Кое подред дете съм в семейството

.

Кое подред дете съм в семейството
Според психолозите от голямо значение е дали си
единствено дете, имаш ли по-голям брат или сестра, или дали си изтърсак. Това определя какъв си като характер и как се проявяваш в определени ситуации.

Единствено дете

Положителни черти:
Казват, че единствените деца са движещата сила на света. Те много добре знаят какво искат, организирани са, имат високи морални принципи и на тях може да се разчита. Уважават различните и нови идеи, изпипват детайлите и обичат да им възлагат разни неща - т.е. предпочитат да носят отговорност и да ръководят.

Отрицателни черти: ако ги разочароваш, трудно прощават. Също така и трудно признават, че са сгрешили. А най-неприятното е, че не търпят критики. В същото време изискват много от партньорите си. Въпреки че се опитват да се правят на смели и издръжливи, те са много чувствителни и лесно раними.

Първородно дете

Положителни черти: Те са родени лидери и постигат много в живота. Обичат да превъзхождат, дори и в интимния живот. Могат да бъдат два типа: любящи и грижовни или агресивни и нестабилни в любовта. Но и двата типа умеят да се контролират, просто използват различни методи, за да постигнат желаното. Първородните деца са много прецизни и също като единствените деца отделят голямо внимание на детайлите. Организирани са и са компетентни за всичко. Но мразят изненадите.

Отрицателни черти: Често са подвластни на настроения и губят чувствителността си. Понякога стряскат околните, защото ги притискат твърде много или отказват да приемат „не“ за отговор. Присъщо за тях е, че трудно се доверяват и разчитат само на себе си. Първородните деца са перфекционисти и често се държат наставнически и по шефски предимно в спалнята.

Съветите на специалиста: Уменията, които помагат на единствените и първородните деца да жънат успехи в кариерата, работят срещу тях в личния живот и семейството. За да изградят стабилна връзка и безоблачни отношения, тези хора трябва да започнат да контролират перфекционизма си и желанието винаги да ръководят нещата. Трябва също да ограничат търгашеските си наклонности от рода „аз на тебе – ти на мене“.

Дете с по-голям и по-малък брат или сестра

Положителни черти:
Децата, които имат и по-големи, и по-малки братя или сестри, са много общителни, обичат да забавляват околните и мразят конфронтацията. Те желаят да живеят лесно и мотото им е „мир на всяка цена“. В личните си взаимоотношения тези хора са много спокойни, мили и обичливи. Здраво стъпили на земята, те са изключително добри слушатели. Умеят да разглеждат проблема от всичките му страни и с желание се опитват да направят околните щастливи.

Отрицателни черти:
Те не са толкова амбициозни като първородните деца, но много повече от тях желаят да бъдат харесвани от околните и се съобразяват с чуждото мнение. Често стават зависими от партньора си, защото се опитват по възможност да угодят на всякакви капризи и не умеят да правят неща, които биха обидили другия.

Съветите на специалиста: Ако имаш гадже с по-голям и по-малък брат или сестра, никога няма да научиш дали има някакъв проблем в секса или не. Тези хора много трудно разкриват какво искат и никога не говорят за новите неща, макар че желаят да опитат, докато не им изтръгнеш с въдица думите от устата.

Най-малко дете


Положителни черти: Децата, родени последни, са най-забавните партньори. Те обичат непрекъснато да общуват с околните и да се веселят. Бързо създават приятели и са позитивно настроени. Родените последни са екстровертни, получават енергия от присъствието на околните и не се страхуват да поемат рискове.

Отрицателни черти: Проблемът при най-малките деца е, че бързо се отегчават и разконцентрират. А когато решат, че вече не им е забавно, просто си тръгват. Тези хора са големи егоисти и се сърдят, когато не им се обръща нужното внимание. В същото време се страхуват да не бъдат отхвърлени. Родените последни си изграждат нереални очаквания за връзка, която винаги трябва да е забавна. И когато осъзнаят, че в реалността няма само розова страна, изпадат в депресия.

Съветите на специалиста: Тъй като са най-малките деца в семейството и най-много са били гушкани и целувани, те са най-любвеобилни по природа. Можеш да ги познаеш по това, че винаги се опитват да те докоснат, докато говориш с тях.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии