Случайна еволюция или "Интелигентен дизайн"

.

ЖИВОТЪТ
Интелигентен Дизайн или случайност!
(ДНК) е нуклеинова киселина, която носи генетичните инструкции за биологическото развитие на всички клетъчни форми на живот.

Най-новите изследвания в генетиката доказват, че ДНК не може да се е програмирало след появата на живота, трябва някой да го е програмирал преди това... Затова вече отричат случайната еволюция, а говорят за "Интелигентен Дизайн".


Това което наблюдавате в този филм се случва точно сега във всяка една клетка от вашето тяло.

Репликация или синтез на ДНК е процесът на копиране на двойната верига на ДНК преди делене на клетката. На модулирани видео матеряли за процеса, можем да видим, че едва ли не, това представлява една невероятна фабрика, в която процесите протичат по необясними за науката причини. Изглежда, като че някаква универсална сила задвижва всичко това.

Вече не религиозните фанатици опровергават "Случайната еволюция", а научните открития според които Еволюция има, но тя въобще не е случайна и сляпа, а направлявана и целенасочена... 


Животът е нещо уникално и много красиво. Живота не е безцелен, всичко създадено явно има много точно определена цел и всичко е взаимосвързано в невероятна харнонична взаимовръзка. Невроятно чудо е когато погледнем как новия живот се заражда. Не би било преувеличено ако кажем, че ние сме заченати от любов, за да израстнем в любов и изживеем живота си в любов.

Най-озадачаващото за учените е не просто факта, че програмата на ДНК на най-елементарното едноклетъчно се равнява на една библиотека информация. Самия процес на създаването на ДНК, и придвижванията в клетката са като една вселена... Учените виждат как работи, но не могат да обяснят защо и кой задвижва всички тези невероятни процеси.

Процесът на репликация на ДНК, който виждате наподобява една гениална фабрика, където всички процеси протичат с огромна скорост и в невероятен ред.

Въпросът е, кой е инженерът на тази фабрика? Ние сме интелигентни същества и знаем, че една толкова сложна и организирана система по никакъв начин не може да се появи случайно? Следователно говорим за интелигентна сила която е навсякъде и прави възможен живота. Свикнали сме да наричаме тази сила Бог, но едвали името е от значение, въпроса е, че явно е създателя на всичко и е в основата на живота. И определено тази сила е в нас и във всичко живо, а не някакво извънземно създало ни и изоставило.

Кодираното послание на Създателя
През 2001 г. сондата WMAP улови т.н. фоново излъчване, запазило се от момента на зараждането на Вселената. За учудване на всички, редът на сътворението показва неочакван ред, а не хаос. В това учените виждат послание което Творецът е оставил за нас още при сътворяването преди 14 милиарда години. Прочетете...


ДРУГИ ПОДОБНИ СТАТИИ
снимка
ЖИВОТЪТ: Случайност или "Интелигентен дизайн"
Грешките на Дарвин
Съдя прекрати дело срещу Бог
Сексуалността и генетиката


.

7 comments:

 1. Пълни глупости.

  Глупавият, когато види нещо което не разбира, веднага обявява Господ, ангели и нимфи.

  Умният ЗНАЕ, че не разбира адски много неща, и за това се опитва да ги разбере, като използва ума си.

  Обзалагам се, че 90% от хората които вярват в т.нар. Интелигентен дизайн си нямат идея какво е еволюцията, нито имат идея какво е теорията на Дарвин, нито знаят за съвременните постижения на еволюционната биология. На тях им дай само да се кефят на картинки и да казват "Бог го направи"...

  Това клипче е в youtube от години.

  ReplyDelete
 2. Приятели,
  Четейки статията ме обземат различни чувства. Чувства на благоговение и радост. Благоговение заради чудните и необясними дела Господни и радост от факта, че аз познавам и имам лично общение с този Всемогъщ и Съвършен Творец на Вселената в цялата и съвършенност. Аз познавам Исус Христос като мой личен спасител и Господ и с радост се наричам негов син, както и Библията говори "А на тези които го приеха даде право да станат Божии деца" (Иоан 1:12).
  Четейки тази информаци, която за мен е просто потвърждение на нещо което аз зная със сигурност (че Вселената и живота не са плод на случайност и аз не съм потомък на маймуна а човек създаден по Божия образ и подобие)напълно разбирам и друг текст от Божието слово, а именно "Божието глупаво е по-мъдро от човеците и Божието немощно е по-силно от човеците". Дори и най-незначителните и малки части от творението на Бога са необясними на най-големите съвременни учени с цялото човешко познание зад тях. Какво по добро доказателство за съществуването на един съвършен Творец?
  Дотук добре, само че това не е всичко, защото Библията казва още (Римляни 1:20) "Понеже от създаването на света това, което е невидимо у Него, вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така че човеците остават без извинение". ЧОВЕЦИТЕ ОСТАВАТ БЕЗ ИЗВИНЕНИЕ гледайки на видимото творение на Бога. Така че ВСЕКИ ОТДЕЛЕН ЧОВЕК трябва да направи свободен избор дали да приеме Исус и делото му като Спасител или да изживее земния си път и вечността в греховете си и далеч от Бога. Няма среден път, защото "Който вярва в Него, не е осъден; който не вярва е вече осъден, защото не е повярвал в Името на Единородния Божи Син" Йоан 3:18. Така че аз бих посъветвал всеки, който чете този коментар да вземе правилното решение и да приеме дара на вечния живот чрез Исус Христос, както е писано в Римляни 10:9 "Защото ако изповядаш с устата си,че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите, ще се спасиш". Приятели, изберете "Пътят, истинат и живота". СЕГА. МОЖЕ ДА НЯМА УТРЕ ИЛИ ДОРИ ПОСЛЕ...

  ReplyDelete
 3. До Боно:
  Смешно е да мислиш, че съвременни учени, в областта на генетиката не са запознати с теорията на Дарвин. Съжаляваме, че не си се информирал, за да знаеш, че много от нейните приемания са отдавна опровергани.

  Това, че ти лично не си се запознал и поинтересувал относно новите научни открития от които произлиза теорията за "Интелигентния дизайн", обяснява безмисленото ти обзалагане...

  Надяваме се в скоро време да можем да преведем и предоставим по-обстоен анализ на теориите свързани с произхода на живота!

  ReplyDelete
 4. Федерация за мир-напълно ви подкрепям с 2 ръце,нелепо е и направо безумно да се твърди,че учени,професори,биолози,физици и т.н,са глупави и незапознати с теорията на Дарвин,която така или иначе е разклатена от всякъде,също така е пълна лудост да се смята,че всичко в тази вселена е на случаен принцип!Също така е вярно,че както атеистите така и теистите подкрепящи ID теорията нямат доказателства с които да подплатят своята теза те просто "вярват" или "не вярват" ,единственното доказателство което може да се вземе под внимание в случая е логичното мискене,а именно,че нищо не е случайно на рози свят! За това аз лично слагам един голям + в подкрепа на ID

  ReplyDelete
 5. Федерация за мир-напълно ви подкрепям с 2 ръце,нелепо е и направо безумно да се твърди,че учени,професори,биолози,физици и т.н,са глупави и незапознати с теорията на Дарвин,която така или иначе е разклатена от всякъде,също така е пълна лудост да се смята,че всичко в тази вселена е на случаен принцип!Също така е вярно,че както атеистите така и теистите подкрепящи ID теорията нямат доказателства с които да подплатят своята теза те просто "вярват" или "не вярват" ,единственното доказателство което може да се вземе под внимание в случая е логичното мискене,а именно,че нищо не е случайно на рози свят! За това аз лично слагам един голям + в подкрепа на ID

  ReplyDelete
 6. Очаквам с нетърпение преведените анализи за теориите свързани с произхода на живот! Голям привърженик съм относно теорията за ID

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии