На прага на епохално откритие: Изкуствено слънце


Човечеството е на крачка от създаването на изкуствено слънце
Изкуствена звезда: температура от над 100 милиона градуса ще означава още и създаването на неограничен източник на енергия.
През тази пролет в лабораторията в Калифорния учените ще създадат миниатюрна изкуствена звезда и ще се опитат да предизвикат термоядрена реакция
През тази пролет в лабораторията в Калифорния учените ще създадат миниатюрна изкуствена звезда и ще се опитат да предизвикат термоядрена реакция

Американски учени твърдят, че са на прага на епохално откритие, което ще доведе до създаването на изкуствено слънце. Според тях в най-скоро време те ще успеят да предизвикат атомна фузия. Този експеримент на калифорнийските учени може да даде отговор на един от най-големите проблеми във физиката и да доведе до научна и енергийна революция.

През тази пролет в лабораторията в Калифорния учените ще създадат миниатюрна изкуствена звезда и ще се опитат да предизвикат термоядрена реакция. От минималното количество гориво, което ще получат, те искат да произведат температура от над 100 милиона градуса по Целзий и няколко пъти по-голямо налягане от това на планетата. Ако този експеримент бъде успешен, това ще бъде първата крачка към създаването и изграждането на електроцентрали на базата на ядрената фузия.

Това ще означава още и създаването на неограничен източник на енергия. Химическият елемент, който ще бъде използван за предизвикването на фузията, е водород. Водородът е най-често срещаният химичен елемент във Вселената, съставлява 73-75% от нея и 10-ия по разпространение на Земята. Той има голямо значение за сегашното състояние на Земята - участва в състава на много органични съединения.

Учените, чиято лаборатория се намира в средата на най-големите лозарски масиви на Калифорния, искат да създадат същите условия като тези в сърцето на слънцето, защото "слънчевата фузия е източник на всички енергии по света" и дава решение на много въпроси и проблеми пред които е изправен света.

News24 припомня, че в атомното ядро има една много мощна сила, която свързва един с друг протоните и неутроните. Тази сила се нарича „Мощна ядрена енергия”. Ядрената енергия се получава чрез освобождаването на тази сила от ядрото. Тази необикновена сила, която се намира в ядрото на атома, се появява посредством процесите „физия” - ядрен разпад и „фузия” - ядрен синтез. Процесът, който е известен като физия, представлява разделяне на атомното ядро, а фузия е наименованието на процеса на привличане и сливане на двете ядра чрез огромна сила. И при двата процеса се отделя огромно количество енергия.

2018 – Нови енергийни източници

Така пророчествата на Българската ясновидка, Баба Ванга, са на път да се изпълнят. По думите на Ванга, "През 2018 година влаковете ще се движат на релси, идващи от слънцето. Добивът на нефт ще спре и Земята ще си отдъхне." Всъщност Ванга предсказва за свръх бързите влакове на магнитни възглавници, които учените разработват в момента. Или както тя се изразява, "влаковете ще полетят, задвижвани от слънцето". Тя уточнява че човечеството ще открие нов базрезервен източник на енергия, "идваща от слънцето". Така според пророчествата й, хората ще достигат до всяка точка на земята за броени часове. В момента се работи за осъществяване на точно такъв проект за световна магистрала и свързване на всички столици със свръхбързи влакове на магнитни възглавници.

Може би това ще е предсказаната от Баба Ванга, нов вид енергия добита от слънцето. Но със сигурност в скоро време ще се открие такъв безрезервен източник на енергия и това ще промени живота на човечеството коренно. Д-р Мун дори говори за това, че основните нужди за живот, като свободен достъп до енергия, храна и медицина, трябва да се осигури на хората, за да се освободим от егоистичните алчни усилия да ги трупаме само за себе си, а да отворим потенциала си да творим и живеем безкористно за щастието на другите. Така и бедността и сивото ежедневие ще изчезнат и по думите му, в бъдеще ще пътуваме много и обикаляме до всички части на света. Цялото човечество ще се чувства като едно глобално семейство. Културата ще се промени, съвестта на хората ще се издигне, и бариерите между нации, култури, религии и раси ще изчезнат. Мир и хармония ще се установи веднъж за винаги.

проекти за мир | анализи | политика | любопитно | ванга

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война
Кой унищожи Комунизма
Автобиография на д-р Мун