Медиен интерес след смъртта на Учителя Мун

Сан Мьон Мун, Учителя Муун: Медиен интерес година след смъртта на Учителя Мун
MBCNET - Специален репорт за Преп. Сан Мьон Мун - ENGLISH 

Филм на националната Корейска телевизия, MBC, за първата Годишнина от смъртта на д-р Мун:
Сан Мьон Мун, Учителя Муун: Медиен интерес година след смъртта на Учителя Мун
Eдин от четирите главни Южно Корейски национални теливизии, и най-старата от тях, MBC, (the Munhwa Broadcasting Corporation), излъчи документален филм за дейността и постиженията на Учителя Сан Мьон Мун. Munhwa е корейската дума за "Култура".

Филмът се казва, "Сан Мьон Мун: Живот отдаден на мира и обединението". Преди година основателя на Обединителното движение почина на 92 години и смъртта му бе голяма новина по целия свят. Лидери от много нации, включително политици и много видни лидери от други религии, дойдоха да изкажат своето уважение и признание за дейността му.

Година по-късно поглеждаме отново в живота на преподобния Мун; неговите жизнени усилия за Мир и за ре-обединението на Корея. Д-р Мун бе удостоен посмъртно с Националния орден за реобединение, връчвана само на най-видни Корейци.


ShinDon-A, Септември:
Статия в най-старото национално, месечно списание в Корея

"Топла, приятелска религия, която се отнася към пренебрегваните съседи като към семейство... Д-р Чанг-шик Янг, председател на Обединителното движение в Корея"

С първата годишнина от смъртта на основателя на Обединителната църква, преп. Сан Мьон Мун множество медии публикуват статии, свързани с жизнената му дейност. След смъртта му, много хора започват да проявяват голям интерес. Те питат "Що за човек е преп. Мун?" И "Какво ще се случи с Обединителната църква без преп. Мун?"

Срещнах д-р Чанг-шик Янг, председател на Обединителното Движението в Корея, Cheongpa-донг, Yongsan-гу, Сеул, в седалището на Семейната федерация за световен мир и обединение (официалното име на Обединителната църква), и говорихме на тези теми.


Преп. Мун, лидер на Семейната федерация за световен мир и обединение (Семейната федерация или Обединителна църква) почина на 3 септември 2012 г. на 92 годишна възраст.

SNS Агенциите разкриха фебрилни реакции за смъртта му сред корейците. Те бяха толкова изненадан да видя, че международните медии, включително New York Times, CNN, BBC, Al Jazeera, AP, и Yomiuri Shinmun докладват смъртта на преп. Мун като топ- водеща новина.

Най-важният възникващ Религиозен активист, "Беше ли той, така известен?" Това е въпросът, характеризиращ "Преоткриването на Сан Мьон Мун." В момента на смъртта му, Корейския Money Today - интернет новинарски източник публикува статия за реакциите в Twitter:

"CNN поставя в топ-новините смъртта на Сан Мьон Мун, не с кратка новина, а с живо местно предаване;" "В Съединените щати, хората не знаят името на президента на Южна Корея, но много от тях знаят Ким Ир Сен и Сан Мьон Мун," "Японската тенденция в Twitter също проследява смъртта на Сан Мьон Мун;" "Спорна, но много влиятелната фигура;" "Отвъд добро или лошо, най-влиятелната фигура Корея произведе през 20-ти век", и така нататък.

В интервю за чуждестранни новинарски кореспонденти, Айлийн Баркър, професор по политическа икономия в университета в Лондон определи преп. Мун като най-важната фигура всред всички ново появили се религиозни движения, които засегнаха Запада през 1960-те и 70-те.

Попитахме д-р Чанг Сик-Янг, председател на Обединителното движение в Корея за погребението." Той отговори: "Това беше шок за вярващите по целия свят Ние описваме смъртта използвайки термина "Seonghwa", което означава, че човек отива на небето да живее като божествено същество. Въпреки че ние чувствахме съжаление, ние го изпращат на оня свят с а сърцето на невероятна почит."

Продължава - непреведено:  Към източникаЗа книгата
Отзиви
Предисловие
Съдържание
Идеала на Бог
Грехопадението
Цел на Месията
Второто пришествиеснимка
Предсказания
Любов и семейство
Положителни мисли
Свържете се с нас: 

 Посолство на Мира 
 Ул. Г. Бенковски 25, София
 email: worldofheart@gmail.com

Семейната Федерация е НПО със специален статут в ООН.


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война
Кой унищожи Комунизма
Автобиография на д-р Мун