Кризата намали разводите с 20% в САЩКризата намали разводите при по-бедните американски семейства

06 януари 2009 | Семейство | Възпитание | Развод |

Кризата укрепи семействата в САЩ, предаде ИТАР-ТАСС.
Поради икономическата криза, разводите в САЩ са намалели значително.

Причините за това са донякъде свързани с икономиката – цената за един развод средно в интервала от 500 до 15 хиляди долара не е малка в трудни икономически времена. Поради спадът на цените на недвижимата собственост при подялба също могат да бъдат получени по-малко пари. След раздялата на всеки би предстояло да води собствено домакинство, което увеличава разходите в пъти. В крайна сметка, повечето потенциални развеждащи се решават, че е по-добре да останат заедно, проади което в щата Ню Йорк е регистрирано снижаване на бракоразводните дела с 20% сред американците с ниски и средни доходи.

Сред получаващите високи доходи, ситуацията е коренно различна и кризата доведе до увеличаване на разводите. Снижаването на доходите позволява договарянето на по-малка издръжка, а разводът позволява повече време за нормализиране на финансовото състояние. Богатите дами, от своя страна, често решават, че след като така или иначе бюджетът им се ограничава, е настанало време да потърсят щастието - другаде.

Щастието от любовта!
Способността ни да живеем за другите всъщност определя способноста ни да изпитваме истинско и трайно щастие...

Вечната любов съществува!
Учените доказаха, че двойките могат да запазят любовта си непроменена дори след 20 и повече години. Най-интересни обаче са причините...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война
Кой унищожи Комунизма
Автобиография на д-р Мун