Прераждаме ли се? ПРЕРАЖДАНЕ-РЕИНКАРНАЦИЯ

Прераждаме ли се? ПРЕРАЖДАНЕ-РЕИНКАРНАЦИЯ, предишни животи
Прераждаме ли се?
ПРЕРАЖДАНЕ-РЕИНКАРНАЦИЯ

Съществува ли прераждане (реинкарнация)? Как да обясним проблемите с теорията за реинкарнацията? Ако съществуваше истинската любов щеше да е илюзия; Семейството илюзия; живота който живеем - илюзия. Хомосексуализма при реинкарнацията ще си е ок, понеже в различни животи сме с различен секс. Но не е така.

Прераждаме ли се? Защо да се прераждаме, та отвъдния свят е далеч по-прекрасен? Способностите ни там далеч надминават способностите и сетивността във физическия свят.

Какво представлява реинкарнацията?
Прераждаме ли се? ПРЕРАЖДАНЕ-РЕИНКАРНАЦИЯ, предишни животи
Според древните източни предания, човешката душа може да се пресели дори в тялото на животно. Всъщност човешката душа може да се пресели във всяко друго тяло - но това се нарича "Обзет от духове", а не "Реинкарнирал", нали.

Но в действителност реинкарнацията е точно това, преселение на душата в чуждо тяло. Понякога това е духовно коопериране, понякога си е чисто духовно обземане. Такъв е и случаят при много от лудите.

Самия Буда е в духовния свят и отрича прераждането в духовно послание.

Буда за прераждането и реинкарнацията
Прераждаме ли се? ПРЕРАЖДАНЕ-РЕИНКАРНАЦИЯ, предишни животи
Прераждания според Будизма има, но според Буда няма. Поне това той заявява в духовно послание. "Колкото повече вярваме в прераждането толкова повече се отдалечаваме от Духовното Пробуждане (Будахуд) и от достигането на Нирвана (Божието Царство)." В посланието си от отвъдното Буда призовава последователите си да изоставят тази теория и да приемат съществуването на Бог - Творец. Буда изразява разкаянието си, че сам не е осъзнал това приживе и е заблудил милиони последователи.

Есе за Любовта и Прераждането: "Преродени без Любов"
Майтрея Буда и Златната епоха, която започва от 2012 година

Прераждането противоречи на Божия Идеал

Прераждаме ли се? ПРЕРАЖДАНЕ-РЕИНКАРНАЦИЯ, предишни животи
Тази идея е абсолютно против идеала за който Бог ни е създал. Както връзката между Бог и нас е вечна, така и връзките родител-дете, съпруг-съпруга, братя и сестри, са вечни. Прераждането би разрушило сърцевината на Божия идеал за любовта. Бог не би и помислил да ни създаде да се прераждаме.Link

Науката потвърждава духовния свя
Емануил Сведенбург:
ИМА ЛИ ПРЕРАЖДАНЕ
Затова Библията заявява, че веднъж живеем, умираме и отиваме при Бога - в духовния свят. Затова Адът съществува, понеже ако не сме развили сърцето си да даваме любов в този живот, в отвъдния свят вечно страдаме в неспособността ни да имаме добри взаимоотношения с другите. Адът не е място на огън. Изтезават ни лошите взаимоотношения и липсата на любов. Не като наказание, а понеже това сме създали от себе си със собственото си поведение.

Проблеми с теорията за прераждането:
Прераждаме ли се? ПРЕРАЖДАНЕ-РЕИНКАРНАЦИЯ, предишни животи
1. Защо не помним предишния си живот - така се губи целия смисъл. Как да научиш нещо ново ако не помниш старите уроци и грешки. И защо преживяването на комуникация с духове живяли в миналото се приема за наш минал живот, след като не е.

2. Прераждането означава, че нямаме роднини - това обезмисля най-ценното в живота и в Божието творение. Децата ни не са наши деца, родителите ни не са наши родители. Това е против целта и идеала на живота.

3. Ако имаше прераждане то всички сме хомосексуалисти - в различните животи сме го правили с всички полове. Но реално обратните са по скоро обзети от низши духове от обратния пол.

4. Теорията за прераждането води до безотговорност към страданието на другите - погледнете кастите в Индия и милионите умиращи от глад там.

5. Вярата в прераждането дава шанс на много духове да ви лъжат, че те са миналия ви живот и да ви използват.

6. Защо стотици хора от духовния свят могат да се реинкарнират в един човек. Това е коопериране а не прераждане.

7. Защо един човек може да реинкарнира в стотици? Различни съседи на къща на умрал преживяват миналото му и погрешно си мислят, че може да са неговата реинкарнация.

8. Реинкарнацията предполага, че във всеки живот ще се разиваме духовно все повече, но реално би станало точно обратното. Всеки един живот ще вършим още повече злини и духът ни все повече ще се трови. Това по никакъв начин не би ни довело към духовно израстване. Затова хората от духовния свят се връщат и кооперират с подобни хора на земята.

Разбирането за духовното коопериране с земни хора обяснява всички феномени, които от невежество са били обяснявани с прераждане.

Защо хората вярват в прераждане и реинкарнация
Прераждаме ли се? ПРЕРАЖДАНЕ-РЕИНКАРНАЦИЯ, предишни животи
На пръв поглед прераждането звучи любопитно и интригуващо. Но реално това е една материалистична теория. Тя не разбира колко по-красив, необятен и разнообразен е духовния свят в който отиваме след физическата смът. Звучи интересно да се връщат и живеят на земята само за тези които не разбират това.

Но как са се създали теориите за прераждане и реинкарнация? Много просто - невежеството. Частичните духовни преживявания, които хората през вековете не са могли да си обяснят. Но поради духовната слепота те не виждат реалността:

В духовния свят преживяваме чутото като собствено преживяване

В духовния свят когато някой ни казва нещо, ние го виждаме и чувстваме така все едно ние самите сме на негово място. Когато човек на земята преживее такава частична комуникация, без да вижда другия който му предава информацията, той погрешно заключава, че това е наистина негово собствено преживяване, което той по някакво чудо си спомня в този момент от преден живот. Но не е!

Ако си отвори духовното зрение ще види точно както Гаспарето, че други хора говорят с него от духовния свят и му показват моменти от техния, а не неговия, живот. От тук и лъжливата заблуда че се прераждаме отново и отново.

Вярата в прераждането позволява духове да ви използват

Затова и хора помнещи минал живот са всъщност хора обградени от духове, които лесно могат да ги манипулират. А това не е много полезно. Земния човек си има собствен живот и не трябва да е доминиран от духове.

В този случай се получава частично обсебване, а това не води към израстване на нито един от двамата; нито духа нито земния човек, но може да доведе земния човек до много странен начин на живот (доминиран от духа). Чети още
Прераждаме ли се? ПРЕРАЖДАНЕ-РЕИНКАРНАЦИЯ, предишни животи
Новини от Одвъдния свят
снимка
Предсказания
Любов и семейство
Положителни мисли

Свържете се с нас:


Посолство на Мира

Ул. Г. Бенковски 25, София

Тел: 02/ 983 2148

worldofheart@gmail.com


Семейната Федерация е НПО със специален статут в ООН.


8 comments:

 1. Не съм съгласна с вас, но всеки си има право на мнение.
  Както сами виждате обаче не е достатъчен един човешки живот за да научи един човек нужните му уроци тук на земята и да издигне съзнанието си достатъчно. Земята е едно училище, в което Духа чрез нашите преживявания трупа опит. Защото дулаността я има само тук на Земята и тук се учат най-полезните уроци, кака да научиш какво е добро в духовния свят, ако го няма неговотопротивоположно - злото. С всяко прераждане човека може да усъвършенства наученото до момента, в който се квалифицира така да се каже за постоянен престой в Духовния Свят и работа над други задачи...

  ReplyDelete
 2. Не виждам вреда в това човек да вярва в прераждането, но вие явно я виждате...
  Все пак е важно как живеем и как вярванията ни помагат да сме по-добри в настоящия си живот. За това прераждането само допринася хората да мислят за постъпките си, защото винаги има баланс и ако навредят някому то ще им се върне.

  ReplyDelete
 3. Много хубав коментар. В мнего има няколко много истинни момента:

  1. Без физическото тяло духът не може да израстне до съвършенство

  За това вредните навици и егоизма е много трудно да бъдат променини в духовния свят.

  2. Хората от духовния свят се завръщат и кооперират с хора на земята, имащи подобна мисия и диспозиция

  Вярно, това коопериране погрешно е било тълкувано като реинкарнация, но не е. Много различни духовни хора могат да се кооперират с земния човек, дори и от утробата. Те са си грешни духове, така че могат и да помагат и да вредят.

  Прочетете по-подробно в ИМА ЛИ ПРЕРАЖДАНЕ

  Обединителната философия ясно разкрива, че най-важното в нашето усъвършенстване е любовта. Обединителното виждане показва как проблемите да се разрешът и пътя са създаване на мирен свят, чрез истински семейства, в които да се възпитава истинска любов.

  КНИГА: Истинска любов

  Чиста любов и характер
  Семейни ценности

  ReplyDelete
 4. ВРЕДАТА ОТ ВЯРАТА В ПРЕРАЖДАНЕТО

  Теорията за прераждането води към масова безотговорност. Тя оправдава кастите и оставянето на милиони да умират от глад, понеже това им било нужно в този живот (реинкарнация). Последствията от това са ужасяващи. Десетки милиони страдат, мизеруват, гладуват и умират поради една такава философска грешка.

  Материализма във вярата в прераждането също е явен и води до видни, вредни последствия. Да не разбираме, че духовния свят е вечен и нямяме нужда да се връщаме постоянно и държим сляпо за земния, физически, ограничен живот си е чист материализъм. Не случайно хиндуизма доста е свързан с хипарството, което също бе вдъхновено от едни материалистични, индивидуалистични цели и идеи.

  За проблема с любовта и семейството да не говорим, понеже теорията за прераждането направо ги отрича като илюзия и заблужадава подлъганите от нея, че индивидуалното усъвършенстване било целта, а семейството отклонение от нея. Това разбира се води към индивидуализъм, егоизъм и липса на истински дълбоки взаимоотношения.

  ReplyDelete
 5. Напротив. Теорията за прераждането осъзнава КАРМА. А да осъзнаеш карма е същото като да си отговорен. Да спреш да ядеш месо. Поздрави: Томова

  ReplyDelete
 6. Благодаря за коментара. Но какво озъзнаваш? Какъв е бил някой от предците ти, който е свързан с теб. А си мислиш, че това е твой предишен живот. Това не е осъзнаване, а себ-заблуждение. Разбира се, че много предци ни помагат, но те не са нашия предишен живот буквално. Макар че наистина до голяма степен ние сме тяхно продължение и поради духовното им влияние сме възприели много подобни характеристики. Но човек се ражда веднъж и е отговорен в този живот да развие сърцето си създавайки истинско семейство и развивайки безусловна любов. Това е единственото съвършенство необходимо, за да имаме щастлив живот в духовния свят, в мир и разбирателство с всички хора. Съвършенството е във взаимоотношенията, а не егоистично, вътре в себе си. Всяка сексуална връзка с друг партньор, независимо в кой живот е прелюбодеяние, разкъсва и унищожава сърцето и духовното ни развитие. Това е така, понеже истинската любов е вечна и непроменлива, а променливата любов е неистинска и фалшива. Но когато говорим за безотговорността на вярващите в прераждането, просто погледнете ситуацията в Индия - милионите умиращи от глад и тънещи в нищета.

  ReplyDelete
 7. 8 причини защо не знам нищо за прераждането:

  1. Защо не помним предишния си живот - така се губи целия смисъл. Как да научиш нещо ново ако не помниш старите уроци и грешки. И защо преживяването на комуникация с духове живяли в миналото се приема за наш минал живот, след като не е.

  1. Ти помниш ли най-ранното си детство? При прераждане се променяш коренно. Нямаш никакви спомени. И естествено не си измъчван с чувство на вина, срам и прочие от минал живот. И не на последно място - защото така щеше да си убеден, че си безсмъртен, а смисълът на живота е да го живееш максимално пълноценно. Неизбежността на смъртта е най-добрият катализатор за действие. А духове, които да ти се явяват - просто няма.

  2. Даже не знам как да коментирам това. Звучи незряло, показва прекалена привързаност към семейния уют.

  3. Какво толкова лошо има в това? В един живот си бил мъж. Животът приключва - ако искаш пак се прераждаш като мъж, ако искаш като жена. Разделението по пол е фундаментално разграничаване, което трябва да бъде преодоляно.

  4.

  4. Не. Теорията за кармата води до безотговорност към страданието на другите. Макар и обвързана с прераждането в повечето религии, тя е философска концепция, възникнала много по-късно във времето. Неоплатонизмът, гностицизмът и много други религии са проповядвали прераждане без да споменават за карма. Кармата е измислена от древни политици, за да оправдаят облагодетелстващата ги кастова система.

  5. "Духове", в смисълът в който го намекваш (демони) не съществуват.
  6. Стотици хора да се реинкарнират в един човек????? Това го чувам за първи път.

  7. Човешката душа, носител на индивидуалността, съществува отделно от тялото. При смъртта на физическото тяло тя се преражда в друго. Една душа може да има неограничен брой тела, до момента, в който не достигне до просветление. Това преживяване е по-скоро самовнушение.
  8. Често срещана заблуда. Духовното развитие няма нищо общо с моралното. Свързано е с придобиването на все повече знания за това как работи света. Това обаче не означава, че тези знания ще се използват за добри цели. Кармата не съществува. Прераждаме се по наше желание. Един човек в процеса на много прераждания може да стане както по-зъл, така и по-добър.

  ReplyDelete
 8. Прекрасен коментар. Благодаря за точно обяснените доводи. Те помагат да се изяснят нещата.

  От коментара на Борис става ясно ограничение в разбирането за духовния свят. Освен душа ние имаме и духовно тяло. Духовния свят е съвсем реален, както физическия, но осезаем само за духовните ни сетива.

  Всъщност, няма нужда да умрем за да отворим духовните си сетива. Всички ги имаме. Просто не ги ползваме. Но като ги отвориш можеш да видиш хората от духовния свят, които ти предават влиянията изтълкувани (погрешно) като прераждане.

  Когато отидем в духовния свят нямаме нужда да забравяме и да се прераждаме. Там си има всичко. Там е дори по-красиво. Можем да правим много по-интересни неща отколкото тук.

  Нуждата от завръщане идва от това, че не сме разили сърцето си. Ето защо усъвършенстването не е да развиеш някакви духовни сили. Ни най-малко. Усъвършенстването е да се научим да обичаме и живеем за другите. Това става точно в семейството. А прераждането отрича точно това. То счита семейството за илюзия. То приема вечните връзки за временни. Така теорията за прераждането става бариера за реалното ни усъвършенстване.

  Така, вместо да развие сърцето ни, теорията за инкарнацията (прераждането) ни отклонява от истински важните неща в живота, като ни насочва към някакво егоистично, себецентрирано, усъвършенстване. А това е точно обратното на истинското усъвършенстване на сърцето и любовта.

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии