Основа за щастиетоСемейството:
УЧИЛИЩЕ НА ЛЮБОВТА
Обединителното Движение, представено основно от Семейната Федерация, вижда семйството, като ключ за разрешаването на социалните проблеми. Основното учение на д-р Мун е, че семейството е основното училище на любовта и основата за здравото психическо развитие на всеки индивид. "Истинското щастие се създава във връзката с другите и любовта е в основата на преживяването на истинска радост. А любовта се възпитава във семейството, чрез преживяванията ни като братя и сестри, като съпруг и съпруга, и като родител и дете. Всички тези взаимоотношения са в центъра на щастието. От семейството тези добродетели се разпространяват в обществото и са основата на мирния свят."

Днешната криза:
Броят на разведените и самотни майки е нарастващ


•От 1901 до 1970, Разводите нарастват 700%
•От 1970 до 1992, Разводите нарастват 270%
•1970 до 1995 Брачните семейства с деца намаляват 3 пъти. Броя на Самотните майки нараства двойно.Революция на Сърцето:
ОТ ЕГОИЗЪМ КЪМ ЖИВОТ ЗА ДРУГИТЕ
Много хора не осъзнават, че способноста да даваме любов и живеем за другите се развива с много усилия. Това не става изведнъж. Всички искаме да получаваме любов, но способни ли сме да дадем такава на околните? Даването на любов винаги трябва да предхожда получаването. Вместо да седим и изчисляваме, кой колко любов ни е дал и кога е трябвало да ни даде пък не е, преп. Мун ни учи да даваме безусловно и забравим какво сме дали. Само тогава сърцето ни ще бъде свободно да дава отново и отново, както и да изпитва радост и от най-малкото което сме получили. Само такава революция на сърцето и любовт може да разреши семейните проблеми и премахне омразата в обществото и света. Но за целта тя трябва да се възпита у младите чрез образователни програми, чрез семеен и обществен пример и политически стимул. Д-р Муун е финансирал и инвестира в множество програми в тази ключова за обществото насока. Способността ни да живеем за другите всъщност определя способноста ни да изпитваме истинско и трайно щастие. Дори най-близките взаимоотношения между съпруг и съпруга, родител и дете и т.н. се превръщат в гнездо на раздори и страдание без нея. Всъщност, конфликтите между раси, религии и култури е на същата основа и изисква същото разрешение: да се научим да живеем за другите. Това означава, нашата религия да обича и живее в полза на другите религии, нашата нация да допринася на другите нации, нашата раса да обича и се жертва за другите раси. Това е същността на Революцията на Сърцето която преподобния Сан Мьонг Мун предлага. Това е единствения зрял и разумен начин за разрешаване на световните проблеми.

1 comment:

 1. Пращам ти програмата за семинара на 13 март, неделя. Може да поканите приятели. Таксата за семинара е 5 лв.
  1-дневен семинар по Божествения Принцип, 13 март 2016 (Неделя)
  10:00-11:00 Въведение и Принципи на Творението,
  11:00-11:20 Кафе пауза,
  11:20-12:20 Човешкото грехопадение,
  12:20-13:00 Обяд,
  13:00-14:00 Мисия на Месията,
  14:00-14:20 Кафе пауза,
  14:20-15:20 Паралели в историята,
  15:20-16:00 Дискусия.
  Виктор Мелещук-Москва;”С 23 марта по 3 апреля договорился с Болгарской стороной о моём приезде в Болгарию. Это служения по церквам”. Михаил Вашкевич-Болгария;”С большой радостью встретимся, успех и благополучие при посещении Болгарии; (xmastree)”. Радуюсь нашей будущей встрече, обезательно запланируй твои свидетельства в Объедининной Церкви на ул. Бенковски 25/каждая воскресенье от 10 часа/,и в Посольстве на мира/Ambassador for Peace/ каждый день от 18 часа; (handshake) http://www.bnptv.info/tv/index.php?option=com_content&view=article&id=425:2010-04-01-08-58-42&catid=64:kulturasp&Itemid=121
  [05.03.2016 14:02:06] Виктор Мелещук: Пассажиры Номер документа Программа лояльности Номер билета

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война
Кой унищожи Комунизма
Автобиография на д-р Мун