Любов без предразсъдъци

Любов без предразсъдъци: Истинска или Егоистична
Опровержение на статията на Вергиния Генова

Любовта без предразсъдъци предполага, че партньорите могат да си имат пълно доверие. В противен случай говорим за пълно безумие особено когато става за най-голямата сила в живота ни – любовта. Можем просто да направим сравнение с атомната енергия, изключително голяма сила, която може да бъде или много разрушителна или невероятно полезна в зависимост от начина по който я използваме.

За любов без предразсъдъци можем да говорим в два случая; или когато има истинска любов на основата на пълно доверие и вярност които носят дълготрайно щастие, или когато има пълна безотговорност и сме готови да разрушим собствения си живот и този на другите само заради моментното удоволствие. В първия случай говорим за алтруизъм, жертваме себе си за благото на другия, а във втория, жертваме всички и всичко за личното си егоистично благо, което в крайна сметка ще разруши и нас самите.

Какво ще стане, ако новият колега в когото сте безумно влюбена чистосърдечно си признае, че е ХИВ позитивен? Има ли смисъл да прекарате живота си без секс с такъв партньор? Изследванията показват, че дори при абсолютната и то правилна употреба на презервативи 20% е вероятността да се заразите за период от една година. Това е все едно да се качите на самолет знаейки, че 1 от 5 ще катастрофира. Както и да го въртим, това си е или самоубийство или обричане на живот без секс... Но едно е сигурно, ако заразеният има поне малко сърце и съвест, той никога не би подлъгал никого към сексуален контакт знаейки за този риск. Понеже ако любовта е да погубваме тези които обичаме, то що за любов е това?
С други думи говорим за два вида любов; Егоистична любов, която жертва другите за наша изгода, и Истинска любов, в която ние сме готови да жертваме нашите желания за щастието на другия.

В света вече има над 40 млн. заразени с вируса по данни на Програмата на ООН за борба със СПИН, а първият стадии на безсимптомна инфекция може да продължи и 10 години. Това е резултата точно от този Егоистичен начин на злоупотреба с любовта.

Неоспорим факт е обратното, че когато практикуваме Истинска любов с един единствен партньор на когото отдаваме напълно сърцето си и сме напълно верни, то шанс за зараза от ХИВ вируса не съществува. Точно необмислените, леки, временни връзки водят до бързото разпространяване на вируса водещ до СПИН. Аз не бих се осмелил да обвинявам Бог, че ги наказва за безотговорността им и за това, че злоупотребяват безпринципно с любовта. Истината е че те сами си го причиняват с безхарактерния си начин на живот и безотговорно поведение. Но проблема е че те често са готови да повлекат колкото се може повече жертви със себе си в Ада на болестта СПИН, вместо да се откажат от безотговорното си егоистично поведение довело ги да този край.

Разводът: Децата страдат най-много.Развода не е разрешение

Семейството и децата Любовта на родителите е основата за ...

Основа за щастието Семейството е училище на любовта

СПИН и морала Да се предпазиш от СПИН.

Провалът на Сексуалната революция Сексуална деградация

Семейна Федерация Здрави семейства - свят на мир и любов

Егоизма вреди .. Любовта е извор на щастие..

Презервативът: 17% провал прокарва Свободния секс

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война
Кой унищожи Комунизма
Автобиография на д-р Мун