Империята на Мун: Обединителното движение

империята на мун / сан мион муун, църква на муун, църквата на муун, мйон муун, империята на мун, мун, мунисти, обединителна църква, секта, сектатаа, култ, секти, сектите
ОБЕДИНИТЕЛНОТО ДВИЖЕНИЕ
Основателя: Сан Мьон Мун
.

True ParentsОснователи на Обединителното движение и вдъхновители на стотиците организации и проекти за мир, са учителят Сан Мьон Мун и неговата съпруга д-р Хак Джа Хан Мун. Те и техните потомци – 14 деца и близо 50 внуци, са известни, като “Истинско семейство”, тъй като вече над 60 години показват на света пример за жертвоготовност и отдаденост към целия свят и искрено сърдечно посвещение към Бог и Божията воля.

http://www.tparents.org/library/moon/photos/mph-1972/TFAMILY.JPGСамо за половин век те създадоха всеобхватно международно движение от организации и проекти целящи постигането на мир и обединение на хората от всички нации, раси, религии и култури. 400 милиона са семействата приели Брачната благословия под наслов, "Световен мир чрез здрави семейства." Идеята е да изградим здрав свят на мир, като издигнем Култура на сърцето и съвестта, преодолеем религиозните, расовите и националните бариери и възпитаме бъдещото поколение в здрави семейства. Виж, Международни свадби за Мир

На семейство Мун са присъдени множество международни и национални награди. Те са признати за 'Почетни граждани' на редица страни. В сенат на САЩ им връчват титлите “Миротворец и Обединител”, “Цар и царица на мира.” Видни световни лидери ги наричат "Истинските родители" поради примера-модел за Истинско семейство, който те показват с живота си.

Десетките организации, които Учителя Мун създава, ефективно разрешават много от най-належащите социални и културни проблеми. Те обхващат почти всички свери на човешкия живот, като много от тях са НПО със специален статут в Организацията на обединените нации (ООН).

В началото на своята обществена дейност, д-р Мун често е обвиняван и получава негативен образ. Той преминава през мощни вълни от преследване и неразбиране. Също както Исус Христос, е обвинен в сектантство и всевъзможни неморални деяния, въпреки че точно учението му допринася най-много за преодоляване на аморалността.

Д-р Мун е пратен в комунистически концентрационен лагер и няколко пъти е хвърлян в затвори. Пребиван е до смърт и е претърпял всевъжможни духовни и телесни мъчения. Но със силата на своята невероятна вяра, воля и отдаденост, младия Мун преминава през всички изпитания. Днес той е всепризната обществена фигура. Политици и видни религиозн илидери го признават и уважават.

През последните няколко години, редица известни личности от областа на културата, науката, изкуството, политиката и спорта, застават зад него и зад неговите идеи за обновяване и промяна във всички сфери на човешката цивилизация. Той заявява, че сега е епохата в която всички трябва да обединим усилия за да изградим дългоочакваната мечта за Божието царство на земята - свят на мир и просперитет за всички хора; свят без корупция, насилие и войни.

Д-р Мун е на 15 години, когато в молитва му се явява самият Исус Христос, а след това и Мохамед, Буда, Конфуций и много други светци, пророци и мъдреци от историята. Така стига до решението да посвети живота си на установяване на истински мир сред цялото човечество. Да обедини всички хора по света като братя и сестри помежду им и като синове и дърщери в Божието изначално семейство.

В края на януари 2009г. д-р Мун навърши 90 годишна възраст. Той твърдо е решен до края на 2012 година да положи субстенциалното начало на основавене на Нацията на Божия мир и Единство. По този начин, тази бъдеща суверенна територи ще вдъхнови останалите страни и ще покаже модел на нация където всички хора са братя и сестри с един общ родител – Бог.
“Искам да благодаря на д-р Мун за това, че иницира това прекрасно начинание – Световната фудболна купа на мира.
Религиозни лидери провъзгласяват д-р Мун и неговата съприга за истински родители на човечеството
Награда крал на мира връчена в американския сенат

http://ambassadorsformoon.files.wordpress.com/2008/07/hillary-upf.jpg
Поздравявам Федерацията за мир за работата й в изграждане на мира чрез диолог образование и служба на обществото.
Поздравявам Федерацията за Мир и преп. Мун за това, че събира заедно толкова световни лидери, които да споделят идеите и вдъхновението си за изграждане на мира.
Майка Тинета Мухамад и д-р Хиън Йин Мун на прием в президенския палат на Монголия
д-р Мун и преп. Джери Фолуел, един от най-видните Евангелистки лидери на САЩ

Проекти за мир


Световната футболна купа за мир и други спорни инициативи целят използването на спорта като средство за установяване културата на мира и разрушаване на бариерите на омраза и предразсъдъци от миналот.

Купата на мира


Над 95% от финансите на организациите му отиват за междурелигиозен диалог и помирение, понеже без религиозна хармония и разбирателство мирът е само илюзия.

Среща на Върховния съвет за мир


Д-р Мун е награден във Американския Сенат за усилията си за мир в присъствието на сенатори, видни религиозни лидери и световно известни учени, нобелисти и общественици.

Награден от Сената на САЩ


Днес много държавни глави и правителства оценяват и подкрепят активно усилията му за мир и преодоляване на моралната и семейната криза на обществото. В много държави училищата са приели програми за възпитание на характера основани на идеите на д-р Мун.

НАЙ-ГОЛЯМИЯ АНТИКОМУНИСТ


В периода на 80 - 90 те години той яростно бива преследван и фалшиво оплюван,поради ролята си в падането на комунистическите-тоталитарни режими, чрез основаните от него вестник Вашингтон Таймс и организацията за Победа над Комунизма.


Християнски пастори също допринасят за фалшивите обвинения поради страх от бързото разрастване на организацията му. Днес обаче виждаме видни представители от всички възможни деноминации да идват и да се възхищават от постигнатите от него резултати в полза на човечествот и изпълнението на Божията воля.

Запознайте се с обхвата на дейностите на Д-р Мун. Учете, за да разберете виждането, което той предлага за бъдещето, и тогава решете за себе си дали виждате Божията ръка зад всичко това.
Д-р Фредерик Зонтаг - Колеж Романа

Свързани статии:

МУН САН МЬОН
Биографията национален хит
“Зони на Мира”
империята на мун / муун, църква на муун, църквата на муун, муун, империята на мун, мун, мунисти, обединителна църква, муун империята, секта, сектата, култ, секти, сектите

1 comment:

 1. Д-р Муун и движението му от неправителствени организации посветени на мира и диалога попадат под остра критика от множество комунистически настроени институции. Ролята му в падането на Комунизма е многократно признавана от Белия дом. В писмото си към д-р Муун, Тачър подчертава, "... И за това има достатъчно критици и песимисти, но аз не съм от тях". "Не бе лесно когатао основателя на вестника, Д-р Муун, започна Вашингтон Таймс... Имам в предвид твърдото изправяне на вестника срещу Съветския Комунизъм и подкрепата която той даде на президент Рейгън и мен самата за приключването на Студената война".

  1. Д-р Муун е признат за приноса си за световния мир.
  2. Всичките му организации са със специален статур в ООН за социален принос.
  3. Световни политически и религиозни лидери, както и учени признават усилията му за мир и междурелигиозен диалог и помирение. Включително и много Православни, и представители от всички други християнски деноминации.
  4. Той е награден за това от Сената на САЩ, Парламента на Корея... и е признат за почетен гражданин в много от щатите.
  5. Създал е и спонсорирал хиляди организации и проекти, всичките насочени към световния мир, разрешаването на глобалните проблеми и установяване на здрави семейни ценности...
  6. Уважаван е от стотици хиляди световни лидери и милиони по света, точно защото никога не налага свое мнение, а създава форум и възможност за всички да се включат и допринесът, съвместно да изградим един по-добър свят отвъд бариерите на религия, култура, националност или раса.
  7. Преследван е главно поради ключовия си принос в падането на Комунизма

  ОЛЯТА НА Д-Р МУН ЗА РАЗПАДАНЕТО НА КОМУНИЗМА
  Днес няколко книги и многобройни свидетелства от политици признават следния факт, без Преп. Муун никога нямаше да спрем Комунизма..

  Чрез Вашингтон Таймс и други свои издания д-р Муун обръща силите в идеологическата Студена война. Създаденият от него Вашингтон Таймс е най-цитираният вестник на САЩ и е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка по време на Студената Война. А това е ключовият момент както за стабилизиране на западната политика за спиране на Комунистическите инвазии, така и за вътрешното рухване на пропагандната заблуда в Комунистическите страни.

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии