Почина д-р Сан Мьон Мун, смятан от милиони за месия

Почина основателят на Обединителната църква Сан Мьон Мун, смъртта на учителя муун, мун, умря преподобния Мун (муун)

Сан Мьон Мун, смятан от милиони за месия и изпълнение на второто пришествие,  е починал рано тази сутрин в Южна Корея, съобщи "Асошиейтед прес". 
 3 Септември 2012 г.  Почина основателят на Обединителната църква Муун Мун
Последовател на Обединителната църква носи портрет на нейния основател Сан Мьон Муун по време на мемориалнато служба в японския клон на движението в Токио
Обединителната църква; мемориалнато 
служба за основателя, д-р Сан Мьон Мун
Две седмици след като е бил хоспитализиран с тежка пневмония Преподобният е починал на 92-годишна възраст в болница, собственост на църквата.

Д-р Мун, който превърна основаната от него Обединителна църква в световно религиозно движение, с влияние във всички области на човешкия живот, заява в последната си молитва, че всичко за което Бог го е призовал на тази земя е изпълнено. 
Неговото учение променя живота на милиони. Той изиграва ключова роля за края на Комунизма, което му донесе огромно преследване и няколко покушения над живота му.  
Освен с религиозната си дейност Мун беше известен с мащабния си медиен бизнес и с поддържането на приятелски връзки както със севернокорейските лидери, така и с американските президенти. Мирните преговори, както със Комунистичека Корея, така и в средния изток бяха водени благодарение на неговата миротворска дейност. 
Д-р Мун събира милиони в масови международни сватби в стремежа си да промотира мултикултурния бъдещ свят на мир, отвъд бариерите на религия, раса и националност. 

Мун е роден в град Сангсари, който сега се намира в Северна Корея. По откровение получено от Исус, то духовния свят, той основава Асоциация за обединение на световното християнство през 1954 г. в Сеул, след края на Корейската война. 
Целта не е нова църква и откровенията, които той разкрива не са само за християните. Божествения принцип разкрива правилната интерпретация на Библията, не от човешка, а от Божията - универсална гледна точка. 
Обединителната църква (нарицателно получено от другите църкви) си спечелва слава през 70-те и 80-те с организираните от нея масови сватби на стотиците хиляди последователи, най-често от различни страни, които Мун събира в стремежа си да промотира мултикултурния бъдещ свят на мир, отвъд бариерите на религия, раса и националност. 
Поради изключително бързото си разрастване движението му е обявено за Секта от тесногледите, които фабрикуват обвинения за това, че използва непочтени тактики за привличане на последователите си и че ги мами за пари. Но д-р Мун никога не е търсел пари за себе си, а отдава и последната си капка енергия за другите и за бъдещия мир на човечеството. Той почти не спи и почти няма личен живот, а е постоянно обиколен от хиляди и иницира неуморно нови и нови проекти за световен мир.

Пътя към премахване на омразата от миналото е чрез любовта в международните семейства - Сан Мьон Мун
Всички нови религиозни учения са били подложени на подобни обвинения в началните си стадии. Но никое ново религиозно движение не е постигало такава всеобхватност и световно ниво на дейност за толкова кратък период.
Обединителното движение притежава международен медиен конгломерат, собственик е на вестник The Washington Times и на голямата южнокорейска компания Tongil Group, занимаваща се с фармацевтика, туризъм и издателски бизнес.

Обединителното движение има над 100 хиляди пълновременни членове и още десетки милиони членове на организациите му, включително представители на други религии.

Д-р Мун е инициатор и спонсор на много ключови проекти за постигането на мир в различни области на културния живот. Той желае да мобилизира религиите, политиците, учените, туризма, спорта, изкуствата, образованието, медиите и технологиите с цел изкореняване на културата на войни и омраза и появата на нова култура на мира, наречена от него Култура на сърцето и съвестта. 
Сан Мьон Мун за 92 годишния си живот успява да направи много повече за мира и светлото бъдеще на човечеството отколкото което и да било правителство, организация или религия досега.
Видни религиозни лидери, политици и учени са признали постиженията на доктор Мун в полза на мира въз основа на лични преживявания и наблюдения на дейността му. Въпреки това заради яростните атаки и фалшиви обвинения срещу него от миналото, все още има огромно невежество относно истинската му дейности и ценността на учението му.Почина основателят на Обединителната църква Сан Мьон Мун, смъртта на учителя муун, мун, умря преподобния Мун (муун)
Световна Магистрала ще свърже света
Световни лидери свидетелстват за Преп. Муун
Международните бракове премахват бареиерите
Ролята на Мун за падането на Комунизма
 Обединителната църква Сан Мьон Мун, смъртта на учителя муун
clip_image001
clip_image002
clip_image003
clip_image006
clip_image007
clip_image008
Почина основателят на Обединителната църква Сан Мьон Мун, смъртта на учителя муун, мун, умря преподобния Мун (муун)
Молитва преди да напусне този свят, "Аз идвам при теб. Вече изпълних всичко което поиска от мен". 

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии