16 жертви при стрелбата в германско училище

.

17 годишния убиец бе разстрелян
Ще завърши ли с това серията от училищни стрелби на които ставаме свидетели през последните години. Не е ли това свидетелство за дълбоката морална язва на съвременното общество.

Стрелбата става око 09:30 сутринта, само часове след други шокирящи убииства в Алабама!

17-годишно момче, Тим Кречмър, облечено във военни дрехи, уби 9 ученици и двама възрастни в училище Албертсвил в германския град Виненден. По-късно стана ясно, че нападателят убил 16 (3 учители и 9 ученици, след което краде кола, бяга от града и убива още двама). Всичко завърши в престрелка с полицията, в която той бе прострелян.

Все още се уточнява точният брой на ранените. Спасителни екипи са евакуирали сградата.

Според местите медии нападателят е бивш възпитаник на училището и е атакувал конкретна класна стая. Притежавал е много оръжие.

Няколко училищни стрелби шокираха Германия и света през последните няколко години. През 2006 година бяха ранени 11 души при стрелба в училище в германския град Емсдетен. През април 2002 година при един от най-жестоките инциденти бяха убити 17 души в Ерфурт.

Дълбоката морална язва на съвременното общество изисква спешни действия. Говорим за богат район и произход от на подобни млади убиици от "добри" и "заможни" семейства.

Явно считаните от обществото семейства за добри, не са толкова добри всъщнотта си. Младежите може да са задоволени финансово, но явно това не е изместило празнотата от нуждата на истинска любов.

Много от тези младежи се самоубиваха след извършените убииства и изразяваха своето отчаяние от живота. Това са свидетелства за дълбока вътрешна празнота, липса на цел в живота. Не е ли това пряк резултат от липсата на вяра или идеология която да дава цел на живота на младите. Със сигурност е! Другия силен фактор е разпадането на семейтвата и прекаленото материализиране на любовта в тях, което отдалечава хората вътрешно и емоционално.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии