Световната икономическа криза променя света

Световната икономическа криза, предсказания, пророчества, анализи, експертни прогнози
Как Световната икономическа криза реорганизира света?

Противно на някои очаквания, кризата ще промени света към добро.

Финансовият телевизионен канал CNBC например посочи 10 причини, заради които си струва да обикнеш рецесията, обхванала страната. Храненето в къщи, липсата на опашки пред бензиностанциите, повечето възможности за намаления, по-малко рекламни глупости, безплатен фитнес и полезно общуване с природата при разходка в овощни градини – не е ли това незаменима рецепта за щастие?

Но има и още! Икономическата и политическа сила ще се прехвърли в страните около Тихия океан. Това ще доведе и до промени в доминиращата света ценностна система. Корупционните схеми за бързо и спекулативно забогатяване без реално производство на блага ще трябва да изчезнат. Демократичната система на управление ще бъде подложена на все по-големи съмнения със своите слабости и издигне нуждата от нови безкорупционни начини на управление, което ще гарантира доброто на всички и бързото разрешаване на критичните проблеми.

Предсказания от преди повече от 500 години описват изчерпването на природните залежи, проблеми с територията и населението и настоящата финансофа криза, като факторите които ще променят съдбата на човечеството.

Китай стана най-големият износител

Нарастващата икономическа мощ на Китай не бе намалена от финансовата криза. Страната задмина Германия, превръщайки се в най-големия износител през 2009 г.

Още през 2007 г. брутният вътрешен продукт на Китай стана по-голям от този на Германия през и постави китайската икономика на третото място след САЩ и Япония.
Азиатската страна, чието население наброява 1,3 млрд. души, пострада по-малко от международната финансова криза в сравнение с другите големи икономики, като икономистите очакват Китай да задмине и Япония още през тази година.

2010 - икономиката на България ще продължи да се свива

Източна Европа, обаче, е с най-лоши икономически перспективи за 2010 година. Сред държавите в региона България има най-слаби шансове за възстановяване. По отношение на България и Румъния агенцията на Рубини е категорична, че двете страни няма да видят положителен икономически ръст до 2011 година.

Световната криза ще продължи и 2010
Световната икономическа криза може да продължи до края на 2010 г. Според американския икономист, Нуриел Рубини, в най-добрия случай рецесията ще продължи през цялата 2010 г. в развитите икономики, а загубата на работни места още една година след това. "Говори се, че когато САЩ кихнат, останалият свят го хваща хрема. Сега САЩ не само кихат, те страдат от сериозна хронична пневмония", заяви икономистът.

Предреченото се сбъдва
През 2009 г. милиардери бяха прецакани от кризата. Само за една година хората, които имат по девет нули и нагоре, са се стопили с една трета, според класацията на Forbes!
Тази промяна в световните финанси бе предречена от Корейския религиозен лидер, Сан Мьон Мун. В своя реч през 2005 г. той твърдо заявява, че ще бъдем свидетели на това, как богатствата на света ще преминат от ръцете на богатите сега, в ръцете на тези които живеят живот за благото на обществото. По думите му, през цялата история Сатанинската страна е ръководела и притежавала всичко, но сега епохата се е променила и богатствата и ръководната роля ще преминат в хората на доброто. Само четири години след предсказанието на д-р Мун ние виждаме неговото реално изпълнение чрез световната криза. Още...

Бахаите: Болестта днес е разединението

2012 година: Няма да има КРАЙ НА СВЕТА!

СВЕТОВНА МАГИСТРАЛА ще свърже столиците

Европа - Мюсюлмански континент до 2050

.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии