Метода Силва: ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ ПРЕДСТАВИ

Метода Силва, метод на силва, силва метод, методът силва, контрол на ума, умствена си сила, алфа ниво, медитация,
Метода Силва, метод на силва, силва метод, методът силва, контрол на ума, умствена си сила, алфа ниво, медитация,
МЕТОДА СИЛВА:
Силата на положителните представи
3 Март 2008 | Автор: Juliuts | Метода Силва

Представите, които съхраняваме в съзнанието си, имат видимо въздействие върху нашето здраве. Умът ни, може да ни разболее, а също може и да ни излекува. Положителните представи пораждат желателни последици, отрицателните - отрицателни последици. Това ни разкрива Хосе Силва създателят на Метода Силва, известен днес по целия свят.

"Методът Silva е научнообоснован, лесен начин за най-пълно оползотворяване на умствените способности. Развитието на ума и контролът на стреса ви дава възможност с помощта на вродената у всеки творческа способност за пораждане на зрителни представи да подобрите значително живота си".

За сажъление, често ние се научаваме как да се чувстваме зле, да се тревожим и разболяваме, от много ранна възраст. За това всъщност сме програмирани с идеи внушени ни от родителите и околните. Съобщения като, "не прави това защото ще настинеш", се приемат от ума ни като програмни указания, като заповед на която подсъзнаниет ни да се подчинява. Поради това, подобно съобщение се превръща в предсказание, което се самоизпълнява.

Наблюдавайки как другите се разболяват ние си представяме, че това се случва и с нас. Тази тревога също ни програмира. Всички представи които умът ни съхранява действат като команди за подчинение. Всички наши думи и мисли стават подсъзнателни програматори. Отрицателните мисли и изрази на чувства се превръщат в отрицателно или нежелано програмиране. Положителните мисли и изяви на чувства се превръщат в положително или желано програмиране. Отрицателното програмиране поражда нещастие, неуспех, лошо здраве. Положителното програмиране предвещава щастие, успех и добро здраве.

Често обаче, да се чувстваме негативно, да се тревожим и концентрираме върху лошите моменти и възможности в живота, се е превърнало в един неосъзнат навик и модел поведение. Да превъзмогнем това, се оказва една много трудна битка. Ако не сменим програмата която вече е вкоренена в нас, то опитите за промяна в отношението ни ще бъдат временни, а рано ии късно ние отново ще се върнем към програмираното си поведение. Точно тук Методът Силва е много полезен. Чрез техниките на медитация ние можем да се програмираме положително създавайки нови положителни представи, които визуализираме и затвърждаваме в подсъзнанието си.

МОЛИТВА НА ЖЕЛАНИЕТО

Понякога просто трябва да обърнем сърцата си към нещо по-свято и чисто. Това е прекрасна молитва придружена с невероятни природни пейзажи.. Прочети

Хубаво е понякога да отворим сърцата си за по-светлите неща в живота; чрез медитация, молитва, визуализация, или най-добре като отидем и направим нещо добро за хората около нас.

2 comments:

  1. Аз се чудя как точно помагат и лекуват лекарствата в психиатрията- понеже не съм чувал и не знам да има лекарство (химични съединения от които е направено и т.н), което да влияе върху мислите и/или чувствата на човек, страховете, тревогите му и т.н- и се чудя, да не би лекарствата в психиатрията- да действат на приспивна основа- тоест да държат хората дълго време в сън и с повишен глад и т.н- и така да разчитат да оздравее с времето??

    ReplyDelete
  2. И аз мисля, че трябва винаги любовта и смирението да бъдат нашия пътеводител и цел, а не критиката и неприязънта.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война
Кой унищожи Комунизма
Автобиография на д-р Мун