Ендорфините помагат за семейното щастиеЕндорфините и любовта в семейството

07 януари 2009 | Семейство | Възпитание | Развод |

Ендорфините могат да намалят болката, да Ви успокоята и дори да стимулират имунната система. Но те могат да бъдат и свързващия елемент за магията на любовтаи щастието в семейството.

Какво са Ендорфините?

Малки молекули протеин, които се произвеждат в нервната ни система и други части на нашето тяло. Химичната им структура е сходна на тази на морфина с различни химични свойства. Произведени по естествен начин ендорфините са най-добрия, и легален, начин да се изпита "блаженство" Те са причината за второто дишане на атлетите, пристрастеността към бързото шофиране, скоковете с парашут и бънджи, и т.н. От началото до края при секс производството им нараства 200%...

Ендорфините могат да намалят болката, да Ви успокоята и дори да стимулират имунната система. Ендорфини се произвеждат в голями количества при: - Аеробика - Тае Бо - Бягане - Велосипедиране - Тенис - Плуване на дълги дистанции. Но при сексуалната връзка в семейството отделяме много по-голямо количество ендорфини.

Наско научно откритие опроверга традиционните възгледи, според които “химическото гориво” на любовта, предизвикващо така желаното приповдигнато настроение, любовните трепети и отдадеността към партньора, уж започвало да се изчерпва постепенно през годините.

Двойките могат да запазят любовта си непроменена дори след 20 и повече години, доказаха американски учени. Най-интересни обаче са причините които те разкриват.

Кога "химията на любовта" се запазва между двойките?
Открита е връзката между Сексът и вярността. Изследванията показват, че сексът в семейния живот удължава живота и укрепва здравето и самата връзка. Сексът извън семейната връзка няма същия ефект понеже е свързан с вината на съвестта породена от неверните и безразборни връзка. Изследванията показват, че при сексуална връзка в семената двойка се произвеждат голямо количество ендорфини, които дават радост, здраве, и ефект на релаксация. Знае се, че ендорфините са хиляди пъти по силни от наркотиците, но без страничните и лоши ефекти. Те са също така и източник на това пристрастяване на партньорите един към друг. Не случайно психолозите откриват, че правенето на любов е много по-ефективен начин за разрешаване на семейнит епроблеми от разговорите и комуникационните умения. И обратното, ако двойката с времето престане да има пълноценни и чести сексуални връзки то и психологическите и сърдечни бариери помежду им ще нарастнат и охладят връзката им.

проекти за мир | анализи | култура | любопитно | ванга

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии