Красиви проекти: парк за светулки

.

Парк за светулки

Октомври 2007 г. Красиви проекти
От септември 2007 паркът приютява структура, имитираща присъствието на светулки. Снимка: sxc.hu
От септември 2007 паркът приютява структура, имитираща присъствието на светулки. Снимка: sxc.hu

През 1975 Пазолини видя в изчезването на светулките символ на прехода от селското стопанство към индустриализацията. Сега Торино се готви да върне светулките, които вече отдавна ги няма в Италия.

Итало-швейцарският художник Франческо Мариоти е автор на проекта "Immigration", който ще бъде реализиран в Парка на живото изкуство. Той ще бъде открит в Торино през 2008.

Става въпрос за художествено-биологическа структура, която представлява огромно произведение на изкуството с истински светулки. Те ще се "формират" в продължение на 4 години.

От септември 2007 паркът приютява структура, имитираща присъствието на светулки. През първата година от съществуването му в парка ще бъде подготвена зона от 500 кв.м., където ще има биосреда за раждането на светулките.

След това в нея ще бъдат поставени изкуствени светулки. На третата година ще се смесят изкуствените светулки с ларвите на истинските. Накрая ще настъпи и етапът Immigration от проекта, когато паркът ще бъде осеян с истинските светулки.

В реализирането на проекта са включени архитекти, биолози, агрономи и ученици.

prontosofia.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии