Силата на положителните думи

Силата на положителните думиположителна сила, думите и мислите ни

Силата на положителните думи
3 Март 2008 | Автор: Juliuts | Unification Family Therapy

Най-добре е думите и отношението ни да бъдат винаги положителни. За да имат положителна сила, думите и мислите ни трябва да са насочени към решението, а не към проблема.

Често срещаме хора, които са усвоили лошия навик да говорят единствено за проблемите. Или го правят просто за да запълват времето си и да имат няква обща база за разговор, или за да се покажат като жертва и предизвикат състрадание. Във всеки случай, това никак не е полезно. Това поведение за съжаление създава негативни чувства и атмосфера. Нещо повече, то може да ни разболее.

Изследванията показват, че хората които често говорят и обясняват с подробности своите незгоди и болести трудно могат да излезнат от тях и да се излекуват. В книгата си "Свободата от тиранията на болестта", Мишел О'Донел заявява, "Да се фокусираме на проблемите означава да им позволим да ни завладеят и подсъзнателно да клоним към тях. Така никога не си позволяваме да се освободим от тях."

В практиката си като доктор, Мишел открила, че ако болните не говорят за проблема си, а се заобиколят с красива природа и приятели те успешно могат да се излекуват дори и от раковото заболяване. С други думи, нашите мисли и думите в които ги изразяваме са в пряка връзка с физическото ни състояние.

Съветът ни е, да не се идентивицирате с проблемите, да гледате на тях като на временен намесник и стимул да израствате, да обичате, да цените красотата на живота и вършите добро! Позволете на себе си да сте здрави, да сте щастливи и да създадете любящи семейства. Негативните думи и отношение само ще унищожът здравето ви и взаимоотношенията ви с околните. Положителните думи и отношение ще ви донесът здраве и щастие във връзката с хората около вас.

СИЛАТА НА НАШИТЕ МИСЛИ

Ако някой приема всичко с радост, той ще е щастлив по всяко време! Когато истинската любов се развие в сърцата ни, слабостите естествено ще отпаднат. Още...

ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ ПРЕДСТАВИ

Представите в съзнанието ни, имат въздействие върху нашето здраве. Те може да ни разболеят или излекуват... разкрива Хосе Силва в Метода Силва. Още...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война
Кой унищожи Комунизма
Автобиография на д-р Мун