Как да възпитаме детето си: Какви емоции предаваме


Как да възпитаме детето си

Какво научава детето от нашето отношение

Обединителна Семейна Терапия, yuliuts: Брой 1, Април 2001


Ще се изненадаме ли, че емоционалната ни нестабилност катo родители е много вредна за децата ни. Осъзнаваме ли, че когато детето ни е раздразнено, нашето раздразнение от това само налива масло в огъня.


Трябва да разберем, че нашето желание да възпитаме добре детето не винаги е достатъчно. Ще се изненадаме ли, че в много случай точно нашето усилие да ги научим на някои правила може да ги възпита в точно обратното на намерението ни.


Да точно така; в напрегнатите ситуации е много важно точно родителите да покажат зряло емоционално поведение. Това означава да покажем необходимото спокойно, сърдечно и разумно отношение. Децата автоматически се настройват към нашето емоционално състояние и също се успокояват. Нещо повече, по този начин те научават как те да реагират емоционално в подобни случаи.


Само нашата родителска зрялост може да изгради същата зрялост и в нашите деца. Тази рубрика, която ще започнем в днешния брой, цели да ви помогне да постигнете във възпитанието на вашите деца точно това което целите.


Притеснения и раздразнителност


Много от симптомите, общи за детското развитие, са притеснение не само за родителите, но и за самите деца. Ето защо, като родители е важно да не предаваме притесненията си на децата, нито да показваме раздразнение и други негативни емоции безотговорно.


Как да развием духовните си сетива
Силните фрази: СИЛНИТЕ ДУМИ
Ако родителите добавят своята раздразнителност, те удвояват безпокойството и страха на детето.

Децата са способни да се справят със собствените си грижи, но не и с тези на родителите си. Ако родителите блокират комуникациите, на пример, бивайки прекалено стриктни или използвайки наказания, детето може да се задоволи с физически оплаквания, като сигурен начин да привлече внимание или като начин за общуване с възрастните.

Притесненията разболяват


Според Брезелтън, освен че родителите трябва да разпознават страховете и безпокойствата скрити зад оплакванията на децата, те също трябва да помнят, че всяка болест може да се засили от притесненията. Но от Обединителната Семейна Терапия разбираме, че психическите и духовните последствия са още по-сериозни.

За да предпазят децата си от усложнения, първата отговорност на родителите е да се справят със стобствените си преитеснения и безпокойства, вместо да ги предават на децата.

Запомнете; винаги възпитавайте детето с любов и търпение. Винаги показвайте своето уважение към него, но му покажете ясно кое е правилно, кое не. Детето развива съвестта и сърцето си под влиянието и примера на родителите. За това, внимавайте какви емоции му предавате; нервност или спокойствие, любов или неприязън, търпение или раздразнителност.

Какви емоции размножаваме

Чувствата ни се прехвърлят на децата и повлияват тяхното оформяне като индивиди. За пример можем да дадем честите случаи на майки (понеже са по емоционални) да предават чувствата си на децата при конфликт със бащата. Детето попива тези негативни емоции и сърцето му се изпълва с омраза и тежки чувства спрямо собствения му баща. Но това не е всичко. Когато майката предава тези негативни чувства в сърдечно и много интимно споделяне, детето научава да търси интимност по този изкривен начин. То ще търси интимност и приятелство през целия си живот в сърдечното споделяне на критики, болки и клюки. Винаги създавайки зло единство срещу някой друг.

АЛФРЕД КИНСИ: Криминална дейност и манипулации
Мун е благослвил 400 милиони семейства
Истинските семейни стойности: Култура на сърцето
В психологията това се нарича "Триангулиране", а в Принципа "Размножаване на злото". Това поведение разяжда обществото и превръща взаимоотношенията в истински ад. Можем да го открием навсякъде; в работата, в колективите, дори в църквите. В духовния свят пък ще открием, че сверата в която отиват такива хора е едно от най-болезнените места в Ада. Защо? Понеже сърцата им са изкривени. За тях любов е да търсят сърдечно единство срещу другите и така по-най ефективния начин да размножават омраза, неприязън, обвинения и недоверие.

Тези и много други уроци можем да научим от Обединителната семейна терапия и от книги като тази на Т. Бери Брезелтън, "Как да слушаме децата си." В настоящите издания ще се запознаем по-обстойно с тях. Ще се опитаме да разберем, какво ни пречи да бъдем истински родители и истинкси учители за нашите деца, и как да преодолеем това. Вашите лични свитетелства и предложения по темата биха били добър обект за дискусия. Пишете ни. Добавете коментари.


снимка
Предсказания
Любов и семейство
Положителни мисли
Свържете се с нас:

Посолство на Мира
Ул. Г. Бенковски 25,
София
Тел: 02/ 983 2148
worldofheart@gmail.com

Семейната Федерация е НПО със специален статут в ООН.

2 comments:

  1. Как да възпитаме щастливо дете? - От грижа за Детето трябва да се научим: Как да възпитаме добри обноски при децата.. как да възпитаме детето, как да му покажем правилата, които ще му помогнат в живота при взаимодействие със своите връстници.

    Как да възпитаме у децата висок емоционален коефициент?

    Как да възпитаме самоуверено дете? Как да отгледам и възпитам детето си като психологично здрава личност. Как да възпитаме отговорност в детето? Как ефективно да общувате с детето?

    ReplyDelete
  2. Възпитанието определено липсва на днешните деца. Първата област на обществена практика към която се насочва Психологията е практиката за обучение и възпитание на подрастващите деца. Може ли психологията да помогне за Семейно възпитание. Семейството е най-основно като възпитателна среда, децата копират поведението на родителите си. Психологични аспекти при трудните за възпитание деца изискват професионална намеса, но като гледам за всички родители трябва да се осигури някякво образование и подкрепа. Психологията (от гръцки: ψυχή — душа, дух, пеперуда, λόγος — наука) е научна дисциплина, изучаваща умствените процеси и поведението на хора... Образование по психология. Организации и асоациации. Университети и курсове по психология и психоанализа учат ли ни как да сме добри родители и възпитаме децата си добре и с любов? Често психолозите самите са разведени и с не добри семейства. Но при семейната терапия не е както при хуманистияната психология, там наистина се разрешават семените проблеми.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии