Най-големите религиозни фанатици днес

религиозни фанатици, еволюцията, Дарвин, дарвинизма, еволюционна теория


КОНФЛИКТА НАУКА-РЕЛИГИЯ:
Най-големите религиозни фанатици днес

Фанатизирана ли е носталгията по еволюцията и Дарвинизма днес... Оказва се, че е! Те усилено отхвърлят новите научни открития с почти религиозен фанатизъм.

Когато видим фанатизма с който атеистите защитават еволюцията, въпреки новите научни открития които опровергават Еволюционната теория на Дарвин, разбираме, че става въпрос за нещо, от много по-голяма жизнена необходимост за техния живот, от голата истина.

Тяхната технология-тактика, е елементарна. Всеки път когато ново научно откритие предизвика тяхната вяра в теорията на еволюцията, те настръхват и атакуват с емоционални обвинения, "Сектанти, религиозни фанатици" и т.н. Но емоциите не са логичен довод и днес опроверженията не идват от религията, а от науката. Така, религиозните фанатици се оказват самите те.

Често чувам все същите им логични аргументи, "глупости!", "кой ги е писал тези тъпотии", "отвори си учебника по Биология за 10 клас...". Тези емоционални реакции не са нищо друго освен знак за тяхното невежество и превърнала се във фанатизъм вяра в предположения от 19 век. Съвременните открития в областта на физиката, химията и генетиката далеч надхвърлят познатите ни стари концепции "от 10-ти клас."

В случая обаче, става въпрос, че цялата философия на атеизма, материализма и последвалата от тях култура на свободен секс и аморалност, се крепи на тази еволюционна теория - философията на Чарлс Дарвин. Малко се знае, че дори в 19 век, за болшинството учени тя е изглеждала ненаучна. Популярността на Дарвиновата теория за Еволюцията добива известност едва след като е подета от философи като Маркс и Енгелс в целта им да оправдаят насилието.

В действителност нито науката нито здрава логика може по някакъв начин да отрече съществуването на сила – Творец, зад всичко създадено. Науката само може да изследва и използва съществуващите закони и сили. Знаем че ако оставим колело в пустинята, то няма случайно да еволюира с годините. Напротив, според теорията за Ентропията, с времето всичко се разпада и стреми към хаос. Живота следва обратния закон, причините за което механистичната наука на 19 век не можеше да обясни.

Тогава нещата са били лесни; има условия появяват се мухи... Те все още не разбират сложността на причинно-следствените връзки. Тяхната вяра в науката и отхвърляне на религията се базира по-скоро на фанатизъм. Този фанатизъм е остатък от влиянието на атеистичната философия на Маркс и други философи материалисти от 19 век.

Днес обаче, нещата се променят. Оказва се, че Дарвинистите и вярващите в Еволюцията повтарят позицията на християнския фанатизъм от миналото. Винаги когато нещо ново и по-висше се появи, старото се оказва неспособно да се пригоди и да го приеме.

Днес виждаме „теорията на Дарин опровергана от учени в съдебните зали на САЩ”. Фанатизирана статия в блог с голи мацки обосновано се възмущава от това. Да наистина, те го живеят Дарвиновият принцип за следване на животинските си инстинкти, сексуални нагони и прочие. Дарвин дава философска обосновка за такъв материалистичен, външен и нисш начин на живот.

Написалия статията приема, че може да пренебрегне тези съдебни дела в САЩ, на които е доказано и решено, че отсега нататък Дарвиновата теория за еволюцията може да се споменава само като една от съществувалите теории, като задължително се дава на учениците информация за новите открития, които опровергават много от неговите тезиси. Така се наложи със съдебни дела в няколко Щата да се спре религиозния фанатизъм на Дарвинистите, които уволняваха учители позволили си да изнесът нови факти опровергаващи старите учебници.

Ето и някои от промените в разбиранията въз основа на новите открития в генетиката:

1. Вместо еволюционно, развитието става революционно. Развитието на нови видове става изведнъж - със скок.

2. Развитието не е случайно, а още преди появата на каквато и да е нова модификация, промяната е програмирана интелигентно в самото ДНК. Мутациите, обратното, се приемат за болестно състояние от природата и се отхвърлят. Случаите които Дарвин изследва, не са мутации, а временно проспособяване, което не води до промяна на вида.

Ето защо вече не говорим нито за креационизъм (християнското разбиране), нито за еволюция (Дарвиновата теория), а за „Интелигентен дизайн”.

3. След генетичната революция при появата на нов вид, той не се видоизменя, както Дарвин е предполагал, а само може да се приспособява, понеже това е вече зададено генетично в неговото ДНК.

С други думи, стъпките които Дарвин е открил са само нови творения, чиято поява не е станала въз основа на бавни и постепенни мутации, а спонтанно с програмната промяна в ДНК-то заложена от Създателя. Всякаква случайност е немислима и дори би била отхвърлена от природните закони.

4. Учените днес са наясно. Животът не може да се появи сам от себе си.

И най-малкото едноклетъчно е плод, не само на огромна предварително програмирана информация, но и дори след появата учените не могат да обяснят движещите сили които поддържат живота. Процесите на образуването на РНК и ДНК наподобяват по-скоро една високо технологична и перфектно работеща фабрика, отколкото случайни и хаотични процеси.

5. Скорошно откритие установи, че появата на галактиките не е хаотична както би се предполагало. Тя следва точна последователност и логика, която недвусмислено показва Интелигентен план зад всичко това. Учените дори предполагат, че в тази последователност е закодирано нещо като послание на Твореца към нас.

В Средновековието религиозните хора вярвали, че светът е създаден в 6 буквални дена (въпреки, че самата Библия заявява, че за Твореца един ден не е като наш ден). Днес знаем, че космосът е създаден преди около 15 преди милиарда години. Но вече е време да приемем факта, че целия този процес е бил ръководен от Интелигентно същество – Бог, Творец или както ни харесва да го наречем. Факта, че всичко е създадено с такава неимоверна хармония и красота, показва, че Творецът – Бог е способен да изпитва и силни емоции. Може би е прав преп. Мун, като заявява, че Бог е Родител на цялото човечество; че Бог не желае да търпи религиозните, расови и етнични разпри между своите деца. Д-р Мун за първи път говори за болката която носим на Бог с нашите егоистични действия и неспособността му да се намеси в нашата отговорност. Ние сами трябва да се научим да обичаме. Ние сме плод на неговата любов. Всичко което е създадено е заради нас, неговите деца, за да можем ние да изпитваме радост и да се усъвършенстваме да господстваме над творението с любов.

Източниците за тази статия са от световни научни конференции на които са изнасяни доклади по въпроса. Много точно грешките на Дарвин и Еволюционната теория са описани в книгата "От Еволюция към Нова теория за Сътворението: Грешките на Дарвин и предложението на Обединителна Мисъл". Това е научен труд на Института по Обединителна Мисъл. В него се дава пълен исторически преглед на развитието на теориите в паралел с новите открития и факти които са променяли картината и познанията ни през годините.

Прочетете още:
снимка
ЖИВОТЪТ: Случайност или "Интелигентен дизайн"

24 comments:

 1. Само едно не разбрах - защо не даваш референция към материалите където си ги прочел тези неща. Бас ловя, че тези "учени" ще са от нещо започващо с Christian University или подобно :).
  Всеки да вярва в каквото си иска - но за интелект, програмиран и т.н. - моля ти се. Хората още през 1953 (Стенли Милър).
  И ако говориш за научни открития трябва да споменеш, че днес учените смятат, че е по-скоро чудо живота да не се появи, ако има благоприятни услови, отколкото да се появи.
  Аз не смятам, че някакви праисторически шизофреници, на които Бог им говорил, знаят повече от колкото ние днес.

  ReplyDelete
 2. Щом живота е създаден от т.н. "Бог", кой е създал този Бог или той вече се е самосъздал. Не е ли това същото за схващанията за възникването на живота според Дарвинизма?

  ReplyDelete
 3. Всевишният гледа, треперете неверници!!!

  ReplyDelete
 4. Prazni prikazki, ne sa citirani nikakvi renomirani NAUCHNI iztochnici, a samo goli teorii. No kojto iska, neka vjarva che ne e prosto majmuna i da produlji da zamursjava na volja.

  ReplyDelete
 5. ей това лудите нямате свършване...аман от простотий...а тъпия ти бог кой го е създал??
  няма по-голямо бедствие за хората от религията.

  ReplyDelete
 6. На фанатиците е лесно да махнат с ръка и кажат, че няма такива нови научни открития или че това са християнски доводи. Но факт е, че Християните не приемат тези нови теории.

  В съдебните зали на САЩ едва ли са приели християнски доводи. Просто са били представени научни факти и открития опровергаващи много от хипотезите на Дарвин.

  Науката може да проследи как се формира РНК, но не може да обясни, защо и кой задвижва тези сложни процеси. Гледайте видео за процеса и сами ще разберете защо.

  ReplyDelete
 7. Интересна статия и аз съм си мислел същото, нещата са подредени значи има разум или нещо което ние наричаме логика, но ако има бог ние и цялата ни галактика е колкото прашинка в мръсното под ноктите му, така че не си мисли че на бог, ако го има му пука за нас.

  ReplyDelete
 8. Това вече са стари очаквания, "че е по-скоро чудо живота да не се появи, ако има благоприятни услови."

  Това никога не е било потвърден научен факт, а само очакване. Само преди дни по новините съобщаваха, че днес вече се знае, че това е невъзможно, дори и в лабораторни и нагласени условия.

  И най-малката молекулярна машина е един много добре проектиран механизъм. За случайна еволюция въобще и не може да става въпрос.

  ReplyDelete
 9. добре де, да речем че има бог зад всичко това, но защо трябва да е точно библейския бог?

  ReplyDelete
 10. Замислете се защо Теория на еволюцията все още се нарича "ТЕОРИЯ" :)

  Относно достоверността на фактите доказващи че няма еволюция - поровете се малко в интернет и ще видите колко стотици учени вече са го доказали - вярващи и не вярващи!

  Искам и да ви попитам - ако еволюция имаше - в какъв нов вид ще се развият кучетата и котките например, какви нови органи се формират в тях в момента?

  А какъв нов огран развива в моммента жирафът?
  Или кое да е друго живо същество?

  А как ще обясните метаморфозата при пеперудите?

  Заблудата е силно нещо....особенно когато я приемем за истина без дори да проверим дали е така:)

  Това че сме я учили в 6-ти клас по Биология не ни оправдава че сме спрели да се интересуваме от истината.

  И ако някои иска все още да критикува вярата и ако иска да бъде обективен - нека прочете научна литература и да прочете и Библията и тогава да си направи изводите.

  Не може човек който не познава нещо да го критикува! просто му овисват доводите само до нападки и ядосване по форумите:)

  Все пак Бог е дал свободна воля - последиците обаче ще си ги носим ние!

  ReplyDelete
 11. Интересна дискусия се заформя. Смея да твърдя, че добре познавам всички религии - поне по социология учихме основните им схващания. Това което не разбирам от постинга е - в крайна сметка каква е тезата на автора - има Бог, и той е еврейският? А защо да не са древногръцките богове? Или пък Амон Ра?
  Говорейки за наука - как можете да отричате еволюцията при всички доказателства? Плувщите игуани на Галапагос? Хилядите животни еволюирали по различен път след разделянето на континентите, но с един произход. Например всички птици от семейството Geospiza. Или някой да твърди, че пингвините не са птици... Ние и днес наблюдаваме еволюция в действие.
  Говорейки за генетика - един въпрос към всички - какво ще се получи ако се кръстосват постоянно различни видове гълъби? Илал какво ще се получи ако се кръстосват продължително различни породи кучета? (всички те имат различия в генетичния си код, пък макар и минимален)

  ReplyDelete
 12. Това е хубавото, че науката показва, Бог е създателя на всички. Неговат универсална първична сила присъства във всеки от нас и спомага нашето съществувание без значение коя религия вярваме или пък сме атеисти.

  Що се отнася до 4-те основни религии съществуващи днес; 3 от тях признават един и същ Бог (Богът на Аврам). Затова наричаме Евреите, Мюсюлманите и Християните - Аврамови религии. Те признават един и същи Бог-Създател. В Хиндуизма, Богът създател е един, а иначе се говори и за около 2 милиона други богове. Така те не противоречат на концепцията за един Бог - който е същия Създател. Будизма (произлязъл от Хиндуизма) няма конкретна представа за Бог.

  Така че има достатъчно основание религиите да си сътрудничат и да се считат за братя и сестри.

  ReplyDelete
 13. Никой не отрича Еволюцията като процес. Има процес на развитие, но той е ръководен процес, а не случаен.

  Създателят - Бог, използва същия модел (прототип) по който да се появят нови и по-съвършенни видове. Като към предишния вид добавя генетично нещо ново и по съвършенно.

  Съвременнат наука опровергава теориите на Дарвин за движещите сили. Борбата и случайността не могат да доведът до развитие. Всичко е плод на Интелигентен дизайн. Творението отразява принципите и целите на твореца. Първо Бог е замислил крайния си идеал, човекът като негово дете, който да откликва на неговите мисли, чувства и воля. След това Той започва да създава видовете от най-нисшите, по подобие на модела замислен за човека.

  Така както кръстоска между различни човешки раси не ще произведе нещо по различно от хора, така и кръстоски между гълаби не ще произведе нещо различно от гълъби. Това не е еволюция!!!

  ReplyDelete
 14. Момчета, обосновете си твърденията, никой няма да ви се кара с "емоционални аргументи". Каква е тая любов към "тъмните векове" не мога да разбера.

  За генетика чували ли сте?

  Ако всяко нещо трябва да бъде създадено, то кой е създал вашият творец?

  Смях до сълзи.

  ReplyDelete
 15. Съвременната наука опровергава креационизма отново и отново и отново, защото той предоставя просто голи и необосновани, прости за разбиране, свръхестествени обяснения за реалността.
  Научете първо какво значи еволюция, като за целта НАИСТИНА отворите учебник по биология, вместо да се лъжете взаимно и да се излагате с грешното си интерпретиране тази наука. Но според мен го правите умишлено, защото сте жадни за пари.

  Защо лъжете, след като една от божиите ви заповеди е "Не лъжи"?

  ЕСТЕСТВЕНИЯТ ПОДБОР - научи първо какво е това, преди да се излагаш с глупости.
  Накратко, статистически оцеляват най-много видовете, които са се приспособили най-добре към околната си среда. Техните черти се запазват за поколенията. НЯМА НОВА ГЕНЕТИЧНА ИНФОРМАЦИЯ, а различни комбинации на 4-те бази аденин, тимин, гуанин, цитозин. Човек няма как да еволюира в гълъб - те имат далечни общи предци. Ако не вярваш, че едноклетъчно същество може да се развие в сложен организъм с времето, разгледай човешкият ембрион - за 9 месеца изгражда цял човек.
  Не очаквай да видиш някакво видимо развитие при твоите гълъби за 60-70 години.
  Обясни как мутира грипа? Господ ли го създава отново?

  Истината е, че вашият бог е много малък и прост. Ако наистина имаше бог, то еволюцията е далеч по-"божествен" и интелигентен начин за създаване на разнообразие от адаптиращи се организми, отколкото "сътворението" им напълно формирани. Не, наистина ли вярваш, че организмите са се появили току тъй от нищото? Смях...

  ReplyDelete
 16. Много ти благодарим за коментарите, Админ. Но те не са отправени към тази статия.

  1. Ти критикуваш теорията на "Креационизма", а не коментираш нищо по въпроса за "Интелигентния дизайн"

  Нека уточним разликата. Креационизма е агитиран от религиозни остарели предубеждения (например, създаването за 6 дни). Интелигентния дизайн е теория създадена на основата на най-съвременните научни изследвания.

  2. Аргументите ти се базират на биологията за 10 клас, а не на съвременната наука. За съжаление тя е много остаряла от съвременната наука и се базира на остарелите разбирания от 19 век.

  3. Теорията за Интелигентния дизайн е изцяло обоснована фактологически. Много от аргументите на Дарвин са отдавана опровергани от науката. А твоите аргументи показват незапознатост с тези факти.

  Всичко това показва само едно; обществото няма много достъп до нова научна литература поднесена на по-достъпно ниво за ненаучните среди. Ще се постараем в бъдеще да публикуваме повече подобни статии...

  ReplyDelete
 17. 1. http://en.wikipedia.org/wiki/Edwards_v._Aguillard

  1987:
  Съдът постановява, че един закон позволяващ изучаването на креационизъм в държавни училища, е противоконституционен, защото този закон дава предимство на определена религия.

  2. http://en.wikipedia.org/wiki/Kitzmiller_v._Dover_Area_School_District

  2005:
  Интелигентния дизайн е форма на креационизма.Креационизмът и интелигентният дизайн са религиозни учения, а не области на научни изследвания.

  ИД е псевдонаука, опит на религията да се осъвремени и достигне до училищата.

  ReplyDelete
 18. Ето един примерен мироглед:
  Еволюцията в една система, която не е управлявана, е много по-вероятен, по-икономичен, по-лесен, с повече потенциал процес.
  Вселената е резултат на естествен отбор. Тя е една от многото възможни. В някои от тях се развиват интересни устойчиви структури, на които казваме живот. Дори и в нашата вселена може да има по-интересна, по-интелигентна форма на живот.
  Няма божество, за което да е посилно да контролира всеки детайл от пъзела. Бъдещето зависи от природните закони, миналото и от случайността(хаоса).Свободната воля е илюзия и всяко нещо си има приблизителна съдба.

  ReplyDelete
 19. Нека не се опираме на стари лаври. Ако преди години Еволюционистите чрез съдебни дела забраняваха преподаването в училищата на нови научни открития разобличаващи Дарвинизма, под предтекста, че било религиозна пропаганда. Сега в редица щати имаше съдебни дела срещу преподаването на Дарвинизма.

  Как да се преподават научно опроверганите "предположения на теорията за Еволюцията", че мутациите водели към развитие, при условие, че мутациите в повечето случаи са по-лоши от оригинала и както знаем са лишени от възпроизводство (например катъра).

  Вече няколко съдебни дела с САЩ постановиха, че теорията за Еволюцията може да се преподава само като една от теоиите, като задължително се дават фактите за нейната недостоверност.

  ReplyDelete
 20. -Източник, в който може да се прочете за споменатите дела ЛИПСВА.
  -Теорията за еволюцията е най-добрата НАУЧНА теория до момента. Нормално е да са представени и други. Нормално е да са пропуснати НЕНАУЧНИ твърдения.
  -Еволюцията налага развитие за едни видове и падение, дори разруха, за други видове.
  -Еволюцията е сляпа.Тя няма конкретна крайна цел(за разлика от един Интелигентен Дизайнер).
  http://en.wikipedia.org/wiki/Evidence_of_common_descent#Recurrent_laryngeal_nerve_in_giraffes

  ReplyDelete
 21. Нека бъдем коректни, Уикипедия е писана от хора и отразява общественото невежество по въпроса за новите научни открития. И е вярно, това трябва да се коригира.

  Източниците са на Английски и са от световни научни конференции на които са изнасяни доклади по въпроса.

  Много точно грешките на Дарвин и Еволюционната теория са описани в книгата "От Еволюция към Нова теория за Сътворението: Грешките на Дарвин и предложението на Обединителна Мисъл"

  Това е научен труд на Института по Обединителна Мисъл. В него се дава пълен исторически преглед на развитието на теориите в паралел с новите открития и факти които са променяли картината и познанията ни през годините.

  Много правилно отбелязахте, че "Еволюцията е сляпа.Тя няма конкретна крайна цел(за разлика от един Интелигентен Дизайн". А днес точно за учените е най-видно, че "Развитието на живота" не е сляпо и безцелно, а много интелигентно и целенасочено. Генната информация е нещо което предхожда живота, нещо много сложно и интелигентно... Дори възможностите за адаптация и развитие са предварително програмирани в ДНК-то, а не както Дарвин смятал, "причина за развитието". Напротив промените на човките които Дарвин толкова изучавал и използва като доказателство за "Еволюция" са си чисто и просто "предварително програмирани адаптационни процеси". Те са възвращаеми и не водят към прогрес, а отразяват факта, че Твореца е предвиди предварително тези адаптационни нужди.

  ReplyDelete
 22. I.Нека бъдем коректни, „От Еволюция към Нова теория за Сътворението: Грешките на Дарвин и предложението на Обединителна Мисъл” не е НАУЧЕН труд.Може да се потърси парадокс дори в интрото.
  http://www.tparents.org/library/unification/books/evoltheo/evoltheo-03.htm

  II.Институт по Обединителна Мисъл – явно попада под шапката на Unification Movement, под която са и Unification Church, и Universal Peace Federation.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Unification_Movement
  http://en.wikipedia.org/wiki/Unification_Church

  III.Генната информация предхожда живота, но не е „нещо много сложно и интелигентно”.Интелигентността е човешко понятие. Сложността се разбулва от учени от различни научни области.

  IV.Възможностите за адаптация и развитие са предварително програмирани в ДНК-то ... от комбинацията – 1)предишното ДНК,2)околната среда(включително природните закони) и 3)случайни процеси(стохастика), а не от интелигентен дизайнер. Ако резултата от комбинацията от тези фактори е несполучлива, той отпада и не се повтаря и видоизменя.

  V.Тогава, ако означим нивата на адаптация на една форма(не непременно жива) например с A0 до A10, където
  A0 е несъществуваща/отпаднала форма, а A10 е максималното развитие:
  1) А0,А1,А4,А1,А0 – форма, която се е зародила и е лъкатушела(сляпо заради стохастиката), докато не е изчезнала. (това може да се случи и с нас)
  2) А0,А1,А4, А4 – нашия вид
  А7 - .. и изведнъж научаваме за форма с А7...
  И тогава въпросната книжка, която поставя човешкото същество в центъра, ще трябва да се пренаписва от/до.

  ReplyDelete
 23. Интелигентен Дизайн или случайност!
  (ДНК) е нуклеинова киселина, която носи генетичните инструкции за биологическото развитие на всички клетъчни форми на живот.

  Най-новите изследвания в генетиката доказват, че ДНК не може да се е програмирало след появата на живота, трябва някой да го е програмирал преди това... Затова вече отричат случайната еволюция, а говорят за "Интелигентен Дизайн".

  ЖИВОТЪТ Интелигентен Дизайн или случайност!

  Вече не религиозните фанатици опровергават "Случайната еволюция", а научните открития според които Еволюция има, но тя въобще не е случайна и сляпа, а направлявана и целенасочена...

  Животът е нещо уникално и много красиво. Живота не е безцелен, всичко създадено явно има много точно определена цел и всичко е взаимосвързано в невероятна харнонична взаимовръзка. Невроятно чудо е когато погледнем как новия живот се заражда. Не би било преувеличено ако кажем, че ние сме заченати от любов, за да израстнем в любов и изживеем живота си в любов.

  Джносън директно разкрива логическата основа на противоречието и изобличава фалшивите и остаряващи надежди на Дарвинизма.

  Например Дарвин в Теорията за Еволюцията заявява, че Еволюцията е сляпа; че тя няма конкретна крайна цел (за разлика от един Интелигентен Дизайн, който е ръководен и целенасочен). А днес точно за учените е най-видно, че "Развитието на живота" не е сляпо и безцелно, а много интелигентно и целенасочено. Функцията на всяко едно нещо в творението е много добре обмислена. Генната информация е нещо което предхожда живота, нещо много сложно и интелигентно програмирано. Безумно е твърдението, че това е "Сляпа лучайност". Дори възможностите за адаптация и развитие са предварително програмирани в ДНК-то, а не както Дарвин смятал, "причина за развитието". Напротив промените на човките на птиците, които Дарвин толкова обстойно изучава и използва като доказателство за "Еволюция", са си чисто и просто "предварително програмирани адаптационни процеси". Те са възвращаеми и не водят към прогрес, а отразяват факта, че Твореца е предвидил предварително тези адаптационни нужди.

  Опровергаха Дарвинизма

  ReplyDelete
 24. Моля ви,елате да ме подкрепите в youTube под видеото на Проф.Стаменов /Луната е изкуствено създадена. Водя лют спор именно с едни невъзпитани привърженици на Дарвин,останали все още в неговия век :( От никъде подкрепа

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война
Кой унищожи Комунизма
Автобиография на д-р Мун