Защо психолози отричат "лечението" на хомосексуализма

секс, сексуалност, хомосексуализъм, гей, обратни, сексуално болни

Защо Американски психолози отричат "лечението" на хомосексуализма
Сексуално здраве Семейство | Здраве | Секс и СПИН |

Това е свидетелство за огромна манипулация. До 1973 г. се е знаело, че хомосексуализма е психическо отклонение. Психологията познава много добре влиянието което емоционално обсебващи майки оказват на малките си момчета в това психично отклонение. Липсващата връзка с бащата, от друга страна, е причина момчето да не успее да развие мъжкия модел на поведение, както и за незапълнената празнота от мъжка (бащинска) любов.

Но през 1973 год. Американската психологическа асоциация без научна обосновка изключи хомосексуализма от списъка на изискващите лечение психически разстройства. Как става това? Просто с гласуване, а не като резултат от научни, медицински и психологически изследвания.

В отховор на health.bg 2009-08-14
Американските психолози отричат "лечението" на хомосексуализма
Това е прцедент в историята на медицината. Причината е, че до тогава Хомосуалното лоби достигат занчително мнозинство всред медицинските среди и разбира се те гласуват в своя полза. В допълнение културата на светсия хуманизъм, чиито явни цели са аморализацията на обществото и разбиване на семействата спомага тази безумен процес. Днес аморалните западни страни насила налагат тези аморални правила на останалите страни. Така епидемията на това аморалано безумие бързо разрушава морала глобално.

Най-опасната секта днес: Хуманизмът


Макар днес да знаем, че много терапевти лекуват гей-ориентацията съвсем успешно, в медицинските среди се оказва огромен натиск това да не се прави. Днес отнова про-хомосексуалистите са мнозинство при определяне на медицинската политика.

Факт е че абсолютно всеки гей може да бъде 100% успешно излекуван, споделя Ричард Кохен, който е излекувал хиляди.
Но Американската психологическа асоциация /АРА/, обединяваща над 150 хил. специалисти заявява, че психотерапевтите в САЩ трябва да се въздържат от обсъждане с клиентите си на методики за промяна на сексуалната ориентация.

Американската асоциация препоръчва на психолозите да обсъдят с клиентите си, които изпитват дискомфорт по повод своята сексуална ориентация, други възможности – напр. смяна на религиозната принадлежност или сексулно въздържание. Доста абсурдни неща, само и само да не засегнат същността на проблема.

Тези препоръки, обаче, идват в директен отговор на факта, че много психолози успешно лекуват хомосексуалната насоченост. Така в решението на Асоциацията по-скоро си личат личните предубеждения и ориентация, отколкото реална грижа за благосъстоянието на хората.

Хомосексуализма се лекува: Терапевтът Ричард Кохен


70% от страните членки на ООН срещу хомосексуализма


Съществуват няколко групи психотерапевти, опозиционно настроени към нормите на АРА и практикуващи психотерапевтични методи за корекция на сексуалната ориентация. Макар някои от привържениците на „лечението” на хомосексуализма да са последователи на традиционалистки религиозни течения това не намалява социалната полза от техните постижения.  

Изследванията показват, че възвърналите се към правилната сексуална ориентация хомосексуалисти се чувстват далеч по-щастливи, нормални, пълноценни и свободни.
секс, сексуалност, хомосексуализъм, гей, обратни, сексуално болни

6 comments:

 1. Ами най малкото, ако педерастията не е психическо заболяване, то тя е проява на инертност и лош естетически вкус, освен това е противопоказна на природата. И не давайте примери за сравнение от животинският свят за педерастия, това го има само при някои видове и то в повечето случай при конкретни условия.

  ReplyDelete
 2. Коментари които имат обиден тон и не съдържат логически аргументи могат да бъдат отхвърлени. Целта ни не е да се създава вражда и омраза. Целта ни е обществото да разбере следното:

  1. Хомосексуалната ориентация се лекува успещно

  2. След лечението те се чувстват много по-щастливи и свободни

  3. Трабва да им помогнем да се излекуват ако не ги мразим. Хомосексуалното поведение е самоубийствено и физически и духовно

  ReplyDelete
 3. Аз не мога да разбера само какво ви влиза на вас в работата чуждата сексуална ориентация. Стига да е по взаимно съглсаие всеки да си спи с когото си иска и както си иска. Какви са тия псевдоморалистки простотии навсякъде и кой ви дава право да казвате на хората какви да бъдат? Който се чувства хомосексуален да си бъде, живота си е негов/нейн.

  ReplyDelete
 4. Получи се коментар от псевдонаучен про-хомосексуалист... който смехотворно сравнява лечението на обратно сексуално поведение с това да излекуваме чернокож...

  Наистина ли на аморалните толкоз не им стига акъла, че да не различават поведение от цват? Какво му е моралното или аморалното на цвета? Нищо! Къде му е психичното отклонение на това да си роден черен, жулт или бял?

  Сексуалното поведение обаче има сили психически и духовни последствия, както върху индивида, свързаните с него, така и върху цялото общество.

  Ако искате факти от не църковна или про-хомосексуална пропаганда, то проверете историята. В 21 век сме и можем добре да анализираме миналото.

  Всички велики цивилизации в миналото са погубени не от външна сила, а от вътрешната сексуална аморалност, която ги е обхванала след като са достигнали външния си просперитет. Въпроса е ще повторим ли себеразрушителните грешки от него, или ще се поучим за да не ги повтаряме.

  ReplyDelete
 5. А защо няма нито дума за хомосексуалността при жените? Да не би да караме на руския принцип - видим жени да се целуват и се кефим, видим мъже да се целуват и ги пращаме на заточение в Сибир. Относно конверсионната терапия - нехуманна е, невинаги успешна е, а голяма част от хората, които са били подложени на подобно псевдолечение, развиват по-сериозни психически разстройства (депресии и самоубийствени наклонности) . От тази статия лъха на стереотипи и буквално тълкуване на Библията.. :/

  ReplyDelete
 6. Невежеството не помага: ФАКТ Е, до 1973 г. хомосексуализма е психическо отклонение. Хомосексуалистите добиват достатъчно лоби в медицинските среди и сами си гласуват че не е, без медицински доводи.

  Няма такива глупости, за хомосексуално отклонение само при мъжете. Хомосексуалността и при жени и при мъже е по същите психически причини произтичащи от изкривената семейна среда. Но главен фактор си остава ранното хомосексуално изнасилване. Едва ли ще откриете хомосексуалист който не развръщава стотици деца в престъпни ранни развръщения.

  Не намесвайте Библията като извинение, това си е криминално, съдебно наказуемо поведение. Скорошните факти около Холивуд разкриват до каква степен това обхваща средите на богатите. А психолозите, та нали и те са платени от същите милиардери-педофили. Историята обаче е категорична; за три поколения това развратно поведение разрушава и най-великите и богати цивилизации. Запада в момента върви на там - към саморазрушение.

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии