17 годишния убиец се е самоубил!

.

Безразборна стрелба в германско училище уби 17 души
март 11, 2009

Тим Кречмър, 17-годишен, уби 17 души и рани няколко преди да бъде притиснат и извърши самоубииството. Всичко завърши в престрелка с полицията, но моралната криза показва, че тези инциденти няма да прекратят, ако не се обърне внимание на корена за произхода им.

Има престъпност, защото децата са оставени на улицата

"Трябва да се засили контролът, децата са оставени сега на улицата". Това е заявил ген. Васил Василев, съветник експерт към комисията по вътрешен ред и обществена сигурност в Народното събрание пред БНТ.

Но фактите показват, че това едва ли ще разреши проблема. Тази реакция спрямо поледствията ни най-малко не адресира корена на проблема, който е в сърцето на семейството. Съвестта и морала на младите упадат, младежите са бомбандирани с игри и филми за стрелба и убийства. При наличието на вътрешна криза в сърцата им, липса на истинска любов, липса на цел в живота... това ги превръща в потенциални убиици. Проблема явно е морален, а не въпрос на външен контрол и закони!

Да, държавните институции не работят с децата и много малко се инвестира за ангажирането им със спорт, музика и други творчески дейности. Децата са оставени без друг избор освен да играят видео игри, ходят по дискотеки и злоупотребяват с алкохол и цигари. Апелативният прокурор на Пловдив Росен Димов каза, че в последните години е настъпило пълно неуважение между хората и има пълна комерсиализация на обществото.

Ценностите са напълно загубени. Заедно с това виждаме едно отчуждаване между хората и господство на парите. Ето защо ще има увеличение на престъпността заради кризата, но най-вече моралната, а не матерялната. Това е световен феномен, много от тези младежи се самоубиваха след извършените убииства и изразяваха своето отчаяние от живота. Това са свидетелства за дълбока вътрешна празнота, липса на цел в живота. Не е ли това пряк резултат от липсата на вяра или идеология която да дава цел на живота на младите. Със сигурност е! Другия силен фактор е разпадането на семейтвата и прекаленото материализиране на любовта в тях, което отдалечава хората вътрешно и емоционално. Определено се нуждаем от осъзнаване и промяна!


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии