Пробег за мир - Шри Чинмой Дом на Единството

Пробегът за мир "Шри Чинмой Дом на единството" разбирателство и добра воляПРОБЕГ ЗА МИР
ШРИ ЧИНМОЙ ДОМ НА ЕДИНСТВОТО

Пробегът за мир "Шри Чинмой Дом на единството" е най-дългото щафетно бягане за мир в историята, което се провежда на всички континенти. От 1987г.на всеки две години милиони хора от различни страни и култури се обединяват от идеята за международно разбирателство и добра воля. В духа на олимпийските традиции, участниците носят запален факел, чийто пламък символизира стремежа на човечеството към хармония и мир. И тази година международен тим от бегачи ще пренасят посланието за мир през 45 европейски държави и ще премине над 24 000 км. Събитието е отворено и всички желаещи могат да вземат участие в него, всеки според своето желание и спортна форма.

Изявата няма политически или комерсиален характер и не носи финансова изгода на своите организатори.
Пробегът за мир се организира от Peace Runs International и Sri Chinmoy Maraton Team с подкрепата на местни организации. Неговата единствената цел е да подпомогне реализирането на мечтата на човечеството за мир, както и осъзнаването, че мирът и бъдещето на тази Земя зависят от всеки. С тази визия той е основан през 1987г. от Шри Чинмой, който вече 35 години е посветил живота си на установяването на мира в света. Сред личностите, подкрепили Пробега за мир, са Папа Йоан-Павел II, Генералният секретар на ООН Кофи Анан, Майка Тереза, Кралицата на Швеция Силвия, Британският премиер Тони Блеър, Ясер Арафат, Бил Клинтън, Лех Валенса, Петър Стоянов, Карл Луис, Пол Макартни и др. Ние, организаторите за България на пробега за мир "Шри Чинмой дом на единството", ви предлагаме да се присъедините към радетелите на мира от целия свят. Девизът "Мирът започва от мен" изразява вярата ни, че мирът се поражда в сърцето на всеки човек независимо от политика, държава и религия. Нека направим нашата крачка за мир тук и сега. България има нужда всеки един от нас да подкрепи със своето присъствие силния ни и ясен призив "ДА НА МИРА НА БАЛКАНИТЕ, ДА НА МИРА В СВЕТА"


Спорта и изкуствата: Основа за културата на сърцето
Д-р Мун също активно използва спорта и изкуствата като средства за установяване културата на мир на основа на сърцето и любовта.
.
С подкрепата на Пеле, д-р Мун основа Купата за Мир с желанието за преодоляване на идеологическите различия между нациите, и мост между расите и религиите.

Искуството вдъхновява човешките сърца. За да установи култура на мира д-р Мун основава един от най-реномираните училища по изкуствата на истока, "Малките Ангели".

СРОДНИ ТЕМИ - Дейности и проекти за мир
ФЕДЕРАЦИЯ ЗА ВСЕЛЕНСКИ МИР - "Мирът е надеждата на човечеството...
сълзи на прошка и помирение - Мюсулмани, Евреи и Християни се прегръщат...
Разрешение на конфликтите чрез “Зони на Мира” - Мирът чрез туризъм, Служене, Междурелигиозне диалог
Световна фудболна купа за мир - обединяваща сила на спорта и футбола за създаване на мирна култура
Вашингтон в шетвие за мир - Хиляди миротворци се събраха за прослава на мира
Глобален фестивал на мира - междукултурното и междурелигиозно сътрудничество за глобалната култура на мира.
Цели за развитието на мира - ООН Цели на хилядолетието за

Семейната федерация и мирът

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии