Силата на Любовта: Младоженци премахнат бариерите чрез масови сватби


Публикувано в Yahoo    матерял на РОЙТЕРС /  17.02.2013        
Хиляди сключват брак в международна масова сватбена церемония
Масовите сватби на д-р мун/муун, обединителната църква, религия, семейства, любов
Около 3500 двойки сключиха брак в масова сватба в неделя, 17 февруари, 2013. Младоженците участваха в масова сватбена церемония на Обединителната църква в Световния център за мир (Cheongshim) в Gapyeong, на около 60 км североизточно от Сеул.

Обединителната църква, е основана от евангелиста преп. д-р Сан Мьон Мун в Сеул през 1954 г. Той провежда първата си масова сватба през 1961 г. с 33 двойки. През 1992 година участниците са 40 000, а през 1995 - 360 000 двойки. РОЙТЕРС / (Южна Корея - Рубрика: ОБЩЕСТВО и РЕЛИГИЯ)

За членовете на Обединителното движение бракът е най-святата церемония, а техният брачен ден – най-важния ден в живота им. За тях създаването на здрави семейства изпълнени с истинска любов е главната цел на живота.

Младоженците са ентусиазирани
да премахнат бариерите в света
чрез истинска любов.
“Беше като сън, като приказка”, споделя един от Българските участници в Международната сватба1995 г. “Ще запомня тези преживявания като най-прекрасните в моя живот до сега.”

Семейството е училището на любовта, според учението на д-р Мун. Ние се раждаме и израстваме в любовта на семейството. В семейството научаваме да обичаме като деца, братя и сестри, съпрузи и родители. Тъка сърцето ни се развива и любовта ни става все по-голяма и по-безусловна. За да постигнем истинска любов трябва и двамата да сме готови напълно да живеем един за друг, като съпрузи. А здравите семейства са основа за здраво общество и свят на мир.

По тази причина, Обединителите виждат брака с партньор от друга раса, националност или религия като пътя за преодоляване на расовите, културни, национални, етнически и религиозни бариери. Както д-р Мун заявява, "Бог не признава националните граници. Бог не застава зад бариерите на религията и културата."
"Брачната благословия чрез междукултурен обмен е в крайна сметка средството да се установи мирен, идеален свят тук на земята… Целта е да можете да изградите истински семейства. Брачната благословия чрез междукултурен обмен досега се оказва най-добрият начин да бъде възстановено човечеството и да станем Божии деца. Това е най-величественото морално деяние… това е ритуал, който прекъсва връзките на враждата. Това е свят ритуал, който преобразува нашата потомствена линия в Божия и … Му дават възможност да осъществи Своето провидение в днешния свят." - Сан Мьон Мун
Масовите сватби на д-р мун/муун, обединителната църква, религия, семейства, любов

Масовите сватби на д-р мун/муун, обединителната църква, религия, семейства, любов 
Автобиографията на д-р Сан Мьон Мун
Книгата беше издадена през март от известното и много уважавано издателство GimmYoungSa… само след седмица книгата се превърна в национален хит – заема 7 място в списъка на корейските „документални бестселъри” Подробности

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война
Кой унищожи Комунизма
Автобиография на д-р Мун