Вечната любов съществува, но кога?Знаете ли, че...

Вечната любов съществува
Учените доказаха, че двойките могат да запазят любовта си непроменена дори след 20 и повече години. Най-интересни обаче са причините които те разкриват.

Една от всеки 10 двойки запазва същите любовни импулси дори след 20 и повече години съвместен живот, откриха американски учени от Университета “Стоуни Брук” (Stony Brook University) в Ню Йорк.

При изследването, тези двойки показали абсолютно същите химически реакции както в началните етапи на влюбването дори само при показването на снимка на любимия им човек.

Откритието опроверга традиционните възгледи, според които “химическото гориво” на любовта, предизвикващо така желаното приповдигнато настроение, любовните трепети и отдадеността към партньора, уж започвало да се изчерпва постепенно през годините.

По-рано, различни групи учени посочваха като критично за любовните отношения, времето от 15-тия месец, до 7-та година след влюбването, за което любовта угасвала.

Въпросът обаче е, кога "химията на любовта" се запазва: Например, открита е връзката между Сексът и вярността. Изследванията показват, че сексът в семейния живот удължава живота и укрепва здравето и самата връзка. Сексът извън семейната връзка няма същия ефект понеже е свързан с вината на съвестта породена от неверните и безразборни връзка. Изследванията показват, че при сексуална връзка в семената двойка се произвеждат голямо количество ендорфини, които дават радост, здраве, и ефект на релаксация. Знае се, че ендорфините са хиляди пъти по силни от наркотиците, но без страничните и лоши ефекти. Те са също така и източник на това пристрастяване на партньорите един към друг. Не случайно психолозите откриват, че правенето на любов е много по-ефективен начин за разрешаване на семейнит епроблеми от разговорите и комуникационните умения. И обратното, ако двойката с времето престане да има пълноценни и чести сексуални връзки то и психологическите и сърдечни бариери помежду им ще нарастнат и охладят връзката им.

проекти за мир | анализи | култура | любопитно | ванга

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии