Отиде ли си магията на СВЕЖО?

Отиде ли си магията на СВЕЖО? СВЕЖО ще остане ли Свежо? Свежо ли е новото Свежо ?
Отиде ли си магията на СВЕЖО?
Защо Свежо заприлича на другите нефункционални социални сайтове

Ето и някои мнения и коментари които събрах:

"Нещо не е както преди ??? Дано да се оправи, защото ако продължава така ще се откажа"

"Не виждам как ще се оправи, те просто са променили (развалили) цялата концепция която правеше Свежо атрактивно и различно!"

"Според мен този феномен бе основната магия на Свежо: Хората се подкрепяха и създаваха приятелство. В обновеното Свежо вече не е така! За огромно съжаление."


Преди зададох въпроса, "Кой и защо иска да унищожи Свежо?" Защо новото Свежо работи на друг, неатрактивен принцип? От коментарите усещам, че желанието е било да разрешат проблема с многото гласове на непосетени статии. Този проблем биха разрешили моментално с промяна на формулата; Популярността да е на базата на "Гласове", умножено по "Посещения" или нещо от сорта. Например:

10 гласа * 10 посещения = 100 точки
20 гласа * 4 посещения = 80 точки
-------------------------------------
Всеки може да мобилизира гласове, но е трудно да манипулира посещения!

Вместо това те се опитват да разрешат проблема с промяната на цялата концепция, унищожавайки приятелствата и подкрепата между блогърите. Така буквално те унищожават магията, която привличаше основните им потребители.

Многото гласове не бяха проблема, а полезни за Свежо

Разбира се всеки има желание да прокара своя материал, затова всеки канеше свои познати да посетят и гласуват. Това допринася свежо да стане популярно. Свежо бе така устроено, че тези които създадът много приятелства с другите публикуващи имаха по-голям шанс да станат популярни. Тези които бяха мързеливи имаха шанс, но по-малък. А кава е ситуацията сега според коментарите:

"всичко потъва, тази статия я намерих случайно, както виждаш отговор на поставените въпроси няма и хората вече се отдръпнаха. Да не говорим стари статии в какви смехотвотворни категории са публикувани!"

"Миш-маш! Ако търся нщ. с Гугъл по-лесно се намира!"


"На което и друго място да публикувам, повече хора ще го видят и прочетът. Тук просто новите не се виждат от никого. Само хора с голям персонал вече могат да прокарват. Да не говорим, че нищо не намирам и трябва да ровя като луда"

Ще проработи ли Свежо отново

Ще проработи ли Свежо отново, така че да има смисъл да го посещаваме? Това за мен все още не е ясно. По скоро не виждам как ще стане, ако не променят нещо.

Така очакването на Новото "Свежо" се превръща в очакване да се върне магията на Старото "Свежо" - което правеше на всички ни денят по-свеж.


Повтори ли Свежо
ГРЕШКАТА НА КОКА-КОЛА!

Пълна промяна не само в дизайна, но и концепцията, донесе много разочарования у потребителите на Свежо! Прочети

9 comments:

 1. За съжаление новото Свежо не запази духа на старото ,с нововъведенията,които се прилагат бавно се изгуби контакта между учасниците в межата.Чисто технически връзки затрудняват общуватето и то става обикновен новинарски сайт...Засега съм недоволен и виждам отлив и на приятелите ми ...

  ReplyDelete
 2. кофти работа е
  преди като си публикувам статия за 10 минути все имаше кои да даде глас, или да посети блога да я види. Да разбера че словото ми стига до хората. Сега като публикувам и статията ми ненаино защо отива в небитието!!!!!

  ReplyDelete
 3. "Нещо не е както преди ??? Дано да се оправи, защото ако продължава така ще се откажа." Da

  ReplyDelete
 4. Колкото лесно ме запали " Свежо "- дваж по-лесно ме отблъсна. Съжалявам много.

  ReplyDelete
 5. Къде ми отиде"Свежо"-то?Жалко,беше интересно.

  ReplyDelete
 6. Свежо си е хубаво!!!

  ReplyDelete
 7. staroto be6e po xybavo

  ReplyDelete
 8. Каквото и да си говорим цифрите не лъжат, а при мен са плашещи. Свежо беше 2ри източник на трафик към скромните ми 2 блога (след Гугъл). Съотношение от порядъка на 65:30, а за последните дни дялът на Г е вече 88%, докато Свежото с под 9%.Всичко това за по-малко от седмица!!!Липсва категория за нишата, в която пиша, което автоматично обрича пуснатото на забвение. Да не говорим, че публикувам в категория технологии - други, а виждам посетители от категория телевизия?! Ако продължава така просто ще преразгледам виждането си за взаимната полза от пускане на линкове. Все пак и Свежо дължи рейтинг, класиране в търсачки и какво ли не на потребителите си, които също като мен споделят линкове...

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война
Кой унищожи Комунизма
Автобиография на д-р Мун