Ранните сексуални връзки05 яну 2009 | Семейство | Възпитание | Развод |
Ранните сексуални връзки водят до сериозни последствия...

Mладежите които са сексуално активни са към десет пъти по-податливи на самоубииства, наркотици и криминална дейност. Ранната сексуалност е същевременно една много лоша психологическа предпоставка неблагоприятна за създаването на здрав и щастлив брак.

Културата на преждевременни и свободни сексуални връзки, неизбежно е деструктивна за здравината на семействата в обществото. А всички знаем, че ценностите се възпитават в семейството, където се развива зрялия характер на новата личност. В семейството се предават ценностите на всеки човек, от родителите на децата.

Но нека добавим и още няколко факта свързани със сексуалността които или малко се знаят или нарочно се подминават.

Първо: Сексът удължава живота и укрепва здравето, но само когато не е свързан с вината на съвестта, от неверни и безразборни връзки. Само във вярната семейна връзка го има този елемент. Изследванията показват, че при сексуална връзка в семената двойка се произвеждат голямо количество ендорфини, които дават радост, здраве, и ефект на релаксация. А се знае, че ендорфините са хиляди пъти по силни от наркотиците, но без страничните и лоши ефекти.

Второ: Днес вече генетиката показва връзката между девствеността и качеството на потомството. Генетиците откриват закономерността за решаващото влияние на първия мъж в живота на жената върху нейното потомство. Именно той, а не бъдещият баща на детето залага генофонда на потомството на всяка жена, независимо от това кога и от кого тя ще ражда деца. Той, нарушавайки девствеността, става нещо като генен баща на бъдещите деца на жената. Това явление е наречено телегения. То е описано в книгата, “Индивид, еволюция, наследственост и неодарвинистите”.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии