Преп. Мун чества 90-тия си рожден ден

.

Преп. Мун чества 90-тия си рожден ден

Над 3,700 религиозни, дипломатически и обществени лидери се събраха да приветстват семейство Мун

Основателят на Федерацията за Глобален Мир (Universal Peace Federation), д-р Сан Мьон Мун, чества своят 90-ти рожден ден на 31 януари. Неговата съпруга, д-р Хак-джа Хан Мун е родена на същата дата по лунния календар. Преп. и г-жа Мун сключват брак през 1960 и имат 14 деца и 46 внуци и пра-внуци.

По настоящем Д-р и г-жа Мун, тяхното семейство и множеството организации които те основават се фокусират в междурелигиозно усилие за обновяване на Обединените нации.


Генерален секретар на ООН, Бутрос-Бутрос Гали, поздрави Преп. Мун за "деведесет години богати постижения за мирът и благосъстоянието на човечеството и обединяването на хора от различни раси, религии, етноси, националност и култура."

Поздравителни изказвания бяха дадени и от д-р Юлио Мариа Сангуинети, бивш Президент на Уругвай. Подобни послания бяха получени и от над 40 гувернатори, сенатори и конгресмени, както и над 300 поздравления от бивши държавници от цял свят.

Високоуважаемия Раила Одинга, Премиер-министър на Кения, каза в подготвено заявление, че принципите на д-р Мун за разрешение на конфликтите са му помогнали да открие мирно разрешение на скошните следизборни конфликти в страната му.

Преподобния и г-жа Мун също работят за създаването на Култура на сърцето - култура на служене и взаимопомощ, както и да заздравят брака и семейството, да намерят разрешение за гладът, бедността и расовото насилие.

Д-р Мун призова да доведем новата епоха на мир. "Ако светът се обедини като 'Едно Семейство с център Бог', нашия Създател, всички други проблеми ще бъдат разрешени. Но първо трябва да премахнем егоизма и алчността, започвайки от себе си."

Източник: Семейнат федерация за световен мир и обединение


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии