Учителя Петър Дънов, Беинса Дуно - за любовта

Учителя Петър Дънов. Петър Константинов Дънов, наричан от последователите си Беинса Дуно

Избрани мисли от Учителя Петър Дънов
за Любовта

Любовта е създала всички организми, всички същества...

Целият физически свят е проявена, материализирана любов. Човек, като частица от Единството в света, е потопен в любовта.Магическа сила се крие в любовта. Тя е ключ, с който всичко затворено се отваря.

Бог на Любовта не е само вън във Вселаната, а и вътре в нас.

Бог е любов. Човека е само проводник на любовта. Където е любовта там е хармонията.

Като обичате, вие ще излекувате сърцето си. Единствената сила, която може магически да преустрои цялото същество на човека, е Любовта.

Любовта подразбира служене. Любовта е служене, доброволно с радост.

Тази наша способност е свързана с най-съществения аспект от нашата същност като Божии деца - Сърцето. Обединителната философия определя "Сърцето", като импулсът да обичаш и да даваш безусловно, импулсът да търсим щастие като обичаме и се грижим за обекта на нашата любов.

Истинската любов започва, когато жертваме себе си и живеем за да обичаме другите, учи преп. Мун. Истинската любов е алтруистична или не-егоистична, непрестанно да даваш на другите и да забравиш всичко, което си дал. Ако подробно помните какво сте дали, тогава ще започнете да изчислявате колко е достатъчно да дадете. И ако решите, че сте дали достатъчно, тогава любовта не може да продължи вечно. Истинската любов е акт на даване без условие за получаване.

Следователно, там където има бариери между религии, нации, раси и култури, понеже няма любов, Бог не може да дойде, докато те не се премахнат и любовта дойде... Д-р Мун ни предизвиква, "Ще останете ли пленници на старите стени създадени от Сатана; стените на вашата религия, стените на вашата култура, стените на вашата националност и раса, и доживеете остатъка от живота си в агония и съжаление?" Той призовава всички световни лидери, "всички нации, и също световните религии, могат да обединят усилията си за успеха на този проект, чиито успех е решаващ за установяване царството на мирния, идеален свят, където хората няма никога вече да воюват помежду си."
Избрани мисли от Учителя Петър Дънов. Петър Константинов Дънов, наричан от последователите си Беинса Дуно или Учителя

ЯСНОВИДКАТА ВАНГА: Края на света и 2012 г.


Божествения Принцип на ЛЮБОВТА


Метода Силва: ПОЗИТИВНО ОТНОШЕНИЕо


ИСТИНСКА И ЗАБРАНЕНА ЛЮБОВ
Избрани мисли от Учителя Петър Дънов. Петър Константинов Дънов, наричан от последователите си Беинса Дуно или Учителя. Неговото учение в България е известно под името дъновизъм, а последователите му - дъновисти.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии