HOME | UC blog | Religion | Love | Spiritual | Rev. Moon | Prophecies .. . . ........... . BG . RussianEnglish

Разрешение на конфликтите чрез “Зони на Мира”

.

Парк на Мира

Първия по рода си “Парк на Мира” бе открит при
водопадите Виктория, едно от седемте природни чудеса на света.
.
Това е основа за бъдещи “Зони на Мира” които основателят на Вселенската федерация за мир, д-р Сан Мьон Мун, предложи на конференция на ООН да бъдат изградени като буферни зони в районите с опасно напрежение. Според думите на д-р Мун тези конфликтни зони могат да бъдат обърнати в раьони пример за обучение към мир и служене. Това ще стане когато доброволци от цял свят дойдат да работят в така създадените Зони на мира. Със своята всеотдайна дейност те ще обърнат сърцата на населението към любов.
.
В проектът за Парк на Мира участниците са от много нации с различни религиозни традиции. Това пъстро междукултурно споделяне е важно за изграждане на Свят на Траен Мир. Така различни религии обединиха усилията си в общ израз на отдаденост към постигането на мир. Те имат за цел да поставят образователен модел за мир учейки чрез служене, себеосъзнаване и работа в екип.

“Безкористното служене на обществото е начин за премахване на бариерите и недоверието към помирение,” заявиха организаторите от Обединителното движение. “Ние сме отдадени за създаването на глобално семейство отразяващо най-високите идеали на всяка от представителните религии.”

Конференция за Мир чрез Туризъм

Президентът на Замбия, "мирът е необходим за постигането на стабилно развитие"
http://www.iipt.org/ http://www.tourismforpeace.org/ www.africa-ata.org
Организатор на събитието - Международният институт за мир чрез туризъм, цели да постигне международно разбирателство, чрез коопериране и подобряване на околната среда. Те призовават всеки един от нас също да се почувстваме като “Посланици на Мира”.

Третата Конференция за мир чрез туризъм се проведе в Ласака, Замбия, и бе оценена като огромен успех. Над 370 делегати от над 25 страни участваха в нея. Повече от 100 журналисти отбелязаха събитието. Президентът на Замбия, Муанаваса, се обърна към делегатите в церемонията за откриването и подчерта, че мирът е най-основното за постигането на стабилно развитие. В проведената национална “Седмица на мира чрез туризъм”, участниците откриха международен парк на мира при водопадите Виктория, едно от седемте природни чудеса на света.
.

No comments:

Post a Comment