Силата на мисълта: Мислите могат да ни разболеят

Силата на мислите, метода Силва,

Мислите могат да ни разболеят
11.03.2010 В отговор на статия на Невена АНГЕЛОВА

Автор: Juliuts
| Семейна терапия | Семейство | Възпитание |

Специалистите са категорични - Предизвикваме болестите с мисълта си
Забелязали ли сте, че тези, които най-много се страхуват от болести, най-често боледуват? Такива хора наистина са много податливи на всякакви вируси. Защо е така?

Мисълта е психична енергия, която излъчваме. Тя не се губи, а прониква в целия заобикалящ ни свят и влияе върху живота ни и дори на хората около нас. Мисълта до голяма степен програмира живота ни.

Силните фрази
Култура на сърцето
Методът Силва: Разяснение
Най-новите изследвания сочат, пише Невена Ангелова, че това се дължи на удивителната способност на подсъзнанието да тълкува всяка мисъл, пробягала в главата ни, като истина, като директна „поръчка". С други думи, ние получаваме болестите, които сме си „поръчали".

Ето няколко важни принципа от Обединителна гледна точка:


1. Положителни мисли имат положителна сила само в алфа ниво

2. Част от натрапчивите мисли са резултат от лоши духовни влияния

3. За да се предотврати лошия резултат, освен мислите, трябва да променим и конкретните причини

4. Промяната може да изисква промяна на отношението ни, навиците ни и коригиране на връзките ни с хора с които сме в конфликт

5. Статията дава конкретна техника за бързо пре-програмиране на навиците

6. Това позволява по-голям контрол над себе си. От Обединителна гледна точка, това означава способността да поставим духовната си душа над физическата (мозъка).


Силата на предчувствието
Дори натрапчивото „предчувствие"може да се превърне в реалност. Подсъзнанието ви приема „поръчката" и прави всичко възможно да я изпълни. В този случай влизат в действие и други от нашите духовни способност. Силното предчувствие може би не е просто резултат на собствената ни неувереност и страхове. Всички ние имаме и духовни сетива. Силното чувство за провал или нещастие може да бъде "сигнал", "предупреждение" за необходимостта да поправим нещо, за да не се случи това нещастие. Но ако ние просто продължим да се притесняваме, без да открием и премахнем причините за предстоящата злополука - то тя определено ще се случи.

Нашата духовна чувствителност
Разбира се можем да си помогнем като контролираме мислите и чувствата си. Ако се опитаме да не допускаме лоши мисли, да ги гоним, когато неочаквано се появят ще започнем постепенно да правим разлика между проблемите, които сами си причиняваме и тези които интуитивно предусещаме, че идват. Нещата които ни е трудно да визуализираме в представите си, в положителна светлина, най-вероятно наистина се нуждаят от повече усилия за да променим.

Обърнете съдбата си:
Ако имате дългогодишни лоши мисли ще трябва време да промените този станал подсъзнателен навик. Ще е необходимо неутрализиране на отрицателната мисловна енергия, която години наред сте излъчвали в пространството. Навиците обаче се променят трудно. Поради това използвайте следната техника:

Техника за промяна на нежелани навици и чувства
Успокойте се и със затворени очи се опитайте да видите неприятната ситуация с всичките свързания с нея чувства, страхове, неприязън и т.н. Сега си представете как тази картина се смалява, става вяла и изчезва в далечината. В същото време си представете нова картина и визуализирайте нещата точно такива каквито ги искате със всичките свързани чувста на радост, свобода, любов и т.н. Затвърдете този образ за някоя друга минута и всеки път когато отново нещо ви напомни за старата картина си припомнете и се фокусирайте на тази красива и желана визуализация. Много скоро ще откриете, че собствения ви лош навик се е променил коренно.
Визуализирайте как нещата се нареждат благоприятно за вас, дори няма нужда да вярвате, това неизбежно ще се случи понеже вие вече сте го създали духовно. Но помнете, по този начин никога не можете да причинявате зло на другите, понеже или ще излезнете от това състояние на алфа ниво, където нещата стават, или злото просто ще се стовари върху вас самите.

ЩАСТИЕТО ОТ ЛЮБОВТА: Способността да обичаме
СРЕЩИ В ДУХОВНИЯ СВЯТ I
Какво ни донесе "Светския Хуманизъм"?
Каква интимност даваме на детето си като родители
Подкрепете усилията на Семейната Федерация за Световен Мир. Разпространете тази идея, станете участници в международни проекти и семинари.

Свържете се с нас:
Посолство на Мира,
Ул. Г. Бенковски 25, София
email: worldofheart@gmail.com
skype: peace.embassy

Семейната Федерация е НПО със специален статут в ООН. Образование на характера, семейни ценности, проекти за мир.
Силата на мислите, метода Силва,

2 comments:

 1. Повечето болести са от нашите провали

  ReplyDelete
 2. За да бъдем коректни, статията е написана в отговор на статията на Невена АНГЕЛОВА. Източника е написан веднага под заглавието. Но всъщност статията повтаря частично само няколко от оригиналните изречения. Тезата на статията е доста по-различна и разширена. Тя коригира следните неща:
  1. Само положителни мисли не коригират нещата винаги
  2. Част от натрапчивите мисли са резултат на нашата духовна чувствителнот
  3. За да се предотврати лошия резултат, освен милите, трябва да променим и конкретните причини за евентуалния лош
  4. Промяната може да изисква промяна на отношението ни, навиците ни и коригиране на връзките ни с хора с които сме в конфликт
  5. Статията дава конкретна техника за бързо пре-програмиране на навиците
  6. Това позволява по-голям контрол над себе си. От Обединителна гледна точка, това означава способността да поставим духовната си душа над физическата (мозъка).

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война
Кой унищожи Комунизма
Автобиография на д-р Мун