HOME | UC blog | Religion | Love | Spiritual | Rev. Moon | Prophecies .. . . ........... . BG . RussianEnglish

Мечтата на Мартин Лутър, Ганди и д-р Мун

През всички епохи мечтата на човечеството е била един свят на мир

Мартин Лутър Кинг, Махатма Ганди, Сан Мьон Мун и много други са мечтали за мир. Всеки един от тях е преминал през преследване и неразбиране, но е променил курса на историята безвъзвратно.



Мечтата на Мартин Лутър Кинг

Мартин Лутър Кинг е водач на движението за граждански права и свободи, един от най-влиятелните хора в историята на САЩ. На 28 август 1963 г. той предвожда най-голямото шествие в защита на гражданските права в САЩ. Пред паметника на Ейбрахам Линкълн във Вашингтон произнася една от най-известните речи в американската история: „Имам една мечта!“. Тя завършва с думите:

"...Имам една мечта: четирите ми деца един ден да живеят в свят, в който няма да бъдат съдени по цвета на кожата, а по силата на техния характер." "Имам една мечта"

През 1964 г. Мартин Лутър Кинг става най-младият носител на Нобелова награда за мир за усилията му да спре расизма, сегрегацията и дискриминацията в САЩ. Но той плати с живота си.

Махатма Ганди

Махатма Ганди бива преследван и държан в затвора. Той бе индийски адвокат, политик, пацифист, идеолог на концепцията за ненасилие при постигане на политически цели, и духовен лидер на индийското движение за независимост. Визията му за независима Индия и неговата последователност при прилагане на ненасилието при нейното постигане довеждат през 1947 г. до края на управлението на Британската империя в родината му.
Мощта на един човек, който със силата на своята идея и философия за ненасилие, разбива владичеството на най-мощната империя в света.

Мечтата на д-р Сан Мьон Мун

Сан Мьон Мун е корейски религиозен лидер който в своя живот изгражда мрежа от организации в полза на мира обхващащи всички сфери на човешкия живот. Той също претърпява неимоверно преследване и лъжливи обвинения. Визията му за "Човечеството като едно семейство с център Бог" обаче, вдъхновява религиозни и политически лидери от всички нации и деноминации. (ВИДЕО: кликнете на снимката).
Основната цел на д-р Мун е установяването на "Културата на сърцето" и обединяване на света, като "Едно семейство с център Бог". Прочети, Д-р Мун цели създаването на НАЦИЯ МОДЕЛ с център 'КУЛТУРАТА НА СЪРЦЕТО' Вижте мощта на един човек, който преобразява света със силата на своята идея и философия за "Световен мир чрез здрави семейства", "Едно сърце, едно човечество, един Бог". Както Алберт Айнщайн казва относно Ганди, ще заявяват и за д-р Мун: „На бъдещите поколения ще бъде трудно да повярват, че някога такъв човек, от плът и кръв, е ходил по земята."
Rev. Moon 1video
ВИДЕО: Преп. Мун 1 - Междурелигиозен диалог
Проекта за Мир в Средния Изток, Middle East Peace Initiative включва широк спектър от междурелигиозни събития, пътувания до светите места в Израил, междурелигиозен диалог, култруни и спортни програми. Д-р Мун успешно обединява лидери от трите братски - аврамови религии: Християни, Мюсулмани и Евреи. Политическия и религиозния свят трябва да се събудат за реалността, че без междурелигиозно помирение световния мир е непостижим.

"Запознайте се с обхвата на дейностите на д-р Мун. Учете, за да разберете виждането, което той предлага за бъдещето, и тогава решете за себе си дали виждате Божията ръка зад всичко това." - Д-р Фредерик Зонтаг от Колежа Романа
Време е да създадем култрурата на мира. През всички епохи, мечтата на цялото човечество е била един свят на мир. Махатма Ганди, Мартин Лутер Кинг или преп. Мун сега, те са всичките кръстоносци на мира, кръстоносци които имат куража да говорят, имат куража да мечтаят, и вдъхновяват другите да мечтаят също. Това не е само желана цел, а постижима цел! Прочети, Пътя на мира е пътя на истинската любов



ПРОЧЕТИ ОЩЕ:
Автоиографията на д-р Мун стана национален хит
Световни учени и теолози свидетелстват за д-р Мун
Президента на Сенегал Приветства г-жа Мун

No comments: