Световната ФУТБОЛНА КУПА ЗА МИРФУТБОЛЪТ И МИРЪТ:
Световната Купа за Мир

Мечтата за мир, канализира позитивната обединяваща сила на спорта и футбола за създаване на мирна култура

Визия и цели
Целта на Peace Dream (Мечта за мир) е да създаде модел за мир чрез изграждането на мостове между културните различия с помоща на спорта.

За да постигне това, Peace Dream Foundation (Фондацията за Мечта за мир) създава разнообразие от мащабни футбони турнири както и множество други спортни програми за мир. Големите турнири привличат по-голямо внимание и финанси. Това дава възможност да се достигне до конкретни обществени групи с развитието на Sports For Peace проектите. Мечтата за мир, канализира позитивната обединяваща сила на футбола и всички други спортове за да повлияе културата и обществото.

Визия
Peace Dream Foundation ще бъде водещата спортна организация в света

Мисия
Нашата мисия е да създадем модели за мир изграждайки мостове отвъд културните различия чрез спорта

Цел
Да издигне спортменски дух
Да прокара здравословен и щастлив начин на живот
Да даде алтернатива на насилието
Да предложи възможности за младите да изграждат междуколтурни приятелства

На снимката, д-р Куак, който е дясната ръка на основателя на Купата за Мир, д-р Мун. Д-р Куак бе официално назначен за Президент на Корейската футболна лига.Футболния отбор на Ил-хуа, които е притежание на Сан Мьон Мун е вече 7-ма поредна година национален шампион на Корея.

Д-р Мун в спортна инициатива за мир
Противоречивия в миналото религиозен лидер намира подкрепа за осъществяване на идеите си за мир и в средите на футбола. От няколко години на сам сме свидетели на организираните от него световни шампионати по футбол за Купата на мира (The Peace King Cup), които се ползват с подкрепата и на ФИФА и на идоли във футбоала като Бразилската звезда Пеле. Пеле, „Царя на Футбола”, многократно се среща с д-р Мун и дискутират как фудболът да се превърне в средство за постигането на мир.


На снимката Пеле на личен прием при религиозния лидер, д-р Мун. Царя на Футбола е вдъхновен и по лични причини; като дете е преживял помирителния ефект на спорта между расите и етносите в Бразилия.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война
Кой унищожи Комунизма
Автобиография на д-р Мун