КАК ДА отгледаме ДЕТЕ с висок EQ

.

КАК ДА отгледаме ДЕТЕ с висок EQ - Коефициент на Емпатия
Насърчаване на съпричастност и грижа за другите
2009 | Автор: Juliuts | Любов | Семейство | Възпитание |

Специалистите психолози по детското развитието подчертават, че има два компонента при съпричастието (способността да изпитваме емпатия):

Това са емоционалната реакция към други, която обикновено се развива в първите 6 години от живота на детето, и познавателната реакция. Те определят степента, в която като по-големи децата ще са в състояние да видят гледната точка или перспектива на някой друг

Да си мил и внимателен е част от генетичното кодиране на вашето дете, но ако тези способности не се подхранват, те ще изчезнат ... Доказателство за това са случаите на деца отгледани от животни в до 7 годишна възраст. При тях емоциите са блокирани на животинско ниво, колкото и усилия специалистите да са положили те не са могли да се научат да изпитват съпричастност.

Когато децата са лоши, егоистични и дори жестоки в по-голямата част можем да проследим причините за това "неестествено" поведението обратно до техния дом. Емоционалната атмосфера в дома е средата в която детето израства и то несъзнателно я попива.

В някои семейства, религията играе важна роля в моралното развитие на децата ... Начинът по който родителите прилагат ценностната система на своята религия в ежедневния си живот е това, което има ефективно влияние на децата .... С други думи, отново самия стандарт и пример на родителите.

Ако искате децата ви да станат по-емпатични (способни да изпитват съчувствие и съпричастност), грижовни, и отговорни, то вие трябва да очакваме това от тях. Вие трябва да направите семейните правила ясни и последователни и да не се отклонявате или правите компромиси с тях. Вие трябва да изисквате от тях да бъдат отговорни.

От деца на три години трябва да се очаква да чистят след себе си и да помагат с прости задължения като сервиране на масата. Задължения и другите отговорности трябва да се увеличават с възрастта и не трябва да се базират на стимула на възнаграждението, дори и на обезщетение (да им позволиш нещо, или замениш нещо срещу това). От децата трябва да се очаква да помагат в къщи, тъй като да помагаме на другите е правилното нещо.

Ако искате детето ви да бъде тактично, внимателно и отговорно повдигнете летвата на вашите очаквания. Лесно е да бъдете снизходителен родител (който лесно се пречупва и позволява неща). За да отгледат по-отговорни деца, родителите сами трябва да станат по-отговорни и да не мислят, че глезейки децата с угаждане няма да им навреди. Това ще им навреди и то за цял живот.

Включете вашето дете в доброволни проекти за служене и взаимопомощ. Много от училищата на запад вече изискват обществено полезен труд, като условие за дипломиране в гимназията.

По-голямата част от децата не изпитват чувство за принадлежност към някаква общност и чувство за цел, които идват когато хората участват редовно в организирани усилия да помогне на тези в затруднение. Въпреки, че повечето родители предадат на думи тези ценности на техните деца, в действителност само действеното практикуване има ефект за научаването им.

Отдавайки себе си и семейството редовно да помагаме на другите в организирани проекти, не само ще научи децата ви да бъдат по-загрижени за другите, те също така ще научат много социални умения, значението на сътрудничеството, както и стойността на постоянството и преодоляването на трудностите...


Семейната ФедерацияВЪЗПИТАНИЕ С ЛЮБОВ: Дисциплиниране на децата
ЕМОЦИИТЕ ли контролират живота ни?

Истинската любов и забранената любов

.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии