца, появяват се нови чувства и емоции с положителен заряд. Делфините ни подсказват, че всяко дете, независимо от състоянието му, е уникална ценност, крехко създание, което има нужда от любов. Те ни показват как може да се обича едно болно дете, нещо на което са неспособни много хора.
красотата на делфините, общуване с животни, природо-лечение

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии