Грешките на Дарвин: Еволюция, Креационизъм или Интелигентен дизайнИнтелигентния дизайн, и ГРЕШКИТЕ на Дарвин!


"Дарвин изправен пред съд" - Нови факти доказват интелигентен дизайн. Теорията на Дарвин, пълна с приемания които съвременните научни открития отхвърлат напълно. Религиозен фанатизъм у Дарвинистите, които не желаят децата да получават свободно научна информация.

Оказва се, че в учебниците по Биология децата изучават схеми на развитието, които са отдавна опровергани като фабрикувани, с цел да съответстват на теорията на Дарвин. Това показват фактите изнесени в радица съдебни дела. 

В много щати на Америка, след като учени предсавят неуспорими факти, базирани на най-новите генетични открития, се утвърждава със съдебно решение, че Дарвиновата теория е пълна с грешки. Постановява се, че в училищата трябва да се изнася и най новата информация която отрича неговата теория.

Съдебните решения постановиха, че ако се преподава Дарвинизма в училище, той трябва да се споменава само като една съществувала теория и задължително да се иснасят и новите научни факти които опровергават много от тезите му като неверни.

Преди години ситуацията бе точно обратната. През 1987 Върховният Съд на САЩ е разгледал 2 случая - Съдът постановява - ""Креационизма" е религиозно учение". Наистина креационизма във формата му за сътворение в 6 буквални дни е не само "Религиозно", но и фаниатично твърдение. Всъщност бих казал "Анти-религиозно", и водещо хората към неверие, понеже самата Библия твърди, че Божиите дни не са като нашите, а от Принципа ясно разбираме, че се отнася за шест периода на развитие - съответстващи много точно на съвременната научна представа:

Фактът, че версията за създаването на Вселената, описана в Библията преди хиляди години, почти съвпада с откритията на съвременните научни изследвания, е потвърждение, че Библейското описание е наистина откровение от Бог.

Вселената не се е появила мигновенно в завършен вид. Нейното възникване и развитие са отнели огромен период от време. Следователно, Библейският период от шест дни за завършването й не бива да се приема буквално за шест изгрева и залеза. Те символизират шест последователни периода в процеса на сътворяването. - Принципи на творението
Но най-новите генетични открития на учените, обръщат делото от 2005 - (в този процес вече става дума за "intelligent design" (интелигентен дизайн) вместо за креационизъм...), което не е същото. Първоначално съдиите го свързват с единственото познато, Креационизма. Съдът постановява - "Изучаването на "интелигентен дизайн" в часовете по биология в училищата за невъзможно, и преподавателя е отстранен от длъжност.

Но развитието продължава: Следват още серия от дела, и през 2007 няколко щата постановяват, че Дарвинизма е неправилен... имаше статии озаглавени "Дарвин изправен пред съд" и т.н. Оказа се че училищната система от предразсъдъци към религията автоматически отхвърля и не приема най-новите научни открития, които доказват интелигентен дизайн. С други думи, сложната кодова информация на ДНК е невъзможно да съществува без зад това творение да стои невероятно интелигентно същество - Творец или Бог, както и да го наречем.

В серия от дела бе доказано, че теорията на Дарвин е пълна с приемания които съвременните научни открития отхвърлат напълно. Например за "Естествения подбор и еволючията на видовете", днес се знае, че всяка генетична промяна в природата остава без потомство. Като катъра и други... Промяната не е бавна и наследствена както твърди Дарвин, а се осъществява със скок, и то директно на генетично ниво. Новите научни изследвания доказват също, не бавна еволюция на видовете които постепенно се разклонявали в нови, както Дарвин е предполагал, а точно обратното, бърза революция на многобройни видове още в началото на появата на живот. А това е невъзможно да стане чрез бавен еволюционен процес.

Оказва се, че в учебниците по Биология децата изучават схеми на развитието които са отдавна опровергани... Отговора бил, "да може да не са верни, но поне показват това което е прието". С други думи говорим за религиозен фанатизъм у Дарвинистите, които не желаят децата да получават свободно научна информация и в часовете им да се дискутират нови генетични открития...

Интелигентния дизайн "intelligent design" е научна теория, но тя все повече ще бъде използвана и от вярващите, въпроса е да се разграничи разликата между сътворявана за 6 дни (религиозно фанатично), и интелигентно сътворяване за милиярди години (което доказва науката).

Или на кратко казано, днес и науката може би дори по-добре от религията показва, че Бог съществува. Най-скорошните открития относно Големия взрив доказват същото. Те шокират научния свят с факта, че появата на звездите не е хаотично както се е предполагало, а много точно и логично като закодирано послание към човечеството.

28 comments:

 1. Да се твърди че науката е доказала съществуването на бог е напълно погрешно, но да се твърди че освен това бог е създал цялата вселена и всичките тези звезди само заради човечеството и дори ги е подредил като някакво "послание" кам човечеството е абсолютна глупост. Все едно е да се твърди че Земята е център на Слънчевата система, Галактиката и Вселената.
  Дръжте се естествено господа!

  ReplyDelete
 2. Предполагам не всички са расли в саксия като Анонимния от горния коментар. Но явно има много хора които освен Комунистическата Биология от 10 клас, по-дълбоко не са се заинтерсували от новите научни открития! Надяваме се тези статии да поразчупят това невежество и поне събудят по-реален интерес.

  ReplyDelete
 3. Да ,точно така ,науката непрекъснато доказва ,че БОГ съществува!А Вие Анонимен доказвате ,че и дявола не спи ,а действа чрез някои хора със стремежа им към "интелигентност".

  ReplyDelete
 4. "Този свят съществува само и единствено в нашето съзнание, и никъде другаде"

  ReplyDelete
 5. Супер егоистично и нагло мислене от наша страна ако смятаме, че цялата Вселена е създадена само за нас. И моля стига с тия популистки теории... Хаха, съд човешки да съди Еволюцията. Има безброй преходни форми между съществата на тази планета и единственото логично обяснение, че имат обща прародителска форма. Абсюлютно невъзможно е да се опровергае фактът, как пък всички сухозмени животни-абсолютно всички имат гръбнак и четири крайника ?!?!?! :-)))))

  ReplyDelete
 6. Коментари 1, 5 и 6 са смислени; останалото може да спокойно да бъде препикано.

  ReplyDelete
 7. На това ли ви научи Еволюцията, да препикавате. Тя самате Еволюционна теория е доста несериозно препикана, тя явно друго не може да се научи от нея.

  Все пак благодаря за коментара. Той точно и ясно показва с какъв мозък са тези които вярват в Еволюционните ненаучни фабрикации. Сравни Дарвинизма със съвременната анатомия, физика, биология и генетика. Ще откриеш че разбиранията на Дарвин са много ограничени и ненаучни. Но какво да правим, Чарлз Робърт Дарвин е английски учен и естественик, живял през XIX век. Разиранията му са близо два века назад.

  ДАРВИН - Еволюционната Измама
  По време на пътешествието младият Дарвин бива силно впечатлен от различните видове ... Тази хипотеза на Дарвин не се опира на никакво научно откритие. Тази хипотеза на Дарвин не се опира на никакво научно откритие или експеримент; с течение на времето обаче той я превръща в една настойчива теория с подкрепата и поощрението, които получава от видните тогава биолози-материалисти.

  Чарлз Дарвин никога не е мислил чрез своята теория да руши религията и да отрича съществуването на Бога, защото сам той бил религиозен и вярвал в Бога. Дарвин е наясно, че неговата теория се сблъсква с много проблеми. Това той признава в своята книга в глава наречена “Трудностите на теорията”( Difficulties on Theory). Начело на тези “трудности” са темите свързани с фосилните данни, комплексните органи на живите същества, които не могат да се обяснят със случайностите (например окото), и инстинктите на организмите. Дарвин се надява тези трудности да се решат с осъществяването на нови открития и за някои от тях дава абсурдни обяснения. Американският физик Липсън прави следния коментар относно “трудностите” на Дарвин:

  “Когато за пръв път прочетох “Произходът на видовете”, забелязах, че Дарвин е много по-несигурен, отколкото в действителност се представя, че е. Например главата, озаглавена “Трудностите на теорията”, изразява голяма неувереност. Като физик аз бях силно заинтригуван от неговите коментари относно това как би могло да се появи окото.”

  Алберт Айнщайн, смятан за най-великия гений на нашето време, е друг учен, който вярва в Бог и заявява следното: “Аз не мога да си представя гениален учен, който не притежава дълбока вяра. Тази ситуация може да бъде изразена по следния начин: Науката без вяра е неубедителна.” Един от основателите на съвременната физика, немският физик Макс Планк, е казал, че всеки, който сериозно се занимава с наука, трябва да прочете израза на вратата на храма на науката: “Имай вяра”. Вярата е важно качество за един учен.

  ReplyDelete
 8. За 200 години свободна наука са натрупани толкова доказателства за правотата на Дарвин,че всякакви приказки са излишни.И точно генетиката заби последния пирон в ковчега на шаманите.

  ReplyDelete
 9. Прав си! 18 и 19 век (200 години), но вече сме 21 век и науката доказва, че Дарвиновите предположения са напълно погрешни.

  Прочети научния труд, "Иконите на Дарвинизма". Основни доводи на Дарвин се оказват нагласени.

  Теорията на Дарвин за 'Естествения подбор' има общо с материализма на Маркс, твърдейки че живота е продукт на природната среда (която е матерялна).

  Но преди живота е генетичния ДНК код, който е 'програмата на създателя - Бог'. Еволюцията е водена от Твореца, а не от случайността и хаоса, които водят само до разпадане и деградация.

  ReplyDelete
 10. Коментари 1, 5, 6, 8 са меко казано смешни и дело на човек или хора с много болна психика. 100% от съвременните учени знаят, че : дори не малко учени днес го признават (аз предполагам) и всеки обикновен-средно интилигентен човек) знае, че не е възможно един голям взрив или нещо друго да създаде всички планети и слънца във Вселената, а също и всички растения, океани и води и животни на Земята (защото видимо мъртвата природа не може да създаде жива природа (животни-а също и хора) на планетата Земя (а също и ако има живот на други планети дори извънземни-видимо е че те не могат да се появят сами, ако няма кой да ги създаде) , дори и като най-прост едноклетъчен организъм, а за толкова години (а дори за милиарди години всичко това пак е невъзможно) виждаме, че едноклетъчните организми не еволюират в двойно клетъчен организми (влечугите не еволюират в бозайници, птици и насекоми; толкова- растения, дървета, треви, храсти,плодове,зеленчуци и т.н- не еволюират към по-висши) и т.н по тази верига), а също и че гравитацията на Земята (и въобще) е природен феномен (за което пише в английската уикипедия на тема "Gravitation"), тоест няма (сигурно и логично как това става от- само себе си) научно обяснение (за гравитацията). И предполагам-че причината до сега да се преподават (мисля в учебен час и в учебниците за история, в Интернет, в книги и т.н) тези теории (които днес са доказани като неверни) като автор от Чарлз Дарвин и може би други- за еволюцията и появата на света и вселената и че човека (и цялата човешка раса) е еволюирала от големи маймуни (мисля от-шимпанзето, орангутана и/или горилата) към хора-причината това да продължава (аз мисля-от края на 40-те години на 20 век до днес) е че учените (въпреки, че знаят че тези теории са неверни-но учените нямат с какво друго да ги заменят-защото това ще означава учените- да признаят, че има свръхестествена (за науката) сила (която наричаме Бог) която е създала всичко това).

  ReplyDelete
 11. И аз знам кое още доказва, че истината е в християнството (въпреки, че има несигурни книги и допълнения към книги в Стария и Новия Завет, а и житията на светиите (приети в някои църкви-мисля най-вече без протестантите) също противоречат на сигурните книги и т.н в Библията). В английската уикипедия на тема "World Turtle", "World Elephant", "Shesha" и "World Serpent" (с посочени сигурни места от където са били взети написаните там неща) от които се разбираше, че според индуски , китайски, Native American (аз мисля-индиански в Северна и Южна Америка) митологии (а от някъде прочетох и за зороастризма и корейската и будистката митологии) и т.н- планетата Земя се крепи на костенурки, слонове и т.н. Аз съм чел, че Ancient Jain и будистката космология приема, че Земята е на диск, състояща се от четири континента, групирани около една централна планина (връх Меру) като венчелистчетата на цвете. Един външен океана заобикаля тези континенти. Тази гледна точка на традиционните будистки и Jain космология изобразява космоса като огромен, океански диск (на големината на малка планетарна система), обградени от планини, в които континентите са определени като малки острови. Аз прочетох в "Encyclopaedia Britannica" (онлайн в Интернет) на тема "Hindu and Buddhist mythology" че те имат (според мен така се разбираше) обща митология (предполагам с общи научни и т.н грешки) а подобни неща (за научни и т.н грешки) с посочени сигурни места от където са били взети написаните там неща се разбираха и от английската уикипедия на тема "Japanese mythology" и в WikiIslam -с посочени сигурни хадиси и места в Корана от където е било взето това (но освен това във WikiIslam има статии и неща които са нещо като статии от вестник и т.н-несигурни като източник на данните (видимо несигурни, силно пресилени, измислени и неверни като съдържание)-които сякаш искат да искарат исляма по-зле отколкото е-примерно, че мюсюлмани вършели престъпления (с или без причина) към не мюсюлмани и т.н) -има много такива за исляма-а и въобще ако човек напише в Интернет нещо на тема "научни грешки в Корана/хадисите" на който и да е език-индонезийски, арабски, персийски, хинди, китайски, турски и т.н ще му излезе огромен списък с неща на които би се смяло и малко дете. А също много интересни неща прочетох за противоречията в Корана и хадисите на теми "Contradictions in the Qur'an - WikiIslam" и "Contradictions in the Hadith - WikiIslam" от тема "Contradictions and Errors - WikiIslam" и там някъде най-отдолу имаше подтема даваща право на мюсюлманите да отговорят на противоречията (а в друга статия и на научните и т.н грешки в тях) в тях, но те (а също и в другата статия за научните и т.н грешки в тях), го правеха с малка част от противоречията и то с твърде слаби, несигурни и силно съмнителни аргументи . А чудото на благодатния огън (видимо няма как да го направи човек) на Великден в храма в Йерусалим (понякога в България са го показвали по националната телевизия, а мисля и в Интернет-има запазени такива записи) и написаното в глава 40 стих 22 (от книга на пророк Исая-в Стария Завет) "Онзи, Който седи над кръга на земята.."-а пророк Исая е живял 8 в.пр.н.е, а 1-та хипотеза, че Земята е кръгла е от 3 в.пр.н.е от Аристотел; и в книга Битие (от Стария Завет) в глава 2 в стих 6-е казано, „но пара се издигаше от земята та напояваше цялото лице на земята.”-тоест, че дъжда се образува от земна пара (много преди, да се появи 1-та хипотеза за това). -показва (ясно-за всеки средно интелигентен човек), че истината е в християнството.

  ReplyDelete
 12. Чувал съм (от сигурни източници), че 100% от днешните (а (предполагам) и въобще) учени (освен (предполагам) ако на някои от тях са платили и т.н) знаят (с 100% сигурност), че мъртвата природа (материя и т.н) не може да създаде жива (животни-а също и хора) на планетата Земя (а също и ако има живот на други планети дори извънземни- видимо е че те не могат да се появят сами, ако няма кой да ги създаде) , дори и като най-прост едноклетъчен организъм, а за толкова години (а дори за милиарди години всичко това пак е невъзможно) виждаме, че едноклетъчните организми не еволюират в двойно клетъчен организми (влечугите не еволюират в бозайници, птици и насекоми; толкова - растения, дървета, треви, храсти,плодове,зеленчуци и т.н - не еволюират към по-висши) и т.н по тази верига), а също и че гравитацията на Земята (и въобще) е природен феномен (за което пише в английската уикипедия на тема "Gravitation"), тоест няма (сигурно и логично как това става от - само себе си) научно обяснение (за гравитацията). Днес на много места в Интернет и т.н - това се признава. И предполагам-че причината до сега да се преподават (мисля в учебен час и в учебниците за биология, в Интернет, в книги и т.н) тези теории (които днес са доказани като неверни) като автор от Чарлз Дарвин и може би други- за еволюцията и появата на света и вселената и че човека (и цялата човешка раса) е еволюирала от големи маймуни (аз мисля от-шимпанзето, орангутана и/или горилата) към хора-причината това да продължава (аз мисля-от края на 40-те години на 20 век до днес) е че учените или по-скоро министерствата на образованието (въпреки, че знаят че тези теории са неверни-но те нямат с какво друго да ги заменят (или защото някой или някои са им платили за това)-защото това ще означава те- да признаят, че има свръхестествена (за науката) сила (която наричаме Бог) която е създала всичко това).

  ReplyDelete
 13. Ето истинските факти които доказват, че атеизма е лъжа : Чувал съм (от сигурни източници), че 100% от днешните (а предполагам и - въобще) учени (освен (предполагам) ако на някои от тях са платили да излъжат и т.н) знаят с 100% сигурност, че дори мъртвата природа (материя и т.н), дори най-простия газ (химичен и т.н), дори най-простата молекула и т.н - не може да се появи сама във Вселената (и въобще ) ако няма кой да я създаде (както и самата Вселена и температурата на Вселената няма как да се появят сами ако няма кой да създаде тях). Чел съм, че в Теория на Големия взрив не става ясно, как се е появила Вселена в началото, как се е появила температурата във Вселената и как се е появила първата молекула и/или молекули във Вселената (без да има - кой да създаде тях). Чувал съм (от сигурни източници), че 100% от днешните (а предполагам и - въобще) учени (освен предполагам ако на някои от тях са платили и т.н) знаят (със 100% сигурност), че мъртвата природа (материя и т.н) не може да създаде жива (животни-а също и хора) на планетата Земя (а също и ако има живот на други планети дори извънземни-видимо е че те не могат да се появят сами, ако няма кой да ги създаде) , дори и като най-прост едноклетъчен организъм, а за толкова години (а дори за милиарди години всичко това пак е невъзможно) виждаме, че едноклетъчните организми не еволюират в двойно клетъчен организми (влечугите не еволюират в бозайници, птици и насекоми; толкова - растения, дървета, треви, храсти,плодове,зеленчуци и т.н - не еволюират към по-висши) и т.н по тази верига), а също и че гравитацията на Земята (и въобще) е природен феномен (за което пише в английската уикипедия на тема "Gravitation"), тоест няма (сигурно и логично как това става от - само себе си) научно обяснение (за гравитацията).

  ReplyDelete
 14. Аз уточнявам нещо важно : Чел съм, че в Теория на Големия взрив не става ясно, как се е появила Вселена в началото, как се е появила температурата във Вселената ,как се е появилапървата молекула (и това от което молекулата - е била съставена) и/или молекули и т.н във Вселената ( без да има кой да създаде тях).

  ReplyDelete
 15. Радвам се, че има хора (като някои от писалите по-горе) които с научни, логични и интелигентни факти и доказателства- доказват, че истината е в християнството (подкрепено от напълно сигурни научни и т.н - доказателства). В Новия Завет в някое от сигурните послания (на апостол Павел до Галатяни глава 1 стихове 8-9) беше казано " Но дори ако някой от нас или ангел от небето започне да ви проповядва благовестие, различно от това, което ви проповядвахме, анатема да бъде. Казвали сме го и преди, и сега пак го повтарям: ако някой ви проповядва благовестие, различно от това, което ви проповядвахме, анатема да бъде!", а мой приятел ми разказа също, че подобни силно противоречащи на християнството неща има записани в книга на Мормон (за която мормоните приемат, че е написана от техни живи пророци)- като това, че в рая хората ставали богове и богини, а че самият Бог някога е бил човек (за което пише и в уикипедия на английски език на тема "God in Mormonism" и на тема "Mormon cosmology"), а същия този мой приятел ми каза, че за неуспяли прогнози на Свидетелите на Йехова пише в уикипедия на английски език на тема "Criticism of Jehovah's Witnesses" (а също съм чел и т.н - изказвания на Ванга, Вера Кочовска, Петър Дънов и други хора - които техни изказвания силно са противоречащи на християнството). За научни грешки в японската митология пише - и на теми "Namazu (Japanese mythology) " и "Watatsumi" и "Shinto" и "Japanese Creational Myths" от английската уикипедия; и на тема "Japanese folklore and mythology" от Encyclopedia Britannica и т.н.

  ReplyDelete
 16. Аз уточнявам, че в моя коментар от 16 ноември 2014 година -аз имах предвид, че - и аз знам кое още доказва, че истината е в християнството (въпреки, че има несигурни книги и допълнения към книги в Стария и Новия Завет, а и житията на светиите -ако са като мъченици -тоест мъченици светии -обикновено силно съмнителни като автор, същност и т.н- жития на мъчениците светии (приети в някои църкви-мисля най-вече без протестантите) също противоречат на сигурните (като автор) книги в Библията и т.н). Аз пиша това само като уточнение - че в моя коментар от 16 ноември 2014 година - аз имах предвид (описаното там), за християнските светии -ако са като мъченици -тоест мъченици светии.

  ReplyDelete
 17. И аз ще добавя, факти, които доказват, че истината от всички религии и т.н - е в християнството. Чел съм в Интернет на английски език (а вероятно за това пише и на всички езици в Интернет), че все повече археологически разкопки, научни и т.н факти - доказват Ноевия потоп, унищожението на Содом и Гомор и други неща описани в Библията. Знам за случай на физически болно момиче, което е оздравяло (още на сутринта) след като е спало една нощ в женския манастир "Свети Пантелеймон" в България. Знам за хора (езичници и т.н от Азия, атеисти от Европа и т.н) които след всички прочетени тук неща се убедиха напълно, че истината от всички религии и т.н - е в християнството. Най- вероятно само хора, които не могат да разсъждават логично (дори и при най-добрите факти, данни и т.н) - а за съжаление техния брой днес, може би е нарастнал - и най-вероятно само такива хора не биха повярвали (след прочетените тук неща), че истината от всички религии и т.н - е в християнството.

  ReplyDelete
 18. Много хубав коментар. Със всичко съм съгласен, н е ВАЖНО ДА РАЗБЕРЕМ, обаче, че според Обединителната Философия, никой няма монопол върху истината. Няма смисъл да се утдраме по главите. Това е доста незряло и детско. Истината е абсолютна, вечна и непроменилива - още от времето на Създанието. След ГРЕХОПАДЕНИЕТО Бог е работил усилено през историят да ни събуди отново за истината. Религиите преди християнството са стъпки в разбирането й - също част от провидението на Бог. Ние сме благодарни и на тези които са допринесли за истината преди нас и на тези които ще допринесат след нас. В БОЖИЯТА ЛЮБОВ няма място, нито най-малкото намерение за такива борби, обвинения или егоистично биене в гърдите. Там има само всеобгръщаща любов. БОГ Е РОДИТЕЛ на всички ни и както Исус ни учи, е готов да остави всички спасени и да отиде да открие и спаси и последния, който все още страда отделен от любовта му.

  ReplyDelete
 19. Аз ще напиша нещо важно за всички хора, които пишат лъжи (вероятно финансирано от някои хора) срещу чудото на Благодатния огън, който се запалва свръхестествено всяка година на Възкресение Христово в съсобствения на различни християнски конфесии храм „Възкресение Христово”, построен точно върху Христовия гроб (който е празен тялото на Христос е било поставен в гроба след разпятието и смъртта) в Йерусалим. Аз съм учил дълги години физика и химия (в престижен университет в САЩ) и работя като химик (в престижна лаборатория). Наскоро в английската уикипедия (и на други места) излязоха твърдения, че чудото на Благодатния огън, се правело фалшиво с бял фосфор (като свещ и/или съд и т.н се намазвали предварително с бял фосфор и т.н -който пламвал след 20 минути или нещо друго). Такова нещо може да излъже само хора, които не познават химията и физиката. На първо място белия фосфор се запалва веднага след контакт с кислород и белия фосфор гори с температура над 200 градуса (до 800-900 градуса) а и въздуха от горящия бял фосфор е сериозно опасен и вреден за здравето на човек. Видимо е, че белия фосфор (ако някой пробва да използва бял фосфор) няма как да стане (незабележимо- без някои да забележи), понеже белия фосфор се запалва веднага след контакт с кислород (и белия фосфор гори с температура до 800-900 градуса - която температура би изгорила това (този съд, свещ или нещо друго) в който стои белия фосфор (колкото и да е здрав този съд, свещ или нещо друго) а също тази температура (и въздуха от горящия бял фосфор) ще бъдат много опасни за здравето на всички хора (които видимо не носят специална екипировка- но дори и ако носят специална екипировка- пак е силно рисковано), които стоят в близост (дори от 100 метра) до горящия бял фосфор). А това (написано от мене по-горе и подобни на това неща) важи не само за белия фосфор, а и за всякакви други опасни и т.н химикали (химични съединения) и т.н за които някои хора биха твърдели, че чудото на Благодатния огън, се правело фалшиво с тях (или с някое от тях и т.н). В много от изчезналите езически митологии -се е твърдяло, че планетата Земя се крепи на животни. Казвам (а това важи и за когато аз писах тук на 11 март 2015 година), че ако се провери с полиграф и т.н - ще се види, че написаното от мен е вярно.

  ReplyDelete
 20. И аз ще напиша нещо важно. Слизането на Благодатния огън се снима (на живо) с камери (от хора) и се предава (на живо) по националните телевизии (в някои държави) видимо е, че няма как (от човек или хора и т.н) да се направи с компютърен и т.н монтаж (а и храмът „Възкресение Христово” е пълен с хора). Най- вероятно всички хора, които пишат и т.н лъжи (вероятно финансирано от някои хора) срещу чудото на Благодатния огън (и въобще срещу християнството) се финансират от злонамерени хора. И аз казвам, че ако се провери (както е писал човека, преди мен) ще се види, че написаното от мен - е вярно.

  ReplyDelete
 21. Чувал съм, че в деня, когато слиза Благодатния огън в храмът „Възкресение Христово” в Йерусалим дори извън храмът „Възкресение Христово” и по улиците (в близост до храмът „Възкресение Христово”) и т.н - има хора, които гледат храмът „Възкресение Христово” (и вероятно мнозина от хората минаващи покрай храмът „Възкресение Христово” (в този ден) наблюдават това). Съгласен съм с коментарите на двамата хора (писали коментари тук - преди мен) за чудото на Благодатния огън.

  ReplyDelete
 22. Причина за Грешките на Дарвин
  За да бъдем точни, като християни трябва да си признаем, че ако не бяха грешките на християнството, нямаше да има тази бурна реакция срещу вярата през 18-19 век, която доведе до Атеизма, Материализма, Егоизма и 3те Световни Войни на 20 век.

  Трябва да признаем, че някои от по-горните християнски коментари, не допринасят за разбиране на грешките на Дарвин и Дарвинизма. Те по-скоро са пример, за тесногледието, фанатизма и липсата на логика, която вярващите са имали, за да предизвикат този стремеж на интелектуалците от 19 век да се откъснат от тези безполезни окови.

  Тесногледието и липсата на логика не водят до Истинска Любов. Празните критики не изграждат един по-добър свят. Каквито и грешки да са правени в миналото, нашата цел не е просто да критикуваме, а да се поучим от тях и направим бъдещето по-светло.

  Не критиките водят съвременните учени да откриват все повече реалността на Бог. Истината и фактите сами излизат на яве, поради Божията любов дори и към тях.

  Ако Дарвин е направил грешки, поради които съжалява и страда в духовния свят, то нека ние не се превръщаме в критици и лицемери, за да на приключим на същото ниво. Нека винаги любовта и истината бъдат нашия пътеводител и цел, а не критиката и неприязънта.

  ReplyDelete
 23. Извинявам се за част от написаното от мен на 16 ноември 2014 година - аз имах, предвид, че - коментари 1, 5, 6 и 8 са глупави (според мен) и дело на човек или хора, които може би не са се замислили, а само са писали (много се извинявам, че използвах израза "много болна психика" и "меко казано смешни"- а така определено (според мен) не трябва да се пиши и т.н - за никой човек). Аз (а предполагам и другите хора- писали тук) никога не съм имал тесногледие, фанатизъм, липса на логика и т.н- и не мисля, че такива хора са довели до появата на Дарвин и т.н- а просто винаги е имало атеисти- било от липса на разсъждаване и т.н. Също съм чел, че- в Теория на Големия взрив и т.н -не става ясно, как се е появила Вселена в началото, как се е появила температурата във Вселената ,как се е появила първата молекула (и това от което молекулата - е била съставена) и/или молекули и т.н във Вселената ( без да има кой да създаде тях)- защото видимо нещо съществуващо не може да се появи от нищо- Вселената не може да се появи сама от нищо, нито материя е създала материя (защото и нея трябва да създаде някой)- Вселената можеда бъде създадена само от нещо, което е съществувало винаги преди Вселената (без някой да го е създал) и то нещо, което не е материя (защото и нея трябва да създаде някой)- така, че единствения възможен вариант е Вселената да е създадена от Дух, който е съществувал винаги (без някой да го е създал) и винаги ще съществува- както в Библията е описан Бог - пиша, това уточнение, само на базата на нормалната логика. Виждал съм християнски свещеници (и католически и православни) и християнски пастори- които нямат дори основни познания за християнството (неща които са приети и от католическата и от православната и от протестантските църкви). В английската (и други) уикипедия пише, че през 1238 година, папа Григорий IX осъжда свещения огън като измама и забранил францисканците да участват в церемонията- но дори, ако това е вярно, то най-вероятно се е дължало на това, че тогава Йерусалим се е управлявал от православните църкви (а те са били вече, разделени от католиците), и на това, че може би католиците са били вече сменили своя календар (за дни на Великден), който православните църкви са запазили и т.н. Чел съм (и съм чувал), че в деня, когато слиза Благодатния огън в храмът „Възкресение Христово” в Йерусалим -там присъстват и католически, и православни и протестански мисии (и разни хора), а също там присъстват и разни хора (включително и езичници от езически държави и т.н). Знам че, че Слизането на Благодатния огън се снима (на живо) с камери (от хора) и се предава (на живо) по националните телевизии (в някои държави ; а аз предполагам и по частните телевизии в някои държави). Пиша това само на базата на нормалната логика. Аз също съм съгласен, че ако се провери с полиграф и т.н- ще се види, че написаното от мен - е вярно.

  ReplyDelete
 24. Отново уточнявам, че - в написаното от мен на 10 септември 2015 година - аз имах предвид, че според мен - просто винаги е имало атеисти - било от липса на досетливост (но не и от липса и т.н - на разсъждаване) и т.н. Уточнявам, че - Също съм чел, че- в Теория на Големия взрив и т.н -не става ясно, как се е появила Вселена в началото, как се е появила температурата във Вселената ,как се е появила първата молекула (и това от което молекулата - е била съставена) и/или молекули и т.н във Вселената ( без да има кой да създаде тях)- защото видимо нещо съществуващо не може да се появи от нищо- Вселената не може да се появи сама от нищо, нито материя е създала материя (защото и материята трябва да създаде някой)- Вселената може да бъде създадена само от нещо, което е съществувало винаги (иначе винаги ще се питаме- а кой е създал него, а него и пак ще стигнем до извода, че в началото трябва да има нещо, което е съществувало винаги без някой да го е създал) преди Вселената (без някой да го е създал) и то нещо, което не е материя (защото и материята трябва да създаде някой)- така, че единствения възможен вариант е Вселената да е създадена от Дух, който е съществувал винаги (без някой да го е създал) и винаги ще съществува- както в Библията е описан Бог . Съгласен, че ако се провери с полиграф и т.н - ще се види, че написаното от мен - е вярно.

  ReplyDelete
 25. Пиша от чужбина : Надявам се в бъдеще Земята да се оправи и вече да няма омраза, злоба, гняв, насилие, богохулства (дори като негодувание, нетърпение, отчаяние, отегчение и т.н), войни, бедност, безработица, вражди, злоба, зло - особено в по-силни степени, неуважение и/или обиди (каквито и да са те) към родител - независимо дали има причина и каква е причината, зложелателство, злост, момчета и т.н - отглеждани от гей двойки (включително принуждавани от деца - да се занимават с гей проституция и т.н) - както и шеги и смях с тях и т.н, отчаяние, отегчение и т.н, изтезания, безработица, лоши прояви, болести и прочие лоши неща между хора (в хора) и прочие - а да има добър и щастлив живот за хората и добър шанс за всеки човек. На света му трябва любов, мир и доброта (и да се промени положително - от лошите крайности до които е стигнал)!Според мен: света трябва да върви към положителни промени и вече да няма войни, конфликти, геноцид/и (над) човек и/или хора, убийства, побои, самоубийства, насилия /в филми, романи, сериали и т. н/, черен и/или лош хумор /примерно с - педераси /изнасилвания (над) тях и въобще и т. н/включително още от детска възраст, импотентни мъже и прочие/, вражди, вулгарни думи, и нищо лошо на Земята. Дано по-скоро света се оправи и промени към добро - аз желая свят без страдание, насилие и въобще без всякакви лоши неща.

  ReplyDelete
 26. И аз мисля, че трябва винаги любовта и смирението да бъдат нашия пътеводител и цел, а не безсмислените критики и неприязънта.

  ReplyDelete
 27. Последно уточнявам, че - в написаното от мен на 10 септември 2015 година - аз имах предвид, че според мен - просто винаги е имало атеисти и агностици - било от липса на досетливост (но не и от липса и т.н - на разсъждаване) и т.н. Уточнявам, че - Също съм чел, че- в Теория на Големия взрив и т.н -не става ясно, как се е появила Вселена в началото, как се е появила температурата във Вселената ,как се е появила първата молекула (и това от което молекулата - е била съставена) и/или молекули и т.н във Вселената ( без да има кой да създаде тях)- защото видимо нещо съществуващо не може да се появи от нищо- Вселената не може да се появи сама от нищо, нито материя е създала материя (защото и материята трябва да създаде някой)- Вселената може да бъде създадена само от нещо, което е съществувало винаги (иначе винаги ще се питаме- а кой е създал него, а него и пак ще стигнем до извода, че в началото трябва да има нещо, което е съществувало винаги без някой да го е създал) преди Вселената (без някой да го е създал) и то нещо, което не е материя (защото и материята трябва да създаде някой)- така, че единствения възможен вариант е Вселената да е създадена от Дух, който е съществувал винаги (без някой да го е създал) и винаги ще съществува- както в Библията е описан Бог . Съгласен съм, че ако се провери с полиграф и т.н - ще се види, че написаното от мен - е вярно.

  ReplyDelete
 28. Аз искам само да напиша пак, но по-вярно моя коментар от 13 април, 2016 година - пиша от чужбина : надявам се в бъдеще Земята да се оправи и вече да няма омраза, злоба, гняв, насилие, богохулства (дори като негодувание, нетърпение, отчаяние, отегчение и т.н), войни, бедност, безработица, вражди, злоба, зло - особено в по-силни степени, неуважение и/или обиди (каквито и да са те) към родител - нито причина (каквато и да е причината (ако има причина) за някого - за това) за това и т.н, зложелателство, злост, момчета и т.н - отглеждани от гей двойки, гей тройки и т.н (включително принуждавани от деца - да се занимават с гей проституция и т.н) - както и шеги и смях с тях и т.н, отчаяние, отегчение и т.н, изтезания, безработица, лоши прояви, болести и прочие лоши неща между хора (в хора) и прочие - а да има добър и щастлив живот за хората и добър шанс за всеки човек. На света му трябва любов, мир и доброта (и да се промени положително - от лошите крайности до които е стигнал)!Според мен: света трябва да върви към положителни промени и вече да няма войни, конфликти, геноцид/и (над) човек и/или хора, убийства - или дори жестоки убийства (което между по-млади мъже - някой човек или хора, може да са считали за приемливо), побои - дори между по-млади мъже (което някой човек или хора, може да са считали за приемливо), самоубийства (или лъжи, че някой умрял човек се е самоубил), насилия (в филми, романи, сериали и т. н), черен и/или лош хумор /примерно с - педераси (изнасилвания (над) тях и въобще и т. н /включително още от детска възраст, импотентни мъже и прочие/, вражди, вулгарни думи, и нищо лошо на Земята. Дано по-скоро света се оправи и промени към добро - аз желая свят без страдание, насилие и въобще без всякакви лоши неща.

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии