Кампания за забрана на Коледа

Реклами и антиреклами на Рождество Христово в автобусите
16 Декември 2008 г.


Редица хуманистични и атеистични групи започват ежегодната си кампания, с която целят да се забрани отбелязването на Рождество Христово на публични места и признаването на вярата в Бог.

Американската хуманистична асоциация възнамерява да залепи по автобусите във Вашингтон над 200 атеистични лозунга: „Защо да вярваш в Бог? Просто бъди добър заради самата доброта.” Хуманистите обясняват тези лозунги с убеждението си, че те нямат нужда от Бог, за да са добри. Всяка година хуманистични и атеистични групи се опитват да премахнат рождествените сцени от обществените места, както и изцяло да се забрани в училищата споменаването на раждането на Христос.

Тези опити наред с всички досегашни за пореден път ще претърпят неуспех, тъй като в САЩ все повече хора вярват в Бог. Преди няколко години Американската християнска коалиция с помощта на хиляди доброволци изигра изключително важна роля и успя да убеди големите търговски центрове да върнат името Рождество Христово по магазините и рождествените украси.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии