Междурелигиозно коопериране в подкрепа на семейните ценности

Нацията на Исляма Шествие на Милион Семейства

„Нацията на Исляма” проведе „Шествие на Милион Семейства” във Вашингтон

Шествие на Милион Семейства

Шествието на Милион Семейства бе интер-деноминационно рали за мир. Присъстващите семейства получиха благословия в масова брачна церемония. „Ние заставаме днес на това място за да говорим за истинските семейни ценности”, заяви Ал Шарптън, виден християнски лидер.


Нацията на Исляма е специфична Ислямо-християнска религия на чернокожото общество в САЩ. Те четат, както Корана, така и Библията, и призовават черното население да издигне собствения си морал. В миналото обаче те често са обвинявани за изказвания срещу бялата раса. Когато един от най-видните им оратори, Малкълм Екс (Malcolm X), призовава за мир и разбирателство между всички раси и религии той бива убит.


На снимката: Високоуважавания Луис Фаракан, лидер на "Нацията на Исляма" със своя най-близък приближен отдясно.


Ирония или не, днес лидерът на „Нацията на Исляма”, Преподобния Луис Фаракан, отново поема мисията да промени отношението към другите раси и религии. Фаракан организира Марша на Милион Семейства, като съвместно рали с организацията на д-р Сан Мьон Мун, основателя на Обединителната църква. Обединителното движение доведе на подиума пред Капитал Хил видни представители на Християнския свят, Хинду, Будисти и Евреи.

Истината е, че лидерът на Нацията на исляма е силно вдъхновен от постиженията на д-р Мун в междурелигиозния диалог. Фаракан многократно призовава десетте милиона свои последователи да работят в сътрудничество с организациите на д-р Мун. В много от своите речи той директно говори за теологически идеи дълбоко залегнали в Обединителната теология: Концепцията, че Гехопадението е сексуално, че Исус не трябваше да умре, а да бъде приет.


Д-р Муун организира многобройни ралита за мир в Израел, вдъхновявайки за сътрудничество християнски, мюсулмански и Еврейски лидери, за да изкорени предразсъдаците и омразата на основа на вяра.

Днес видни чернокожи в САЩ са членове на Нацията на исляма: например рапъри като
Sadat X познат като Derek X
от групата от New Rochelle. Мохамед Али също е член на тази религиозна група. Интересно че в САЩ по начало чернокожото население уважава д-р Мун, както за междурелигиозната му дейност, така и за усилията му по отношение на правата на човека. Но с най-голямо уважение той се ползва от политическите кръгове и особенно Републиканците. Президенти като Рейгън, Форд, Буш винаги са изразявали признателността си и подкрепата за неговите усилия.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война
Кой унищожи Комунизма
Автобиография на д-р Мун