Стресът и проблемите в брачния секс

Стресът, сексуалния живот, сексуална любов, секс, сексуалност, семеен секс, липсата на секс, развода, събителство без любов

Стресът намалява брачния секс
Стресът пречи на сексуалния живот, докато липсата на сексуален живот предизвиква стрес

Резултатите от социологическо проучване показват, че редките полови контакти увеличават стреса. Затова съпрузите компенсират липсата на сексуален живот с работа и активен начин на живот.

Недостигът на време и стресът оказват негативно влияние на качеството на сексуалния живот. Затова най-често роблеми със секса имат жителите на развитите страни. Това поражда доста неосвободен стрес, а стресът може да предизвика мутации на клетъчно ниво, които да преобразят нормалните клетки в злокачествени - ракови или множество други здравословни проблеми.

Когато намалеят сексуалните връзки
Когато намалеят сексуалните връзки между семейните партньори, те попадат в затворения порочен кръг: от една страна стресът затормозява сексуалния живот, а от друга – недостатъчният секс превръща живота в стрес”. В книгата си, "Марс и Венера в леглото", Джон Грей посочва правенето на хубава любов, като начин да разрешим семейните проблеми.

Наистина, дори и след конфликт, ако двойката прави нежна любов, тежките чувства се изпаряват и те могат спокойно и с любов да си говорят за трудните теми и това още повече да ги сближи. И обратното, ако се опитат да говорят за трудните теми преди това, ситуацията само може да се обтехни и предизвика още по-големи бариери които ще ги отдалечат от сексуалната близост. С времето напрежението и стресът от лошите взаимоотношения и всекидневните трудности на живота ще се натрупат и отдалечат съпрузите трайно от любовните ласки. Веднъж увяхнала тази интимна любов трудно ще се разпали отново поради натрупаните бариери в сърцата им. Последствието ще бъде или развод; или изневери; или лишено от радост и интимност съжителство.

Близо 70% от анкетираните виждат ролята на секса в семейството като положителна и го определят като “залог за здраве”. Сексуалната задоволеност между съпрузите е основна за личното здраве и за здравето на брака. Липсата на сексуална задоволеност е основна причина за изневярата и развода.


Семейството: УЧИЛИЩЕ НА ЛЮБОВТА


Есе: Цел и занчимост на Сексуалността


Вечната любов съществува

Стресът пречи на сексуалния живот, докато липсата на сексуален живот предизвиква стрес

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война
Кой унищожи Комунизма
Автобиография на д-р Мун