Използваха прoвокатори като повод за насилиеОтново използваха прoвокатори като повод за насилие!
Нека си зададем няколко важни въпроса:
  • - Защо медиите не предаваха и разводниха информацията?
  • - Защо побоят над възрастни и деца бе извъртян в обвинение срещу протестиращите?
  • - Докога ще търпим старите комунистически методи, да пратят прoвокатори и използват това като повод за насилие?
Нима не сме на ясно, че това е стара комунистическа стратегия: пращат правокатори, а след това манипулативно използват това за да вършат уж-оправдано насилие!

Истината е, че стратегията на управляващите бе да опорочат протестите още от самото им зачатие, след което да използват и натякват това за да развратят обществото. Междувременно имайки контрол върху медиите те не позволяват този протест да се превърне в масово явление. За целта полицаите бяха специално инструктирани как да разцепят протеста, да го пръснат на всички посоки и така при липсата на координация той да се загуби силата си.

След това, меиите, които през целия ден си мълчаха просто трябваше да кажат, че обществото е разочаровано от протест... и ако не бе интернет, всички щеше да им повярваме!

 Десетки протестиращи влязоха в стълкновение с полицията. 70% от населението на България иска правителството да подаде оставка, а 75% не одобряват работата на парламента заради липсата на напредък в борбата с корупцията отбелязва Ройтерс.

Така протестира България днес според някои от репортажите в интернет. Всички протестираха за едно - правителство и всичката останала политическа измет трябва да се разкара.

ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ!!Освен скинарите, които преди това нападаха полицаите, там имаше пенсионери, момичета, майки...Всички канали си даваха техните неща така все едно нищо не е станало. В новините макар и ясно да споменаха за правокаторите, изкараха това като обвинение към протестиращите Това също е стара комунистическа стратегия: да използват медиите да манипулират общественото мнени.

Над 150 души арестувани при размириците в София.

Полицаи и жандармеристи гониха пеша част от протестиращите по бул. „Цариградско шосе”. 150-200 жандармеристи с машина за разпръскване на масови безредици подгониха протестиращите по булеварда.

Студентите с призива, "Писна ни да живеем в тази държава, при тези закони, писани от мутренското настъпление. Искаме ред и дисциплина. Ще протестираме ден и нощ, докато или ни пребият, или постигнем това, което искаме".

По време на протеста пред парламента между полицаи и протестиращи възникнаха сблъсъци. Група футболни фенове замерваха жандармеристите с железа, метални заграждения и снежни топки.

Има над 150 задържани. Жандармерията натика част от протестиращите в съседните улици. Има вече задържани.

Пуснаха кучета срещу тълпата

Снимка: Deltanews

Орлов мост е блокиран, а полицаите започнаха да бият наред. "Толкова ли сте отворени. Сега ви ебахме мамата. Какво стана, а?!", обръщат се униформените към тълпата, предаде репортер на DeltaNews. Хората се защитават с каквото хванат, камъни, дървета.

Протестиращите бяха разцепени на две от ченгетата. Едната група беше избутана към Орлов мост, а другата към Царя. Хората са бяха изгонени от градинката "Кристал", а полицаите пуснаха 8 кучета, които да ги гонят. Настъпват и не се свенят да бият и арестуват всеки, който ги обиди или им посегне.

По късно тълпата блокирала Орлов мост бе разгонена. Хората бяха разгонени към НДК, към Борисовата градина и към Софийския университет. След това жандармеристите се насочиха към университета, но тълпата отново блокира Орлов мост. Към 14.25 полицията започна отново да бие и подгони протестиращите по Цариградско шосе.

Арестуваха репортер на DeltaNews

Як кютек

Председателят на СДС Красно село - Пламен Антов също бе сред хората, отнесли кютек. Той е бил ударян лошо от разгневени полицаи докато мирно си тръгвал от протеста. След това Антов е потърсил спешна медицинска помощ.

Полицията не подбираше - биха млади, стари, жени и деца.
Снимка: Кирил Бъчваров


Добрин Юруков бе арестуван без никаква причина два пъти. Втория път той отнесе бой от страна на униформените. Дори журналистическата карта не успя да увери служителите на МВР, че той не е част от тълпата с протестиращите и по никакъв начин не е участвал в масовите безредици, а кротко отразява протеста. На път за I-во районно управление полицаите спират патрулката и го изхвърлят от колата на „Цариградско шосе" до хотел Плиска. „Аре слизай, не сме ти такси, да те возим, махай се", му казали те на раздяла.

Шефът на СДС в София Борислав Бориславов е поредният "случайно" задържан по време на днешните протести от полицаите. За ареста му съобщиха от пресцентъра на партията. По непотвърдена информация Бориславов в момента се намира в 4-то РПУ, където дава обяснения за случилото се.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии