Насаждане на етническа и религиозна омраза от АТАКА и ВМРО

Митинг на "Атака", джамията Баня Башъ, сблъсъци, ранени мюсюлмани, насаждане етническа омраза
Лумпенизация на Национализма
Крайния национализъм и насаждането на религиозна омраза от АТАКА и ВМРО. Насилието и агресията не са българският път.

Изглежда сценария на лумпените анти религиозни атаки се повтаря. Ако на скоро ВМРО атакуваха с тълпа лумпени Свидетелите на Йехова, този път АТАКА повториха същите вандалски и нецивилизовани действия спрямо мюсюлманите в България.

Четем в медиите, "Волен Сидеров насъсква религиозна омраза". Пет дни след масовия бой пред джамията "Баня Башъ" Прокуратурата започна разследване за насаждане на етническа омраза.

В неделя Кокинов спомена възможността "Атака" да бъде забранена, ако се докаже, че проповядва религиозна и етническа нетърпимост. И може би тази забрана трябва да се въведе и спрямо ВМРО, чиито действия също не съответстват на цивилизованите Европейски стандарти.

В Днес БГ четем, "Партия "Атака" може да бъде забранена заради насаждане на омраза, каза пред Нова тв градският прокурор на София Николай Кокинов.

Повод за проверката на държавното обвинение станаха сбиванията между активисти на "Атака" и молещи се в джамията Баня Баши в петък в центъра на столицата.

Ако събере достатъчно данни за насаждане на етническа омраза и за проповядването й на религиозна основа, прокуратурата може да повдигне обвинение срещу лидерите на "Атака", както и да я забрани на базата на закона за политическите партии.

Говорителят на главния прокурор Стелияна Кожухарова заяви, че Борис Велчев може да поиска имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров."Митинг на "Атака" пред джамията Баня Башъ в центъра на София доведе до сблъсъци, ранена е депутатка и десетки мюсюлмани. Стигна се до арести и искане за оставка на вътрешния министър.

И АТАКА и Православието имат общ кукловод
АТАКА призовани в полицията за действията си СРЕЩУ "СВИДЕТЕЛИ НА ЙЕХОВА"

Присъдата за такова престъпление е до четири години затвор или пробация заедно с глоба от пет до десет хиляди лева. Междувременно българи казаха „не” на религиозната омраза, като поставиха цветя пред джамията Баня Баши, съобщи пред „Дарик” Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда.

От Софийската ложа "Кармел" излязоха с открито писмо срещу насаждането на религиозна и етническа омраза в страната ни.

В писмото се казва,

"Като народ, известен с вековни традиции за етническа толерантност и религиозна търпимост, е недопустимо да ставаме свидетели на антимюсюлмански и откровено ксенофобски провокации като днешната.

Поведението на лидера на ПП „Атака” Волен Сидеров не може да не предизвика възмущение сред членовете на нашата ложа.

Като радетели за едно модерно светско общество, приемащо различията и съобразяващо се с другостта, ние сме възмутени от действията на тази политическа фигура и настоящ депутат в Народното събрание."
Мутри и лумпени от ВМРО нападнаха "Свидетели на Йехова"
Осъдиха България за нарушаване религиозната свобода

АТАКА срещу Свидетели на Йехова
Духовен съвет към Организацията на обединените нации (ООН)
Лумпенизация на Национализма, АТАКА, Сидеров, Мюсюлмани - Крайния национализъм и насаждането на религиозна омраза от АТАКА и ВМРО. Митинг на "Атака" пред джамията Баня Башъ в София - сблъсъци с мюсюлмани

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война

Прочети:
Кой унищожи Комунизма
Прочети: Автобиография на д-р Мун

Вашингтон Таймс
е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война; Силно уважаван за политиката си в подкрепа на Семейните стойности.

Най-четените статии