СИЛАТА на УСМИВКАТА

.

СИЛАТА на УСМИВКАТА

27 февруари 2009 | Любов | Семейство | Възпитание | Развод |

Усмивката вече се отбелязва с Международният ден на усмивката, а лошото ни здраве и депресиите са индикация, че имаме дефицит на усмивки?! 14 нобелови лауреати, начело с Далай Лама включват в своя проект за мир и ден на усмивката?!

СИЛАТА на УСМИВКАТА

Усмивката е универсална, тя няма нищо общо с националността, цвета на кожата, здравето, пола, възрастта и дори с религията. Всъщност усмивката е интернационална и затова е интелигентно начало за комуникация, отбелязват организаторите на проекта. Замислете се колко лено можем да внесем ведрина и щастие във взаимоотношенията си с околните. Помислете колко благоприятно за нас самите е да дадем мъничко любов и съпричастност просто с една сумивка. Онези хора, на които им свидят усмивките едва ли ще разберат с какво щастие този малък жест може да изпълни собствените ни сърца. Аз например не мога да си представя деня без усмивка. Тя не струва нищо, но ни дава много.

Усмивката обогатява този, който я получава, без да прави по-беден този, който я дарява.

Макар да трае само миг, споменът за нея живее дълго и сгрява сърцата.

Усмивката създава щастие в семейството, подкрепя доброжелателността в бизнеса и е парола за приятелство.

Тя ободрява изморения, окуражава обезкуражения и е светъл лъч за тъжния.

Усмивката е най-доброто лекарство за болестите, тъгата и тревогата.

Тя не може да бъде купена, измолена, взета назаем или открадната, защото тя е нещо, което няма стойност, ако не е дарена от сърце.

Десислава Добрева ни съветва, "С празник или без празник, дарявайте усмивки. Ако хората около вас са твърде изморени, за да ви дарят с усмивка, дарете ги вие с вашата, защото най-много се нуждае от нея този, който я няма!"

“Зони на Мира”

“Зони на Мира” ще обърнат конфликтните раьони в модел за обучение към мир и служене. Вселенската федерация за мир, основана от д-р Сан Мьон Мун, предложи на ООН ...


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война
Кой унищожи Комунизма
Автобиография на д-р Мун