Муун получава широка подкрепа

.


Муун:

ОТ ПРЕСЛЕДВАНЕ КЪМ ПРИЕМАНЕ

Рязък обрат в международното отношение към световния религиозен и обществен лидер, Сан Мьон Мун.

Д-р Мун е известен като основател на Вашингтон Таймс, изиграл централна роля за падане на комунизма, е признат за шампион на междурелигиозния диалог и революционен подръжник на семейните ценности.

В миналото преп. Мун често се стрещаше с медийни атаки и неразбиране. Днес по-цял свят се наблюдава рязък обрат в това. Примери долитат от всички краища на света едва ли не всекидневно.

В Парагвай синът на д-р Мун организира Световен фестивал за мир в зала с 25 хиляди души. Но хората показват толкова огромен интерес, че министърът на туризма изразява притеснение: „Целия Парагвай се интересува от това събитие, а тази зала е прекалено малка.” Полицията блокира движението на колите цели десет пресечки, нещо което не е правено никога в историята на нацията. Дори при папското посещение това не се е случвало.

Само опашката за билети се проточва над двадесет пресечки със десетки хиляди чакащи. Дори и когато вали и през ноща чакащите остават, само и само да могат да присъстват на събитието. Статиите показват снимки от хеликоптер на този невероятен прецедент. „Никога в историята на Парагвай не е имало подобно събитие. Това Движение за мир раздвижи цялата нация”, коментира един от вестниците.

Кой в миналото е очаквал движението за мир на д-р Мун, един започнал от нищетата на опустушената след войната Корея, да премине през световно преследване и да достигне толкова силно световно влияние и признание.

Пионерът в борбата за човешки права и десетократен конгресмен, преп. Уолтър Фаунтрой отбелязва: „Аз подкрепям напълно преподобния д-р Сан Мьон Муун, защото той влага всичките си финанси и целия потенциал на организациите му за две основни цели; мирът и семействата.” Сенатор Лари Преслър добавя: „Моето възхищение от Д-р Муун и съпругата му нарасна безмерно. Неговата енергия, визия и отдаденост на каузата на мира са несравними в историята на човечеството.”

След като разбират визията на д-р Мун за световен мир, конгресмени предлагат пълна подкрепа и с целия си персонал организират конференция в зградата на Корейското национално събрание с 300 членове на Националния съвет и посланници на Корея от други нации. Събитието бива предавано по телевизията и няколко кандидат-президенти се изказват. Този феномен също става често явление. Много правителства по света вече осъзнават ползата и дават пълна подкрепа на организациите на преподобния д-р Мун.

Изследване за причините на този обрат в отношението показва, че това се дължи на революцията на интернет. Силите които не желаеха истинската информация за огромния принос на д-р Сан Мьон Мун да излезне на яве, лесно успяваха с малки негативни кампании да настроят обществото така, че дори да не желае да чуе. Тези преднамерени негативни сили разчитаха, че страхът който вкарват в сърцата на хората ще е достатъчен инструмент за техните егоистични каузи. Днес обаче живеем в ерата на свободния достъп на информация и хората сами могат да открият фактите и разберат истината без някой да ги манипулира преднамерено към негативизъм.

Семейна партия в Южна Корея Южнокорейския религиозен лидер, д-р Сан Мьон Муун , признат още за шампион на миротворчеството и междурелигиозния диалог, обяви вчера, че създава собствена политическа партия, съобщи ИТАР-ТАСС...

25 години Вашингтон Таймс -------------------------
Лейди Тачър поздравява д-р Муун
Г-жа Тачър поздрави приноса на д-р Муун и основания от него Вашингтон Таймс. "Д-р Муун започна Вашингтон Таймс... твърдото изправяне на вестника срещу съветския комунизъм и подкрепата която той даде за президента Рейгън и мен самата за приключване на Студената война". Още...
----------------------------------------------------------------------------------
Спортът в подкрепа на мира
Пеле, „Царя на Футбола”, подкрепя д-р Мун в спортна инициатива за мир. Футбола е естествен мост между култури, религии, раси, етнически групи и нации. Поради тази визия за футбола, като мощна обединителна и миротворна сила д-р Мун основа през 2002 Световната купа по футбол за мир. Още...

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии