ГЛОБАЛНИЯ ФЕСТИВАЛ ЗА МИР


СВЕТОВНИ МИРОТВОРЦИ


Малазия се надява да бъде Световната столица на Мира
Глобалния фестивал за мир наистина носи нов полъх на надежда на този свят, който копнее да се сложи края на кръгът от войни, конфликти и бедност! Фестивалът бе кулминацията от няколкодневни съревнования в спорт, изкуства, танци и междувременно провеждане на Международната лидерска конференция, която обедини религиозни и политически лидери с Визията за вечния мир, която се разнася като факел на нова надежда за мир и единство в Малазия, Монголия, Филипините, САЩ, Канада, Великобритания...

Kuala Lumpur, Малазия - "Космоса промени гледната ми точка за живота,” сподели Малаазииския астронавт, Sheikh Muszaphar Skukor пред препълнена аудитория на стадиона. “Аз можах да рефлектирам върху конфликтите и страданието което си причиняваме един на друг... и реших, че трябва да направя нещо."

Хьон-жин Мун: Едно семейство с център Бог в Малазия

Днес честваме визията за вечния мир. Огромния брой присъстващи е явен знак, че Глобалния фестивал за мир наистина носи нов полъх на надежда на този свят, който копнее да се сложи края на кръгът от войни, конфликти и бедност! Малазия е наистина нация която обича Бог. Аз бях вдъхновен когато научих, че дори правителството спират дневните си задължения за да се молят в джамията.

Шествие за Мир - Четвъртък, 23 октомври 2008

Korça, Албания - Хората можеха да почувстват нещо специално, атмосферата в целия град се промени напълно, заявяват граждани на Корча. Над 2000 души в шествие изпълнено с голям ентусиазъм премина през историческия Албански град на откриването на Глобалния фестивал за мир. Спротната зала не можеше да побере потоците от хора прииждащи от всички краища на града.

Образование за Мир - 07 октомври 2008

Ottawa, Канада - Канадските Посланници на мира се облегнаха на своите национални принципи за да напишат Универсалната декларация за човешките права, за развитието на Миротворчески сили към ООН. Канада е измежду 30-те световни нации където активистите развиват Гражданския корпус на мира (Citizens Peace Corps) и се застъпват за създаването на Министерство на мира.

Молголия избра Мирът - Сряда, 10 Сепятември 2008

Уланбатар, Монголия - Гражданите на Монглолия изразиха явна отдаденост на мира и просперитета в Глобален фестивал за мир проведен в Уланбатар. Това е само няколко седмици след възможността за цивилна война след оспорвани резултати от изборите. Площадът тоново бе изпълнен с огромни тълпи, но този път те пееха и танцуваха за мир. Фестивалът бе кулминацията от няколкодневни съревнования в спорт, изкуства, танци и междувременно провеждане на Международната лидерска конференция - International Leadership Conference.

Призив за Мир и Единство - Вторник, 23 септември 2008

Mindanao, Филипините - Посред безкрайните борби с радикалните Ислямистки групи във Филипините се появи нова надежда за мир и единство. Глобачлния фестифал за мир, проведен 19-21, 2008 в Cagayan de Oro, кулминира в поредица от конференции, проекти за служене и други инициативи целящи мирът на острова. Хората приемат визията за "Едно семейство с център Бог", заяви директора на департамента по образование и религии, д-р Хажа. Според кмета на града, "Фестифалът за мир е огромна стъпка към мира за цялата нация".

GPF USA PROMO

Няколко от ораторите направиха паралел с друго голямо събиране във Вашингтон преди 45 години, когато преп. Д-р Мартин Лутър Кинг произнесе своята безсмъртна реч „Имам една мечта”. Д-р. Джоузеф Е. Лоури, един от най-близките помощници на Д-р Кинг през 60-те години, каза, че е дошло времето да се изпълни мечтата за създаване на любящо общество. „Ние трябва да станем поколението на Исус Навин,” каза Лоури ”което води света в Обетованата земя като „семейството на Бог.”
.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война
Кой унищожи Комунизма
Автобиография на д-р Мун