Бебето се влияе от емоциите на околните

.

Бебето се влияе от емоциите на околните по-възрастни

15 март 2009 | Любов | Семейство | Възпитание | Развод |

Бебето се влияе от емоциите на
по-възрастните около него

Бебето възприема модели на поведение наблюдавайки емоционалното поведение на възрастните. Така то научава от примера как да се държи в различни ситуации. Нещо повече, дребосъчето научава много и като "подслушва" разговорите ни. Това показват резултатите от изследване на специалисти от Вашингтонския университет.

Поради това ние възрастните трябва много внимателно да съблюдаваме и контролираме нашите емоциите, когато общуваме с останалите членове на семейството, особенно когато детето е наблизо. Известно е, че бебетата на възраст под една година променят поведението си в отговор на емоционалното състояние на околните, разчитайки изражението на лицата им или интонацията в гласовете им.

По този метод много от нашите страхове и емоционалното ни отношение към определени неща и действия се предават на дацата още от тази най-ранна възраст.

Когато порастне детето може да не осъзнава защо има панически страх от определени неща, но това най-вероятно е свързано с преживявания в които някой от нас е реагирал и му е предал тези емоции.

Досега се е смятало, че малките деца се учат, само ако емоционалните сигнали са насочени директно към тях. Но при направени експерименти изследователите установили, че децата много добре разбират кога някой друг човек си има неприятности, както и че това може да се отрази върху тях самите.

Като родители трябва да запомним, че при възпитанието на децата от най-голямо занчение е нашето отношени и емоционалния подход с който ще го направим.

Ако го направим с лошо отношение изразявайки яд, нека не се учудваме, че в резултат детео се е научило да отвръща нервно и с лошо поведение. Резултата би бил коренно различен, ако при неправилното действие го прегърнете с любов и не само му обясните, но и с много внимание му покажете как е добре да реагира в такива ситуации. И в двата случая ще установите, че децата възприемат много бързо и запомнят неща които не сме очаквали.

Как се учим на любов


Родителите и възпитанието на Децата.

.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война
Кой унищожи Комунизма
Автобиография на д-р Мун