HOME | UC blog | Religion | Love | Spiritual | Rev. Moon | Prophecies .. . . ........... . BG . RussianEnglish

Възпитание на децата: Образование на Сърцето

Възпитание на децата: Образование на Сърцето
родители и деца, Възпитание на децата: Образование на Сърцето
Възпитание на децата:
Образование на Сърцето

родители и деца, Възпитание на децата: Образование на Сърцето
За Обединителите семейството най-важното място където трябва да въплатят идеалите на своята вяра. Семейството е училището на любовта и основата за здравото общество. Как Благословените семейства от преп. д-р Мун възпитават децата си?

Напътствията на Тае-мо Ним дадени от духовния свят.
  1. Образование на сърцето
  2. Образование за искане на разрешение
  3. Образование за рапортуване
  4. Образование на съгласуване
  5. Образование на Оценяване
  6. Образование на човешко уважение
Първото и най-важно нещо във възпитанието на децата е да развият сърцето си. Едва на тази основа идва възпитанието на нормите и професионалните умения. В севременното общество това е често пренебрегвано, набляга се на знанията, но не и на сърцето и морала на подрастващите.
родители и деца, Възпитание на децата: Образование на Сърцето
Образование на сърцето
Нашата любов не е достатъчна. Ние имаме идеи и собствени теории, опитваме много начини в обучението на нашите деца, но без успех. Обикновено си мислим, че даваме любов. Когато детето ни има проблем обаче, това означава, че нашата любов не е достатъчна.

Любов и семейство
Положителни мисли
Грешните хора не дават абсолютна и истинака любов. Ако любовта не е достатъчна от родителите тогава децата търсят да компенсират празнотата в сърцата си. Те започват да се оплакват и да имат трудности. Най-важното е колко любов ние можен да получим от родителите си, тогава ние можем да сме окуражение за децата си. Това означава, ние да сме получили такава любов от нашите родители и я предадем на децата си.

Обикновено мислим за външните грижи, но най-важно е да дадем родителска любов. Ако ние обичаме нашите родители дълбоко тогава ще разберем проблемите на децата си. Но ако нямаме тази любов то не ще видим и проблемите на децата.
родители и деца, Възпитание на децата: Образование на Сърцето
Образование на искане на разрешение
Според методологичта на възпитанието в Обединителна мисъл, преди да развият субек съзнание (на лидери) децата е важно да развият обект съзнание (на следване и подчинение). Ако на децата е позволено да правят каквото си искат, те бързо загубват уважението си към родителите.
родители и деца, Възпитание на децата: Образование на Сърцето
След Грехопадението Адам и Ева правеха каквото си пожелаят. Без разрешение то взимаха и вървяха в собствената си насока. Децата винаги трябва да искат разрешение. Още от бебета ние постоянно трябва да им повтаряме, че трябва да питат първо. Дори за малки неща, като например да ядът банан, винаги първо трябва да попитат и получат разрешение. Така трябва да се установят позициите на "субект" и "обект" във взаимоотношенията. Ако имаме такива взаимоотношения на субект и обект тогава Бог може да даде протекция.
родители и деца, Възпитание на децата: Образование на Сърцето
Преди да дедем отговор, когато детето писка нещо, ние трябва дълбоко да помислим, здравословно ли е или не, добро ли е или не. Когато веднъж дадем подходящ отговор ние трябва абсолютно да държим на това, ако не детето ще загуби респекта си към нас като родители. С други думи, не ще имаме вече авторитет да наложим каквото и да било. Не е необходимо да давате отговор моментално. Може да отложите и за наколко дни, "О, това е сериозно и аз трябва да помисля няколко дни." Не казвайте обаче, по-късно, че сте забравили въпроса. Децата са наистина умни и измислят тактики как да постигнат нещо ако имат начин, но дори силно да желаят нещо те ще запоазят уважението си ако ние сме абсолютно категорични по въпросите. Ако трябва да кажем "не" за нещо, то трябва да дадем ясни причини, така че детето да разбере защо. Трябва да имаме правилното отношение и да се отнасяме към детето като към ценно създание.
родители и деца, Възпитание на децата: Образование на Сърцето
Образование за рапортуване
Трабва да имаме такава система, че щом детето се прибере в къщи то да рапортува всичко какво се е случило, какво е правило през деня. Постоянно обучавайте децата от ранна възраст в пубертета вече ще е късно. На този фундамент те ще споделят всичко. Затова, когато детето дойде при вас, дори и да сте заети, винаги трябва да изслушате. Така естествено те ще изградят навика да споделят всичко с вас, техните чувства вътрешни противоречия и тогава вие ще можете да им давате водене.
родители и деца, Възпитание на децата: Образование на Сърцето
Образование на съгласуване
Майката и бащата тряба да имат винаги еднакъв отговор. Те са много различни, но пред децата си трябва да имат единен отговор за да не се объркват децата. Ако те спорят това не е добро за децата. Те трябва да имат единно мнение. Ако бащата реши по определен начин, но майката не е съгласна, тя не трябва да се възпортивява, а да дискутира това по-късно насаме с бащата. Понеже децата бързо научават кой от родителите би им разрешил нещо, майката не трябва сама да им разреши, а да им каже, че ще го обсъди с баща им, въпреки че е съгласна.
родители и деца, Възпитание на децата: Образование на Сърцето
Образование на Оценяване
Да окуражваме децата. Ако детето е добро в една област ние трябва да се фокусираме върху тези добри точки, но като го окуражаваме да бъде добро и в останалите области. Задължително е да не пренебрегваме добрите му страни, а да ги оценяваме и възнаграждаваме детето за тях. Понеже често родителите се фокусират на лошите страни и пренебрегват постиженията на децата в други области, но това не помага, а влошава нещата. Те ще имат много повече желание да се подобрят в дурите области ако се чувстват оценени за това в което са добри.
родители и деца, Възпитание на децата: Образование на Сърцето
Образование на човешко уважение
Децата не са играчки, нито са наша собственост. Ние трябва да ги уважаваме като човешки същества. Естествено споделяйки с децата си трябва да им обясним разликата между благословията и светския брак. Пълния поклон, който се практикува в източните страни, е много важен за децата като вертикално условие за протекция. Пълен поклон към Бог, Истинските родители, но и към физическите им родители. Децата трябва винаги да са наясно, "сега е време за учене, така че да учат усилено, и кога е време за игри и да имат свобода..."

В допълнение, е важно семейството да се харни чезто заедно. Да има винаги уважение един към друг в обръщенията. Никога да не се толерира дете да се обръща с лошо отношение към другите деца или към по-възрастни. Примерът на родителите е важен за да могат децата да развият правилните модели. Нетолерантността и омразата също се е развивала през историята предавана от родителите на децата. Децата трябва да научат, че обичаме всички хора, независимо от религията, расата или нацията им.
родители и деца, Възпитание на децата: Образование на Сърцето
ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ЕДОНО СЕМЕЙСТВО
родители и деца, Възпитание на децата: Образование на СърцетоЧесто наричани Истински Родители, със съпругата му, Хак Ча Хан Мун, те има 14 деца . Всички те са посветени на същата цел и визия за мир.
Третото поколение от семейството на д-р и г-жа Мун вече наброява повече от 40 внука. През 2006 вниците на д-р Мун направиха световна обиколка с прокламация за мир. Прочети още
родители и деца, Възпитание на децата: Образование на Сърцето

No comments:

Post a Comment