ВИНОВНИКЪТ ЗА ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ

Митове и факти за Глобалното затопляне, природни цикли, есе, есета глобалното затопляне, парников ефект
ВИНОВНИКЪТ ЗА ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ

Глобалното затопляне не се дължи на CO2 и другите парникови газове (т.нар. "парников ефект"), а просто сме свидетели на края на няколко големи природни цикли.

Нови научни изследвания разсеяха верията за Глобално затоплчне в резултат от човешката дейност. Измервания показват, че глобално затопляне се наблюдава и на другите планети; Марс, Юпитер, Плутон и Тритон. Следователно, причините за него трябва да се търсят в Слънцето или в други космически сили.

За съжаление, досега сериозните учени се оказват в ролята на алтернативна, вместо на водеща сила в търсенето на причините. Тези факти не са новост, а са ни били известни. Светът се оказа подведен от група учени, лобисти и корумпирани екоактивисти, а традиционната наука бе изтласкана назад без възможност да им се противопостави и да изведе истината на преден план.

Според Хабибуло Абдусаматов, ръководител на Астрономическа Обсерватория в Русия, "данните от Марс свидетелстват, че текущото глобално затопляне на Земята е причинено от промени в Слънцето."

"Плутон преживява глобално затопляне, както личи от трикратното увеличение на атмосферното налягане на планетата през последните 14 години", обяви екип от астрономи от Масачузетския Технологичен Институт (MIT), на прес-конференция. За сравнение, средната температура на повърхността от азотен лед на Плутон се е увеличила с малко над 2 градуса по Целзий за последните 14 години.

При положение, че Плутон се отдалечава от Слънцето непрекъснато и се затопля, въпреки това, изглежда нещо не се вписва в теориите, пренебрегващи соларната константа. Най-новите изображения свидетелстват, че Юпитер също е по средата на глобална промяна, която може да промени неговата температура с 10 градуса по Фаренхайт.

Увеличението на температурата на Тритон с 5 процента по абсолютната температурна скала е равносилно на повишение на температурата на Земята с около 22 градуса Фаренхайт."

Защо отражателната способност на Венера е толкова важна? Когато отражателната способност е 0.80 теорията за Глобалното затопляне се разпада... Нивата на въглероден двуокис на Земята са се повишили от около 0.028% от състава на атмосферата до 0.036% през последните деситилетия. Доста голямо изсилване си е да сравняваме това с CO2 концентрацията от 96.500% на Венера и да тълкуваме неконтролируеми и неизбежни събития. Земята, през своята история, преди 385 млн. години, е имала атмосфера с нива на въглеродния двуокис 10 пъти по-високи от текущите.

Тези повишени нива не са довели до неконтролируемо глобално затопляне тогава, защо трябва да смятаме, че ще го направят сега?" Теорията на парниковия ефект спъва научния процес, и е научно необоснована. Теорията за парниковия ефект като причинител на глобалното затопляне не е нищо повече от балон с въздух.

Слънцето причинява климатични промени много по-недвусмислено отколкото парниковите газове. След като силно повишава активността си през 20-ти век, Слънцето в момента се намира в пиков период, но това състояние далеч не е стабилно. Физиците предупреждават за възможно глобално охлаждане, ако Слънцето се върне към по-мързеливото си настроение, през което е било през периода на малката Ледникова епоха от преди 300 години.

Професор Ричард Линдзън от MIT предупреждава: "Има и по-лоша страна на тази лудост. Учени, които се отклоняват от алармизма са свидетели на това как тяхното финансиране изчезва, тяхната работа се осмива, а самите те са очернени и направени за посмешище, изкарани глупаци или по-лошо. В последствие, лъжи за климатичната промяна придобиват достоверност, дори когато те вървят срещу науката, която се предполага, че трябва да е тяхна основа."

Мотивите зад тази конспирация
Тезата, че глобалното затопляне е причинено и е следствие от дейността на човека е сред най-голямата измама през последните 100 години. Ако направим класация на всички конспирации, тази щеше да е в топ 3. Във всяка конспирация, както и във всяко престъпление, се търси мотивът. Мотивът на конспираторите тук е:

1. Да всее страх сред хората, така че те да са готови да им дадат пари и власт.

2. Да се пропагандира световен антикапитализъм.

3. Да се подтиснат развиващите се страни.

Измамата цели достъп до огромни финансови ресурси от спонсорни държавни фондове и е вкарана в ход от политици и политически групи (вкл. Greenpeace), които се стремят да увеличат своето влияние, както и размера и правомощията на правителствата.

Милиарди долари в данъци, частни дарения и политически приноси се събират всяка година за борба с чудовището на глобалното затопляне. Тази лъжа е въвлича и от много иначе интелигентни и добронамерени хора и ги е превърнала в квазирелигиозни фанатици в поход за един по-голям и все повече навлизащ в личното пространство контрол.

Ал Гор, например, се възползва да възкреси политическия си живот с изказвания за глобалното затопляне.

Митовете "Глобално затопляне":
Мит първи (1) Земята е с 1, 2, 5 или 10 градуса по-топла от преди 100 години. Истина: Най-голямата цифра, с която се е увеличила температурата на Земята е 0.6 градуса по Целзии. (а според някои данни - 0.3 градуса C)

Мит втори (2) Това, че е по-топло там, където се намирате, не означава, че температурата на Земята се променя в глобален мащаб; и със сигурност не значи, че промяната се дължи на антопогенни емисии на CO2. Това е промяна с 0.003-0.006 градуса на година, която със сигурност е неосезаема без помощта на инструменти.

Мит трети (3) Нивата на концентрация на CO2 са се повишили. Истината: Всъщност CO2 нивата в момента са едни от най-ниските изобщо. В предишни периоди концентрацията на въглероден двуокис във въздуха са били няколко ПЪТИ по-високи... без човека да има пръст в това. Земята има естествени температурни/CO2 цикли.

Мит четвърти (4) Че нивата на CO2 е довело до покачването на глобалната температура. Истината: Вижте тази графика на измененията на температурата и нивата на въглероден двуокис: От графиките ясно се вижда, че промените в температурата предшестват промените в CO2.

Мит пети (5) Смаляващите се ледени шапки са доказателство за предизвиканото от човека глобално затопляне. Истината: Проблемът е, че ледените шапки се топят на Марс. Да, те се смаляват, но едва ли това е заради някой каращ своя SUV тук на земята. По-скоро има общо с това, че Слънцето е станало малко по-топло и по-ярко?

Мит шести (6) CO2 е най-значимият парников газ в земната атмосфера. Истината: Водната пара е парниковият газ с най-голям дял в земната атмосфера и допринася за около 95% от парниковия ефект. Интересно защо "данните" за глобалното затопляне напълно изключват мощния ефект на водните пари в парниковата система, лекомислено или, може би, нарочно, представяйки човешкия ефект увеличен 20-тократно.

Мит седми (7) Само обсебени от Библията креатонисти и лобисти на нефтената индустрия отричат, че антропогенни емисии на CO2 са причината за значително глобално затопляне. Това е по-скоро обвинение-параван, с което искат да парират всички научни и логични доводи.

Мит десети (8) Ако е истина, можем да направим нещо по въпроса. Според NASA, средната глобална температура се е повишила между 0.3 и 0.6 градуса през последните 100 години. Дори и 100% от това увеличение да се отдаде на човешката дейност, никое от предложените "решения" няма да намали нивата на въглероден двуокис в световен мащаб, нито ще спре значителното антропогенно въздействие, но за сметка на това ще влоши качеството на живота на най-бедните хора на Земята.

Мит единадесети (9) Глобалното затопляне е лошо за човешката раса. Истината: Затоплянето на Земята през вековете съвпада с периоди на просперитет и бурно развитие. Периодите на застудяване са причинявали глад, стагнация и икономическа рецесия. По-топла земя и повече CO2 означава повече растителен живот, по-добри добиви и световен просперитет.

В допълнение, когато се говори за глобално затоляне, следва да се отвори и темата за глобалното охлаждане, тъй като същите фактори на парниковия ефект предизвикват и обратен, анулиращ ефект, който вече е доста добре проучен.
gatsinski2.dir.bg
глобално затопляне есе, есета глобалното затопляне, парников ефект-ЕСЕ

5 comments:

 1. Nai-posle edna razumna statia po vaprosa. Napalno podkrepiam. Ako ima zatopliane-pricinata e aktivnostta na slanceto. No tezi, koito poxarcixa stotici miliardi za borba s parnikovite gazove, niama da priznaiat, ce sa izlagali.

  ReplyDelete
 2. Sajalqvam gi tezi hora koito vqrvat v sa6testvuvaneto na "Bog". Vsichko na tozi svqt e nauka ne religiq.

  ReplyDelete
 3. "Плутон преживява глобално затопляне, както личи от трикратното увеличение на атмосферното налягане на планетата през последните 14 години"
  Само дето Плутон няма атмосферно налягане по простата причина че няма атмосфера....а за глобалното затопляне е ясно че е измислица...

  ReplyDelete
 4. да да измислица е глобалното затопляне те сигурно и в Русия така мислят температури с 8-10 градуса по-високи от нормалните и то за доста дълъг период и не само там а навсякъде.Интересно защо тогава абсолютно всички температурни рекорди бяха счупени в последните около 15 години и то не със 1-2градуса а ДОСТА повече както и всяка година се отчита нов по-висок рекорд?Вероятно повишението на температурите по цял свят не се води глобално затопляне тогава как ли се нарича

  ReplyDelete
 5. Никой не оспорва Глобалното затопляне. Статията се казва ВИНОВНИКЪТ ЗА ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ:

  - Виновникът не е човека с неговата дейност!
  - Затоплянето не е само на земята, а на самата слънчевата активност!

  Глобалното затопляне не се дължи на CO2 и други човешки дейности; просто сме свидетели на природни цикли.

  Статията изобличава "Анти-глобалистите", които погрешно твърдят, че трябвало да спрем прогреса и развитието на нови по-чисти производства защото семе унищожавали природата.

  Замърсяването е факт - бързо трябва да се реагира, но Зелените организации и Анти-глобалистите не допринасвят за това.

  Те блокират новите и екологично чисти фабрики, защото им се плаща от стари замърсяващи природата бизнеси, които не искат конкуренция. В същото време протестирайки запада да не вади петрол, тях не ги е грижа, че в този случай петрола се вади в бедните страни където екологичното унищожение е стотици пъти по-голямо и безконтролно. В крайна сметка замърсяването в бедните страни унищожава цялата планета.

  Време е тези корупционни игри да спрат и наистина да се разреши проблема със замърсяването из корен и глобално! Само да ни плашат, може би работи за да пълни джобовете им с държавни и дарени фондове, но не и за да разреши реалните проблеми!

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии