HOME | UC blog | Religion | Love | Spiritual | Rev. Moon | Prophecies .. . . ........... . BG . RussianEnglish

Какво е Небесното Царството: Думи на Учителя

Какво е Небесното Царството Божието царство царството Небесно Думи на Учителя Мун  
Какво е Небесното Царството
Думи на Учителя Мун

Основната молитва на Исус Христос бе Божието царство да се установи на земята. Исус ни учи, преди да мислим за своите нужди, да мислим, живеем и работим за субстанциалното установяване на това Божие Царство на земята. Бихме били хипократи, ако цитираме молитвата на Исус, а говорим и действаме срещу установяването на Божието Небесно Царство на земята.

Какво представлява Небесното Царство? 
Какво е Небесното Царството Божието царство царството Небесно Думи на Учителя Мун
"Какво е Небесното Царството? Това е мястото, където обичаш хората по света, както свое собствено семейство, и хората, които правят това са гражданите на Небесното царство", заявява Учителя Мун

Първото човешко семейство се провали да създаде традицията на истинск алюбов.
Адам и Ева трябваше да се обединят в любов като съпруг и съпруга и да отгледат деца. Така би се изпълнила Втората Благословия (Семейно съвършенство).  
Ако Божията цел за Творението бе реализирана по този начин, на земята щеше да бъде установен един идеален свят без никаква следа от грях. Ние наричаме този свят Небесно царство на земята. Когато живота им в Небесното царство на земята приключи, хората влизат в духовния свят и естествено се радват на вечен живот в Небесното царство на небето.  (Принципи на Творението)

Съвършенното семейство на истинска любов щеше да прерастне в общество, нация и свят на Божията любов. Ако Божият идеал - Небесното Царство, е свят на Мир, където всички хора живеят един за друг, в разбирателство, като едно Световно Семейство, то къде започва това царство?

Царството Божие е вътре в нас
Какво е Небесното Царството Божието царство царството Небесно Думи на Учителя Мун
"Исус каза: "Царството Божие е вътре във вас." Според тази декларация, къде трябва Царството Божие да започне? То трябва да започне вътре във всеки един човек. Всички вярващи днес, включително и ние, копнеем да живеем в Небесното Царство. Ние трябва да мислим: "Небесното Царство е вътре в мен и заради мен това Царство е възможно." - Учителя Мун

Затова трябва да станем като Истинските Родители. Трябва да живеем като тях и да прегърне небето и земята, целия свят и човечеството. Едва тогава можем да кажем, че сме наследили Божията традиция на Истинска любов и живот за другите.

Ключът е да обичаме врага си
Какво е Небесното Царството Божието царство царството Небесно Думи на Учителя Мун
Както казва д-р Мун: "От момента, в който можете да обичаме врага си, Небесното царство ще дойде." Това е пътя на любовта.

"Като членове на Обединителната църква, ние трябва да обичаме всички, Първо ние трябва да обичаме враговете си, независимо дали са лични врагове иливраг на ниво семейство, нация или свят. Трябва да ги обичаме повече от всеки друг." - Учителя Мун

Това е революционно и ключово учение за постигането на Световен Мир. Само с Истинска любов могат да се премахнат стените и бариерите, разделящи хората. Исус казва на учениците си да не се карат, кой според тях е най-голям в Небесното царство, а да знаят, че този който живее най-много за другите, той е най-голям.

Последствия от липсата на любов
Какво е Небесното Царството Божието царство царството Небесно Думи на Учителя Мун
Ако християните, или вярващите от другите религии, бяхме практикували това учение, то нямаше да има междурелигиозни спорове, войни и конфликти. Дори Атеизма нямаше да се развие в 19 век, ако Християнството бе практикувало любов, сместо насилие, към враговете.

"Ако имате такава голяма любов, че можете да обичате дори и врага си, тази сила ще се стопи всичко. Бог се нуждае от движение, което може да се претопи грешния свят и да го промените в един добър свят." - Учителя Мун

Шампион на Истинската любов
Какво е Небесното Царството Божието царство царството Небесно Думи на Учителя Мун
Затова Истинския Баща, д-р Мун, се моли с думите: "Моля те позволи ни да разберем, че ако не постигнем небесното царство на любов и мир в себе си, то славното Небесното Царство няма нищо общо със нас." И наистина, грешния свят, на войни, корупция, насилие, аморланост и престъпност, е резултат от липсата на любов в сърцата на хората. Не Бог е изградил светът на злото, а ние, приемайки егоизма в сърцата си. За да станем истински деца на Бог, трябва да се научим да обичаме с Божията любов.

"Преподобния Мун, основателя на Семейната федерация за световен мир, е един човек, който е прегръща всички, включително и добрите хора и злите хора, опитвайки се да претопи всичките им качества с истинската Божия любов. Никой досега не е мислил по този начин, камо ли да е живял целия си живот по този начин. Без съмнение, цялото човечество ще започне да живее според тази единна традиция. Истинския Баща и Истинската Майка са отдали целия си живот в името на своята мисия, да прегърнат света на врага."
"Някои хора смятат, че ако умра Обединителната църква ще избледнее и умре. Защо няма да се случи това? Аз удрям камбаната на любовта с всичката си сила, и ако умра милиони Преподобни Мун ще излязат да удрят тази камбана на мое място." - Учителя Мун

Семейството е училището на истинската любов
Според учението на д-р Мун, семейството е мястото където чрез преживяванията си се научаваме да обичаме като деца, братя и сестри, съпрузи, и накрая с безкористна родителска любов. Семейството е крайъгълния камък на обществото и основата за разрешаването на всички социални проблеми. Семейството е основата за щастието ни.

Бог е наш Родител а човечеството е едно семейство
Човечеството е глобално семейство, с център Бог, като наш общ родител. Отвъд вяра, култура, националност и раса, трябва да обединим усилията си за установяването на култура на истинската любов и истинските семейства. Д-р Сан Мьон Мун, в обръщение към световните лидери, заявява: “Аз мога да предвидя една велика промяна, една революция идва на света, не чрез огън или куршум, но чрез истината на Бог, разпалваща човешките сърца. Аз съм дошъл да възпламеня тази духовна революция, една тиха революция, която променя човека от егоизъм към алтруизъм”
Какво е Небесното Царството Божието царство царството Небесно Думи на Учителя Мун
Целта на Месията
Грехопадението 
Последните дни  

No comments:

Post a Comment