HOME | UC blog | Religion | Love | Spiritual | Rev. Moon | Prophecies .. . . ........... . BG . RussianEnglish

Д-р Сан Мьон Мун

мун, мун сан мьон, империята на мун, преподобния сан мьон мун, секта муун мун

ШАМПИОН НА МИРА
.
Американския сенат връчва почетна награда Корона на Мира на Д-р Мун

Усилията на Д-р и Г-жа Мун за установяване на Световен Мир бяха официално признати от Американския сенат. На Капитолийския хълм, през 2004 г., им беше връчена почетната награда Корона на Мира. Парламента на Южна Корея не се забави и последва примера.

Лидери от над 200 нации от цял свят изпратиха истински корони с изящна и уникална изработка в признание на техните усилия за постигането на Световен мир, диалог между религиите, нациите, расите и културите. В България Короните на Мира бяха символично връчени от представител на Првославната църква.

Често наричани Истински Родители, със съпругата му, Хак Ча Хан Мун, те има 14 деца и вече над 40 внука. Всички те са посветени на същата цел и визия за установяване на Божия Идеален свят на земята.

Д-р Мун няма лична собственост и не е оставил наследство на децата си. Всичко което е създал чрез усилията на живота си е оставил в полза на човечеството за изграждането на бъдещия свят на мир, хармония и любов.

С работата си той е повлиал значително на съвременната епоха. 144 Есета на политически и религиозни лидери, както ина световно известни учени свидетлстват за приноса на Д-р Сан Мьон Мун за света и за техния личен живот. "Работата на Преподобния Мун и неговото движение могат да преместят планини и може би един ден ще служат, като опората на архимед за промяната на света", заявява проф. д-р Мортън Каплан от Чикагския университет. "Запознайте се с обхвата на дейностите на д-р Мун. Учете, за да разберете виждането, което той предлага за бъдещето, и тогава решете за себе си дали виждате Божията ръка зад всичко това", призовава Д-р Фредерик Зонтаг от Колежа Романа.

В основата на учението на Преподобния Сан Мьон Муун е разбирането за централната роля на семейството в установяването на здраво общество и разрешаването на всички социални проблеми. Д-р Муун е създал и спонсорирал стотици организации и проекти посветени на Световния Мир работещи във всички свери на човешкия живот.

"Най-успешната нова религия на миналия век"
Изпълнителния директор, на Института за изучаване на Американските религии, Гордън Мелтън, нарича движението на преп. Муун, „Най-успешната нова религия на миналия век.”

Пътя към мира "The Path of Peace"


Сенатор Амос Броун: "Той бе винаги неразбран. Същото се случи и с Мартин Лутер Кинг, което се случва и с д-р Мун." Посланието му за мир заплаши тези които са религиозно тесногледи. Някои му отвръщат с нетолерантност, но той продължава да прегръща лидери от всяка вяра, инвестирайки себе си и движението си за да обедини общностите на вярата. "Той е човек с визия, но и с желанието и способността да направи тази визия реалност. Има и други религиозни традиции които имат средствата, но нямат волята и желанието, но д-р Мун определено е много твърд в решеността си."

Джон Уинфрей, Старши пастор в Баптистката църква: "Той може да обича хората които не се съгласяват с него. Това е нещо голямо. Има много малко такива духовно велики хора, които могат да прегърнат някой с абсолютно противоположна вяра и да говорят с него."
мун, мун сан мьон, империята на мун, преподобния сан мьон мун, секта муун мун
Междурелигиозен съвет в ООН
Д-р Мун твърди, че Междурелигиозен съвет в ООН е пътя за спиране на световните конфликти

Преп. д-р и г-жа Мун със Бившия президент на Коста рика в Палата на мира, Чон-пьонг, Кореа. Президенти нобелисти, признати учени и религиозни лидери посещават д-р Мун в Палата на мира.

Кореецът, Сан Мьон Мун, сега на 90 години, обещава да доживее 100. Той е твърдо решен да доведе няколко световни промени. Първо, да гарантира създаването на Междурелигиозен парламентарен съвет в ООН; Да гарантира кооперирането на световните религии в усилията за мир; Да издигне нов модел на световно управление по-добър от Демокрацията; Да премахне световните граници; Да създаде световна магистрала със супер бързи влакове; Да премахне пропастта между бедни и богати; и да спре аморалността като издигне семейните ценности. Няколко от идеите му са вече подкрепени от световни глави и правителства.

мун, мун сан мьон, империята на мун, преп. сан мьон мун, секта муун мун

Пастори свидетелстват, Политици за Муун, Теолози за Муун, Империята на Мун, Християни за Муун, ООН за Муун, Лъжливи митове, Комунистите за Муун,

Организациите на Муун:
Семейна федерация за световен мир

Муун, Секта Муун, Империята на Мун, Мунисти, Сектата на Муун, Църквата на Муун, Църква Мун, Учението на Муун, Последователите на Мун

7 comments:

  1. Предсказанията На Баба Ванга
    Пророчествата на баба Ванга за България! Пророчествата На Баба Ванга... Ванга (Баба Ванга) стана пророчица номер 1 в Русия с предсказанието си за потъването на "Курск". 20 години преди да се случи трагедията. Книги и статии за баба Ванга се търсят и четат много. Интересни са много от случките и предсказанията на Ванга за България, Русия, Америка и света. Но какво да кажем за предсказанията й относно идващия Месия - Миротворец, който по думите на Баба Ванга "ще подпише вечния мир". Защо дейностите и ученията, които Ванга споменава точно съответстват на тези на Коейския религиозен лидер, Сан Мьон Мун?

    Пророчествата на Ванга до момента са напълно вярни - предвидила ли е правилно и фактите около този Месия? По думи на Баба Ванга: „Нужен ни е един Бог” „Не се карайте..." Та това си е основното учение и в основата на усилията на учителя Мун.

    Тогава да приемем ли за странно, че Милиони вече считат Преподобния Мун за Месията. Учудващото е, че не става дума за последователи на неговото учение. Ако преди няколко десетилетия Мун е посрещнат с огромно недоверие, неразбиране и преследване, днес видни религиозни лидери от всякакви деноминации свободно се изказват, че д-р Мун е Месията. Постиженията му в полза на мира са просто ненадминати и едва ли постижими за когото и да било без Божията помощ.

    Точно както Ванга предсказва, Мун е роден на Изток. В страна свързана с "белите дрехи" - Корея.

    Точно както Ванга предвижда, Мун не само работи за обединение на религиите в полза на мира, но и го постига.

    Точно както Ванга пророкува, Мун прокарва световни проекти за мир. Между тях е и споменатия от Ванга проект за Световна магистрала със свръх скоростни влакове.

    Точно както Ванга предсказва, Бог е един и в бъдеще ще всички ще приемат едно учение - учението на тази месиянска личност. А учението на учителя Мун вече впечатлява представители както на всички религии, така и на политиката, науката, леви, десни, изтока и запада... Вече е видно, че това е единственото учение, което всички могат да приемат.

    Единствено негативността, омразата, тесногледието и предразсъдъците все още блокират сърцата на малък процент хора, да чуят и разберат... но реално учението му разрешава всички проблеми и отговаря кристално ясно на всички досега не отговорени въпроси.

    ReplyDelete
  2. Влезте през тясната порта, защото широка е портата и пространен е пътят, който води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях.
    Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират.
    Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители.
    Зная, че като си замина, сред вас ще дойдат свирепи вълци и няма да пожалят стадото. И измежду вас самите ще се издигнат някои, които ще говорят изопачени учения, за да подмамят последователите на Исус след себе си.
    Това го е казал Исус, а какво казва Ванга, въобще не ме вълнува, нито който и да е, спазвай учението Христово , какво повече от това.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Правилен въпрос. Какво повече от това? А няма ли какво? Моето мнение е, че в момента всички религии са комерсиализирани и работят в насока "зомбиране" на населението. Най-простия пример: след като всеки може да да се обърне към Бог(бил той Иисус, Алах, Буда и т.н.), защо когато отидеш в църквата си плащаш за услугите на Бог? (дето има една приказка: "На днешно време поп да си!") Църквата хвърля неимоверни сили да обърне погледа на хората към себе си и да го задържи там трайно, а според мен това води до десоциализиране на обществото. Човек, за да живее в мир със света трябва първо да е в мир със себе си. Това се постига, чрез изучаване на собствената си същност. С една дума за мен религията е най-великата измама на света създадена по съвършено прост модел, който върши работа върху хората забравили изначалното, а именно човекът. Църквата създадена да направлява, изнудва и печели на гърба на хората е маската на едни корумпирани, алчни и бездушни хора.Но виж вярата е друго нещо. Вярата на първо място в самия себе си е най-святото. На това трябва да ни учат, вместо да ни затварят очите още повече. А ние като овце да ги следваме. Човек сам на себе си е Бог. Той е космоса. Той е в началото. От него трябва да почнем. Надявам се баба Ванга да е била права и наистина в края на тази година хората да прогледнат и да разберат, че ако те не си помогнат, няма кой да им подаде ръка. А хармония се постига с любов, разбиране, търпение и сплотяване!

      Delete
  3. Много правилно: Точно това е тясната порта - да се откажем от егоизма; да открием пътя към обединението и любовта към всички религии, раси и етноси. Това е така, защото само този път ще доведе до свят на истинска любов - Светът който Бог първоначлно е копнеел да изградим. Това е Революцията на сърцето, която д-р Сан Мьон Мун носи. Това че Библията, Ванга, Нострадамус и много духовни послания дори от самия Исус свидетелстват за този Миротворец е съвсем естествено. Отворете очите си и проучете живота на този Шампион на мира, д-р Мун, за да разберете сами за себе си.

    ReplyDelete
  4. Благодаря Йоанка за хубавия коментар. Бог наистина е в нас, а не в някакви църкви. Ванга мнго добре го казва, "Религиите ще изчезнат" и човечеството ще вярва само в едно учение. Това ще обедини чевечеството, като едно семейство и донесе мир и благодентвие.

    Баба Ванга: "Сега различните религии искат да се възползват от каквото сварят, ама тяхното време си отива. Човечеството ще хвърли тия окови. Религията ще има друга задача." Вместо да спорят и враждуват помежду си религиите ще си подадат ръце за изграждане на един нов и мирен свят чрез водене от месиянската личност, която ще дойде.

    И като говорим за възможността Сан Мьон Мун да е Миротворецът, който ще изведе човечеството от егоизма и корипцията, ето и извадки от неговите "Послания за мир":

    "Нищо не може да се сравни с ценността на истинската любов. Тя има силата да премахва бариерите, които грешните хора са създали, в това число национални, расови, дори и религиозни."

    "Бог ни предупреждава, че повече не ще търпи изолация и разделение."

    "Бог, Творецът на всички неща под слънцето, е Истинският Родител на цялото човечество. Той не е родител в тесния смисъл на думата, т.е. не съществува само за една определена религия, определена раса, или за жителите в определен регион. Може да го наричате с различни имена, било то Йехова, Аллах или някое друго име. Важното е, че Той наистина съществува и живее като Истински Родител на всички хора."

    "Изпълнението на този проект ще свърже света като едно село. Ще разруши създадените от човека стени между раси, култури, религии и държави, като така ще установи Царството на мирния идеален свят."

    "Трябва да превърнем човечеството в едно велико семейство, като разрушим стените в нашите сърца и премахнем дори и границите между нациите."

    Хората трябва да "се раждат чрез истинската любов, живеят в обятията на истинската любов и следват пътя на истинската любов до деня, когато преминат в отвъдния свят, т.е. в духовния свят. Небето е един естествен свят, където всички хора живеят един за друг. Следователно, в този свят никъде не могат да бъдат открити антагонизъм и завист."

    ReplyDelete
  5. Интересно ще е да видим какво ще стане ако се съберат на едно място всички претенденти за титлата Месията на Второто пришествие. Не за друго а защото са много! За мен Муун е поредния "бъг" в програмата. Въпреки това присъствието на такива бъгове не бива да се отрича или заклеймява, а напротив, трябва да се изследват съвсем добронамерено за да се установи проблема в първоначалната архитектура на програмата.

    ReplyDelete
  6. Няма значение, кой претендира, а кой ще изведе човечеството от вековния проблем с греха, егоизма и корупцията.

    Напротив, ако вместо един човек, стотици хиляди поемат тази мисия, то по-бързо ще създадем един по-добър свят.

    Затова Исус казва, "Аз съм първия, но вие сте след мен и ще вършите дела по-велики от моите."

    Нещо повече, в духовния свят всички основатели на религии и светци живели за Бог, са обединени в усилията си да доведат тази мисия до край.

    Никой не може да оспори постиженията на д-р Мун в полза на Световния мир, каквито никой до сега не е постигал. Историята винаги е признавала тези личности, макар и съвременниците често да са ги преследвали. А след техния живот цялото човечество е променяло курса си към по-добро.

    ReplyDelete